icon

Koža plná znamienok a nulové sebavedomie. Som v tom sama?

4. jún 2021

Baby, cely zivot sa trapim, ze som ako dalmatin. Moja koza je posiata znamienkami, nemam ziadne sebavedomie, nedokazem sa mat rada. Nepomohol ani psycholog 🙁
Ja ani neviem, co chcem pocut...niekedy sa mi stane, ze stretnem cloveka s rovnakym problemom a vtedy sa citim lepsie, ze nie som na tomto svete sama.
Ja viem, ze su horsie diagnozy, choroby, ale ja s tym zijem uz 35 rokov a neviem sa prijat taka aka som. Desim sa vzdy leta, ked musim chodit odhalena a pohlady ludi mi nerobia dobre na psychiku. Ste tu niektore s rovnakym problemom a zijete plnohodnotny zivot? Foto by ma potesila, kludne do IP, ze nie som jedina a ze nie som zruda za aku sa povazujem.
Prikladam aj foto, aby ste videli, ze nezvelicujem.

Koža plná znamienok a nulové sebavedomie. Som v tom sama?
autor
4. jún 2021

@nataly285 dakujem za povzbudenie ♥️

autor
4. jún 2021

@barbara001 na tvari som mala aj ja 3, co sa mi nepacili a isli von. Povzbudim Ta, chod na plasticku chirurgiu, sice to stalo dost penazi, ale jazvicky takmer nevidno. Na tvari sa to hoji najlepsie, drzim palce ♥️

miriamik77
4. jún 2021

V dnešnej dobe sa dajú znamienka pekne odstrániť, pokiaľ ťa to psychicky deptá, tak nad tým pouvažuj. No je to len maličkosť, treba sa mať rada taká aká si aj so znamienkami 🙂

komplikovana
4. jún 2021

Na tych fotkach nevidim nic strasne. Musis sa naucit mat sa rada, tak ako si. Ak si sama s tym nevies rady, najdi odbornu pomoc. Je naozaj skoda, ze musis kvoli tomu trpiet. Aj so znamienkami si prekrasna 🌞

liusa82
4. jún 2021

A teraz si zober že by si to isté mala na tvári.To by bola podla mňa hrôza a veru aj takí sú ludia.Alebo tvár plnú jazvičiek po akné tých dolíkov.Nemyslím jedna dve jazvičky ale komplet takú dierkovanú tvár celú.To je podla mňa zúfanie oni už neviem ako si to odstraňujú. Ty si môžeš dať aspoň dlhé rukávy čo si zakryješ na väčšinu roka.Ale chápem vie aj toto dobre naštvať.Dnes sa tieto znamienka dajú tuším už aj laserom odstrániť nie len rezaním do kože.

simca35
4. jún 2021

Ahoj, tak ja mám na tele milión znamienok, dokonca aj na tvári kľudne aj zo 50 by som ich narátala na tvári. A absolútne mi to nevadí, nikto na mňa čudne nepozerá ani nič. dokonca mám veľa jaziev zašívaných aj na tvári, ktoré je vidieť ( mala som nehodu) a tiež neriešim. Prijala som seba taká aká som a to je najdôležitejšie 🙂 komu sa nepáči nech sa nepozerá. Ale znamienka absolútne neriešim a ani som nikdy neriešila. Takže neboj , niesi v tom sama, a hlavu hore, si krásna taká aká si 🙂

jablkovastrudla
4. jún 2021

Ja som tiez cela znamienkova, ale nikdy mi to nenapadlo riesit 😁

marianarem
4. jún 2021

Toto poznam z tej puberty, nosila som dlhe rukavy aj v lete kvoli ekzemu. Ani neviem, kedy ma to prestalo trapit...Asi ako som postupne videla, ze sa vlastne nic nedeje, mala som kamaratov, chalani javili zaujem, podarilo sa mi robit to, co ma bavilo...no proste nemalo to nijaky extra vplyv. Ty si tiez vydata, mas rodinu, neviem ako s pracou a inde, ale mozno ani u teba to nic zasadne nejako nekazi. Iba tie chvile ked sa tym zaoberas.

poslednepogo
4. jún 2021

Ahoj, ja mám teda podstatne viac znamienok ako ty, a v živote má nenapadlo mať s tým problém 🙂 aj môj manžel ich má veľa. Akurát jedno väčšie pri perách som si dala vybrať. Sú ľudia čo nemajú ani jedno a majú jednotnú pleť. Mne sa to napríklad takto páči,sú ľudia ktorým sa páči aj bledá pleť, blond vlasy, pehy, že sú niečím výnimočným, zapamätateľným, nezapadajúcim v dave... mám aj červené znamienka a vždy si spomeniem aj na moju babku že to tak má.

leskovael
4. jún 2021

Z toho čo vnímaš ako "škaredé" urob to "pekne" a neobyčajne . To je ako keď niektorá baba má pehy, pre mne ja to veľmi sexi 🙂 tiež ich mám a kedysi vadili, teraz ich mám rada. Dokonca som prijala aj moje pigmentové škvrny na čele a tiež je to niečo čo by si nechcela mat zrovna nie na tvári 😅 Navyše sa milujem opaľovať a slniť, takže ich mam fakt veľmi viditeľné. Znamienka mám tiež čím som staršia tým viac aj ked nie veľmi veľké, ale nijako mi neprekážajú. Proste sú tam a hotovo. Načo sa trápiť niečím, čo neovplyvníš

1angelika
4. jún 2021

ahoj, aj ja mám presne takto ako ty všade, po celom tele..v puberte som mala komplexy lebo mali aj spolužiaci sprosté poznámky ale potom ma to prešlo...teraz mi je to jedno..mám ich veľa a stále sa tvoria nové, ak chceš pošlem foto do IP. Teraz ma viac štve celulitída a iné veci, toto je ok. Na tvári som si dala 5 ks odstrániť čo som mala dojem, že ma špatia. Hlavu hore, nieje to nič ohyzdné..sú horšie kožné problémy kde už naozaj to zle vyzerá...

h2
4. jún 2021

Bože, veď Ty máš tie znamienka dokonca pekné! Rovnako veľké, pekne okrúhle, pravidelne rozmiestnené... A vôbec ich nie je nejako brutálne veľa. To som fakt videla určite oveľa horšie. Ale, pravdupovediac, ja si takéto veci vôbec nevšímam, keby som nevedela, čo si mám na tej fotke všimnúť, tak mi to ani len nenapadne.

danielahamar
4. jún 2021

Tiež maptrim do skupiny znamienkovych, min. rok som bola tehu a spravilo sa mi hádam 20 nových a aj sa zväčšili a inak, že sa robia, ak je orchanizmus prekysleny

0silvia0
4. jún 2021

Posielam foto mojej ruky, spokojna?

panelacikova
4. jún 2021

autorka: ako sa tak na teba dívam, máš to rovnaké ako ja. ale žeby som si niekedy kvôli tomu robila ťažkú hlavu, to nie... tvoje nízke sebavedomie podľa mňa nesúvisí so znamienkami. začni sa mať trošku rada, inak to nezmeníš.

domak2
4. jún 2021

A na co ste prišli s tým psychologom? Lebo niekde musi tato tvoja prilisna sebakritika pramenit. Myslím ze 90% ludi si nicie znamienka nevsima.

panelacikova
4. jún 2021

@0silvia0 ja to mám podobné. A podobne aj nohy a chrbát...

0silvia0
4. jún 2021

@panelacikova ved sme pekne aj take bodkove, nie? 🤪

panelacikova
4. jún 2021

@0silvia0 hej. ako lienky. ja toto teda vôbec neriešim... a vôbec, celkovo svoj vzhľad neriešim. nepáči sa ti? nájdi si inú 😀 😀

elenita
4. jún 2021

Ja som tiez kompletne cela sosovickova, nikdy mi to nenapadlo riesit 🤷‍♀️ Taka proste som, patri to ku mne, zdaju sa mi mile. Dokonca mi v puberte jeden chalan povedal, ze sa mu tie moje znamienka velmi pacia, ze je to velmi sexi 🙈

0silvia0
4. jún 2021

@panelacikova ani ja neriesim, a cim som starsia, tym riesim menej a menej...

euie
4. jún 2021

Ahoj, neviem ti asi pomoct, ani poradit. Ale mozem ponuknut pohlad z druhej strany, lebo si pisala ze nemas rada leto a pohlady... za mna mozem napisat, ze taketo veci na ludoch absolutne nevnimam, ignorujem, prehliadam. Nie su pre mna vobec podstatne, dolezite, a keby som si ich aj vsimla, tak som bez nazoru. A mylsim ze takych ignorantov ako som ja je uplna vacsina, pekne napisane - druhi ludia su mi uplne ukradnuti. 🙃 sudis pre inu farbu vlasov, odrastene sediny, alebo co ja viem ze je zena nenamalovana?
Tym chcem len povedat, ze najviac to riesis prave ty a len ty sa musis prijat, nik iny.

julajlatvar
4. jún 2021

Poviem to takto. Ja som tiež celá znamienkova,mám brutálne bielu pleť,ale že extra bielu,ktorá sa ani nedá opáliť,len spáliť. Z tohto dôvodu sa mi v detstve spálil chrbát tak,že keď sa mi zošupal,ostala mi na chrbte obrovská pigmentova škvrna v rozmere asi 30x20 CM. Komplet celý priestor medzi lopatkami mám otrasnu hnedú obrovsku pigmentovu škvrnu. Tiež to vlastne celý život riešim - žiadne šaty s výstrihom na chrbte a podobne,lebo tiež som si vždy myslela,že ľudia nemajú čo na robote,len sa dívať na moju škvrnu 🤦 čím som staršia,riešim menej,priam už neriesim.Horsi problém som ja mavala s akné. V puberte som mala také silné akné,že sa ma raz profesor na strednej pred celou triedou opýtal,či som spadla. Takú som mala chrastu od brady na celom líci. To bolo strašné! A nie nejaké znamienka. Znamienka sú prirodzená vec,to,že sa na teba ľudia dívajú je len v tvojej hlave.... Naozaj nie sú problém znamienka,ale tvoj postoj....aha,moja ruka a medzi tými znamienkami mám celú ruku posiatu pehami až na hankoch prstov ich mám...proste taká som a iná nebudem 🤷

pribinak
4. jún 2021

Nechcem sa tá nijako dotknúť, ale na môjho kolegu nemáš. Ten má snáď milión pieh, další milión všelijakých znamienok.
Ty si vedla neho len chudobná príbuzná

Ja nič take nemám, ale zas má inú vec ktorá mi na sebe vadí, ale to má asi každý z nás, že s niečim nie je spokojný

tncka
4. jún 2021

Nemam ani zdaleka dokonalu kožu,ale toto fakt neni normalne. Popri temach typu,zomrel mi priatel na covid,rakovina a pod. je toto taka banalita az je to smiesne. Sama som si presla peklom a nie je to tak davno co som len lezala a nevladala sa ani najest. Ked ta chyti ozajstna pliaga,este sa na tom zasmejes co si riesila za sprostosti... A okrem toho,nemyslim ze ludia ktorych stretnes zrovna cumia na tvoje ruky plne znamienok. Vela zdaru

78787878
4. jún 2021

Mnoho znamienok dom dostala do vienka aj ja. Milovala som vzdy slniecko, opalovanim sa od puberty som jej kvalitne pridavala. Bola som posadnuta tym, ze som potom utekala k chirurgovi alebo na kozne s kazdym viditelnejsim znamienkom, zlikvidovanych ich mam nespocet. Moja koza sa mi nepacila nikdy... ale nikdy nie natolko, aby som mala znizene sebavedomie. Pacilo sa mi na mne zase kopec inych veci. Prestala som to riesit az po 30tke, kedy som stretla otca mojej dcery. Rovnaka koza 🙂 Vypustila som uplne z hlavy. Nasa dcera podedila po nas 🙂 Moj aktualny muz ma takisto rovnaku, asi karma 🙂 Vsetci milujeme slniecko a leto, vsetci spokojni s vlastnym vyzorom a neriesime... Drzim palce 🙂

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
1mata
4. jún 2021

Dievca, vobec sa netrap, nevidim na tom noc skarede, nenormalne ani odpudive. Musis sa s tym zmierit inak sa budes stale trapit. Lub sa taka akou si, toto naozaj nie je dovod aby si zo seba mala take nervy 😊

spadnutaslivka
4. jún 2021

ja ich mám tiež spústu.... na tvári si ani nedokážem spočítať... pravdu? kedysi mi to hrozne vadilo, decká sa mi smiali, že som okakaná :/ ale nikdy mi nenapadlo dávať ich preč. operovali mi len tie najväčšie na tele na "nebezpečných miestach", kde sa mohli ľahko zatrhnúť. Ale stále sa mi objavujú nové a nové. Ale prestala som si to nejako brať. Vydala som sa, mám úžasného muža, ktorý k tomu nikdy nemal debilné keci (akurát sa občas zo starostlivosti opýta, či ich netreba zas skočiť ku kožnej skontrolovať). Moje deti to berú normálne, ako moju súčasť a keď sa im postupne kde-tu objaví nejaké znamienko, tak hovoria "jéj, konečne mám aj ja znamienko".... ale vidím, že postupne ich aj oni majú viac a viac. Ale majú lepších spolužiakov, im sa za to nesmejú.
Fakt si to neber. Normálni ľudia sa nad takými debilitami nepozastavujú a keď ti niekto niečo hlúpe k tomu povie, tak si už dosť dospelá na to, aby si to proste pustila druhým uchom von. Fakt to nie je nič, čo by ťa malo oberať o pokoj. Leda ozaj občas zájsť k dr., aby mrkla, či niektoré nevyzerá "nebezpečne".

radkaradix
4. jún 2021

Ahoj, tiez mam kozu plnu znamienok. Citlivu na slnko, hned som cervena. Mam aj pehy a dost tmave a hrube chlpy, hlavne na nohach.. Vela znamienok som si uz dala aj vybrat, cize okrem nich mam teraz aj vela jaziev..na foto nie su vsetky, len tie najnovsie 😄 a vies co? Je mi to jedno a vzdy aj bolo.. hlavne, aby som bola zdrava. Urcite nemam kvoli znamienkam nizsie sebavedomie. Rada sa opalujem, vtedy mi ich vyskoci este viac ale nie su take vyrazne a v zime zas pomiznu. Nemala som nikdy problem pacit sa muzom, tak to neries ani ty a lub sa taka, aka si 😍