icon

Kolonoskopia bez tlmenia: Skúsenosti a obavy z bolesti

sofia0706
Včera o 12:54

Písala som tu na túto tému už v minulosti. Bola som objednaná na kolonoskopiu ale nakoniec som ju neabsolvovala. A však dostala som nový termín. Je tu niekto kto má skúsenosti s kolonoskopiou bez injekcie? Ak ste cítili pri tomto vyšetrení bolest tak aká to bola bolest? Pichlava, tupá, tlakova? Chcem to vyskúšať bez injekcie ale neviem čo ma čaká. Najväčšie obavy mám z toho aby som neurobila nechtiac prudký pohyb, samozrejme nie naschvál ale ak by to náhodou bolelo ze naozaj silno. Chcem to mat už konečne za sebou. Ale to asi každý koho to čaká.

Strana
z3
anonym_4f9303
Dnes o 14:05
@mimachicha

@anonym_4f9303 moj muz bol raz na gastre a skoro sa povracal ked mu pchali hadicu do krku. Tak vravi lekarovi, ze: ako to ti ludia zvladaju?!? A lekar len s uskrnom: mame tu “trenovane” damy, co ani okom nemrknu ked im tam davam tu hadicu a miestami mam pocit ze by s lahkostou zvladli aj ovela hrubsiu😂😂😂😂😂Tak mozno tak podobne pri kolonoskopii😆

@mimachicha hah :D pobavilo

anonym_5d427a
Dnes o 14:14
@anonym_4f9303

@anonym_5d427a jezisi.... hovno ide von nie dnu. Telo je na to usposobene. Nie je ale usposobene na to aby doň niečo strkali. Pozri co tu pisu ludia za horory no asi mame ine rite

@anonym_4f9303 No vidis, kazda mame inu rit, cize to znamena, ze to nemusi automaticky kazdeho boliet.

rk123
Dnes o 14:18

No mna to bolelo extremne naozaj, nemohli to ani dokoncit. Za to s analgosedaciou som ani nevedela 😀
A doplacala som si na klinike za to 30eur

anonym_105c27
Dnes o 14:29

@sofia0706 ja len rozmýšľam prečo to chces vôbec vyskúsat bez inejkcie,ktora by ta odbremenila od bolesti...

anonym_105c27
Dnes o 14:31
@billy_jean

Bola som na kolono bez ničoho, bola som v analgosedácii, bola som v celkovej anestézii a rovnako s rajským plynom. Aj bez ničoho som to dala 2x v pohode.

@billy_jean šak si bola uspata ty bez nicoho 🤣🤣

billy_jean
Dnes o 15:03
@anonym_105c27

@billy_jean šak si bola uspata ty bez nicoho 🤣🤣

@anonym_105c27 2x som bola bez žiadnej premedikácie, bez analgosedácie. Na chirurgii , tak sa s tebou nebavia a nie je to pravé jemné od chirurga.

anonym_4f9303
Dnes o 15:18

Mäsiarina proste. Nikdy viac. Neda sa to aj inak vysetrit? Sono mri?

anonym_fae277
Dnes o 15:29
@anonym_5d427a

@anonym_4f9303 booze, nikto sa nehrá na hrdinu, proste kopu ludi to vobec neboli

@anonym_5d427a presne, preco proste niekto automaticky klame ked povie ze to az take strasne nebolo. Ano hadica do zadku nie je prijemna. Urcite zalezi aj stave creva

modrymotyl8
Dnes o 16:43

@sofia0706 Ja ti poviem presne ako to je. Ak mas zdravé črevo tak ti kolono spravia bez problémov. Ak mas zúžené črevo, alebo polypy ci iné tak ta to bude bolieť.

belllinka
Dnes o 17:27
@modrymotyl8

@sofia0706 Ja ti poviem presne ako to je. Ak mas zdravé črevo tak ti kolono spravia bez problémov. Ak mas zúžené črevo, alebo polypy ci iné tak ta to bude bolieť.

@modrymotyl8 Ja som mala niekoľko polypov, tri mi aj odstránili behom kolono a i tak to nebolelo.

sofia0706
autor
Dnes o 19:09
@mandarinka555

@sofia0706 Bola som bez injekcie, žiadny prudký pohyb. mám vysoký prah bolesti, ale bola to pecka! Už nikdy viac...

@mandarinka555 ako to myslíš že žiadny prudký pohyb a že bola to pecka?

Strana
z3