Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
tie co uz mate po spinili ste dlho cierne? ja som mala konizaciu v maji a este stali spinim cierne tak ako ked vytok je biely ja mam hnede
Dnes mi prišli výsledky z cyto , po 3r rokoch mi vymizol predrakovinový stav na krčku, celý čas ma len sledovali, CIN 1 , lahká dysplázia sama zmizla🙂
@silvia2013 ...u mna 2012 cin2, 2013 cin1, 2014 cin2, 2015 cin1, 2016 HSIL, konizacia cin3, vyrezali zle tkanivo, okraje ciste, zdrave. Ale kedykolvek sa to moze vratit.
ja ho nemám, preto aj doky čakala, 3 roky sa nič nemenilo, stale CIN1, teraz cyto na 1, uvidime o pol roka.
tak ja som bola na konrole po 3 mesiacoch od operacie a musim zaplokap všetko mam dobre preto som si dala aj urobiť lbc ster
Dievcata, ja som bola 3 roky sledovana (biopsia, LBC cyto) kazde tri mesiace pre LSIL a cin1...predtým 5 rokov pre ASCUS a cin1...pritomne HPV 16 a 18...po konizacii (vysledky z histologie ) HSIL a cin2-3 a nutna rekonizacia, pretoze okraje nie su ciste...len na margo toho, ze vzoriek mozu vziat aj 20 a ani raz nemusia "trafit" to miesto s najhorsim nalezom... :( a tym nikoho nechcem strasit, ak ma dobre vysledky...ale clovek nikdy nevie...som zvedava na dalsiu histologiu :(
Takze kontrola po tyzdni konizacie,schytala som zapal....takze antibiotika a rosalgin na vyplach.....
@lenka2905 za tie tri roky by sa aspon raz trafila, 12 cytologii v priebehu 3 rokov...ten krcek nema 1m2 a este ked nie som HPV pozit, nebojim sa.
@silvia2013 nechcela som nikoho plašiť ;) vsetkym prajem, aby si tym nemuseli prejst a aby sa z toho dostali pomocou vlastnej imunity..len som uviedla svoj pripad...aj take sa stava...
Ahojte,som po 2 tyzdnoch koniz a krvacam,ale zrovna yeraz som mala dostat aj menzes......ako viem ze nekrvacam z krcka?ale z menstr???

@5ka500 baby spominali vypalovanie, ked sa po konizacii rozkrvacali velmi, ale neviem, ci sa to moze stat iba pri skalpeli alebo aj pri LEEP...vtedy to vypaluju, aby zastavili krvacanie z tych cievok, ktore silno krvacaju...opravte ma, ak sa mýlim...teraz som bola na jednodnovej, ale pri skalpeli musim vraj do nemocnice...neviem presne na kolko dni...nerobili to niektorej z vas v Leviciach?