icon

Kto má, alebo mal Covid-19?

flakulka
8. okt 2020

Prosím je tu niekto kto má alebo mal covid??

karmen118
9. okt 2020

@zuzula507 ja som čítala, že sa dá testovať aj zo slín, a z odobratia krvi - len pri krvi ukazuje až od 2-8 deň od nakazenia, že sa človeku tvoria protilátky. Takže nechápem prečo robia stále vo veľkom tie nepríjemné výtery z nosa a hrdla, keď sa dá zobrať vzorka slín a ukáže to tiež rýchlo 😒

medulienka81
9. okt 2020

@simonah73 prosím ťa ten rýchlo test dostať v lekárni?

mogaa
9. okt 2020

@karmen118 lebo tie zo slín zatiaľ u nás nie sú, teda nie sú validované.....čaká sa na antigentesty - ale stále sú najpresnejšie PCR testy....

simonah73
9. okt 2020

@medulienka81 kupovali sme dva, hned po tom co sme sa vratili z HR predposledny augustovy tyzden, resp priniesol nam ich domov majitel lekarne co byva na nasej ulici. neviem ci teraz su alebo nie su v predaji.

guttekova
9. okt 2020

@medulienka81 môžeš si ho objednat aj na eshope unizrav.sk

olinaaaa
9. okt 2020

@katinka71 zdravicko
..prajem skoré uzdravenie...no mi sme tiež nachladnuty uz 7 den..sme doma nikam nechodime a na teste ame neboli lebo a nikim s pozitivnim sme sa nestretli..mala mi uz mesiac kasle a bojim sa ci to neni korona..je ozaj ta korona taka hrozna???moc sa bojim

katinka71
10. okt 2020

@olinaaaa dakujeme,uz aj syn ma vysledky je tiez pozitivny,ten nema ziadne symptomy,muz mal bolesti klbov a svalov ,a raz ho bolela hava,mna trapi ta nadcha,uz od vcera necitim vone chute,ani jeden z nas 3 doma nema teploty,kasel ani bolesti hrdla,neviem co nas este caka dalej

lauricka
10. okt 2020

@lussinda2 jasne, ze existuje obycajna chripka. Az testom sa zisti, kto co ma. Nie, nemusite sa testovat, ked mate nejake priznaky, ale musite byt doma a nechodit do prace. Nikto s priznakmi nema byt v praci, ani ziaci v skole. Proste sa chovat tak, akoby tam ta moznost, ze clovek je pozitivny, bola. To je obycajna zakladna ohladuplnost voci svojmu okoliu.

anjika44
10. okt 2020

@lauricka Neviem, načo vláda rozpráva o opatreniach, keď mnohí na to serú - v MHD sedia feťáci bez rúšok a mnohí ľudia robia obrovské rodinné oslavy...

lussinda2
10. okt 2020

@lauricka bohuzial doba je zla a ja si proste nemozem dovolit ostat doma, tak ako ked som mala chripku som tiez doma nikdy nebola pokym ma neskolili teploty. Bohuzial je smutne, ze v dnesnej dobe sa ine choroby ako covidko neriesia, dr ti urci diagnozu cez tel

frederika2011
14. okt 2020

Môžem sa spytať je ru niekto kto bol testovany V TS ako to funguje dakujem

lenka4321
16. okt 2020

Chcem sa opytat niekoho , bolo mi oznamene od epidemiologa , ze uz sa po 10 dnoch kedy konci karantena nerobia opakovane testy ...neviete kvoli comu ? Mam tomu chapat ze clovek uz potom nieje infekcny ?

xyzromi
16. okt 2020

@lenka4321 Ano, po novom uz nerobia opakovane testy. Vraj clovek uz po 7dnoch nie je infekcny, ale nechavaju doma pre istotu 10. Potom mozes ukoncit karantenu

nini1010
16. okt 2020

@katinka71 Nadcha?Ale ved vsade pisu ze covid je "sucha"choroba bez sopla tak ja uz nechapem.

sovica
16. okt 2020

Človek môže byť infekčný aj po 10 dňoch (viac v rozhovore dolu nižšie - link). Testy zrejme nerobia preto, lebo to stojí ďalšie peniaze. Momentálne mám chorú kamarátku v Nemecku (prvý človek s koronou, ktorého poznám osobne). Manžel aj syn boli testovaní cca po 5 dňoch - test vyšiel negatívny. Tiež ich už vraj nechcú testovať po 10 dňoch, ale kamarát povedal, že na testovanie pôjdu aj keby si to mal platiť sám. Sama som zvedavá, či to budú musieť uhradiť z vlastnej peňaženky. Kamarátka má ťažší priebeh. Chvalabohu, problémy s dýchaním vraj zatiaľ nemá. Má "len" vysokú teplotu, stratila čuch a chuť, veľmi ju bolí hlava, celé telo a vnútorné orgány. Mimochodom, pracuje so staršími deťmi (10-18 rokov). Dostala to od jednej kočky s ktorou bola v priamom kontakte. Po tom, ako bolo pozitívne potvrdené to dievča, otestovali aj moju kamarátku. Vtedy vraj nemala ešte žiadne príznaky, ale bola už pozitívna. Prvé príznaky sa objavili asi na 3 deň po testovaní.
Odporúčam pozrieť veľmi zaujímavý rozhovor s neurobiológom a expertom na DNA diagnostiku profesorom Omarom Šerým👍
https://www.idnes.cz/technet/veda/omar-sery-kor...

katinka71
17. okt 2020

@nini1010 ano ja mam nadchu od zaciatku,zajtra uz koncim 10 den karanteny a este ju mam stale,medzitym som statila cuch a chutovy zmysel asi v po 5 dnoch,,jedine stiplave rozoznam ostane jedlo je bez cguti,ostatne priznaky som nemala,v pondelok idem na kontrolny test,syn ten dotera nemal ziadny priznak,pritom mu vyter museli opakovat lebo ma extremne vysoke hodnoty covid 19

lauricka
25. okt 2020

@lenka4321 kvôli tomu, že to nezvládajú hlavne

ivaivusa
11. nov 2020

@mimibb ja som stratila cuch a celkovo som sa citila ako pri beznom prechladnuti,len to trvalo dlho,2 tyzdne ale teraz asi 3 tyzdne po mam bolesti hrudnika a triasku a busenie srdca.. sa viac bojim co to napachalo ako samotneho priebehu

anjika44
25. nov 2020
tncka
25. nov 2020

@zuzula507 ked sa bojis palicky do nosa na tie mandle ani nechod🤣🤣🤣

leeo
25. nov 2020

Inac mi je smiesne ako sa niektori ludia ubezpecuju, ze sa s nikym pozitivnym nestretli 🙂. Ako to mozte vediet, ked niektori ani nevedia ze pozitivni su?

leeo
25. nov 2020

@anjika44 a opravnene.... Citam pravidelne o vyvoji vakciny a nikde som sa nedocitala, zeby uz bola v konecnej faze nejaka... Tak potom co chcu s nami robit,? Ockovat ,alebo testovat na nas ucinky tej vakciny?

anjika44
25. nov 2020

@leeo syn bol nedávno preočkovaný vakcínou proti čiernemu kašľu plus dalších 5 chorôb je tam, vakcina je na trhu už desiatky rokov, aj tak bol na druhý den ako bez duše, neviem, čo by s ním spravila vakcina, ktorá nie je riadne preskúmaná

leeo
25. nov 2020

@anjika44 to nevie nikto, preto nas idu "ockovat". Inac vedlajsie ucinky mozu prist aj po dlhsom case, nie hned.

anjika44
25. nov 2020

dôležizejšia je myslím protitetanovka, hlavne, ked sa s malými dťmi radi vrtame v zemi

anjika44
25. nov 2020

plno preklepov, idem radšej spať

leeo
25. nov 2020

@anjika44 ano, my sa v nej vrtame casto, preto sme si ju aj dali.
Dobru noc

lukasko12
12. dec 2020

@katinka71 a ako to zvladate

katinka71
12. dec 2020

@lukasko12 ahoj hned po ukonceni karanteny,sme uz boli v praci,zvladli sme to dobre ,osetrujem covidovich pacientov v praci ,vsak si ty uz prekonala,ty sa uz nenakazis ale nemam s tym problem,nestestuju nas iba po 3mesiacoch,od ukoncenia karanteny ostatnych kazdy tyzden,synovi nebolo doteraz nicja ,chodim po vysetreniach celkovo krvny scrining mam lepsi i ako pred covid ochorenim,caka ma plucne vysetrenie,Ct mozgu,mam covidovu hmlu mozgu ako nasledok ochoreni,