Hormonálne migrény a ich alternatívna liečba
Ahojte, poslednu dobu, mozno pol roka-rok mi zacali hrozne menstruacne migreny, nic mi na ne nezabera a mam ich pomaly celu dobu menzesu. Migrenu mam vsak aj mimo cyklu a tiez ovela castejsie ako som mavala. Niekedy mam pocit, ze mna uz kazdy den boli mierne hlava a niekedy sa to rozvinie do migreny, niekedy nie. Pomohli vam nejake vitaminy, pripravky, nieco? Nedavno som mala 40 rokov a pripisujem to perimenopauze, mozno mi uz skacu hormony ako chcu? Neviem, menzes mi zatial chodi pravidelne. Migreny som mavala aj predtym ale teraz je to strasne intenzivne a caste a nechcem sa vkuse napchavat analgetikami. K neurologicke som objednana ale predpokladam, ze mi da len nejake lieky, triptany, ktore mi nerobia dobre a koniec. Mate to niekto podobne?
mam migrenu asi 40 rokv, tiez hormonalnu (zachvaty pri menzese a ovulke) nepomoze nic okrem triptanov a hlavne dat si lieky v zaciatku zachvatu nie ked uz je v plnom prude. postupne som presla na biologicku liecbu a je lepsie drzim palceky
rodinne konstelacie, aj ked pre mna to teda alternativna liecba nie je.
@vierka8388 skús užívať Gamaneurax - má najviac obsahu B12, mne to poradila neurologička a keď cítim, že na mňa ide migréna, tak si ho dám a nerozvinie sa mi

Ano okolo tohoto veku som aj ja mavala migreny, dva roky som si to pisala, stale pred menzesom, alebo pocas, pripadne okolo ovulacie. Potom to prestalo byt take caste a rozne mi haproval ten cyklus. Teraz mam 50, menej ich mam, ale objavuju sa stale. Ja som vtedy este triptany nebrala, tak som sa len trapila. Este som len v perimenopauze, stale mam menzes, pribudaju okrem migren aj ine veci. Mne tie triptany zaberu, ano nerobia mi tiez velmi dobre, ale radsej znesiem tie zvlastne stavy ako tu migrenu.
Neporadim ti veru, ale sucitim.