Kto má, alebo mal Covid-19?
Prosím je tu niekto kto má alebo mal covid??
@simonah73 prosím ťa ten rýchlo test dostať v lekárni?
@medulienka81 kupovali sme dva, hned po tom co sme sa vratili z HR predposledny augustovy tyzden, resp priniesol nam ich domov majitel lekarne co byva na nasej ulici. neviem ci teraz su alebo nie su v predaji.
@medulienka81 môžeš si ho objednat aj na eshope unizrav.sk
@lussinda2 jasne, ze existuje obycajna chripka. Az testom sa zisti, kto co ma. Nie, nemusite sa testovat, ked mate nejake priznaky, ale musite byt doma a nechodit do prace. Nikto s priznakmi nema byt v praci, ani ziaci v skole. Proste sa chovat tak, akoby tam ta moznost, ze clovek je pozitivny, bola. To je obycajna zakladna ohladuplnost voci svojmu okoliu.
Môžem sa spytať je ru niekto kto bol testovany V TS ako to funguje dakujem
Chcem sa opytat niekoho , bolo mi oznamene od epidemiologa , ze uz sa po 10 dnoch kedy konci karantena nerobia opakovane testy ...neviete kvoli comu ? Mam tomu chapat ze clovek uz potom nieje infekcny ?
Človek môže byť infekčný aj po 10 dňoch (viac v rozhovore dolu nižšie - link). Testy zrejme nerobia preto, lebo to stojí ďalšie peniaze. Momentálne mám chorú kamarátku v Nemecku (prvý človek s koronou, ktorého poznám osobne). Manžel aj syn boli testovaní cca po 5 dňoch - test vyšiel negatívny. Tiež ich už vraj nechcú testovať po 10 dňoch, ale kamarát povedal, že na testovanie pôjdu aj keby si to mal platiť sám. Sama som zvedavá, či to budú musieť uhradiť z vlastnej peňaženky. Kamarátka má ťažší priebeh. Chvalabohu, problémy s dýchaním vraj zatiaľ nemá. Má "len" vysokú teplotu, stratila čuch a chuť, veľmi ju bolí hlava, celé telo a vnútorné orgány. Mimochodom, pracuje so staršími deťmi (10-18 rokov). Dostala to od jednej kočky s ktorou bola v priamom kontakte. Po tom, ako bolo pozitívne potvrdené to dievča, otestovali aj moju kamarátku. Vtedy vraj nemala ešte žiadne príznaky, ale bola už pozitívna. Prvé príznaky sa objavili asi na 3 deň po testovaní.
Odporúčam pozrieť veľmi zaujímavý rozhovor s neurobiológom a expertom na DNA diagnostiku profesorom Omarom Šerým👍
https://www.idnes.cz/technet/veda/omar-sery-kor...
@nini1010 ano ja mam nadchu od zaciatku,zajtra uz koncim 10 den karanteny a este ju mam stale,medzitym som statila cuch a chutovy zmysel asi v po 5 dnoch,,jedine stiplave rozoznam ostane jedlo je bez cguti,ostatne priznaky som nemala,v pondelok idem na kontrolny test,syn ten dotera nemal ziadny priznak,pritom mu vyter museli opakovat lebo ma extremne vysoke hodnoty covid 19
https://najmama.aktuality.sk/clanok/307279/koro... ja sa tej vakciny bojím ☹
Inac mi je smiesne ako sa niektori ludia ubezpecuju, ze sa s nikym pozitivnym nestretli 🙂. Ako to mozte vediet, ked niektori ani nevedia ze pozitivni su?
dôležizejšia je myslím protitetanovka, hlavne, ked sa s malými dťmi radi vrtame v zemi
plno preklepov, idem radšej spať
@lukasko12 ahoj hned po ukonceni karanteny,sme uz boli v praci,zvladli sme to dobre ,osetrujem covidovich pacientov v praci ,vsak si ty uz prekonala,ty sa uz nenakazis ale nemam s tym problem,nestestuju nas iba po 3mesiacoch,od ukoncenia karanteny ostatnych kazdy tyzden,synovi nebolo doteraz nicja ,chodim po vysetreniach celkovo krvny scrining mam lepsi i ako pred covid ochorenim,caka ma plucne vysetrenie,Ct mozgu,mam covidovu hmlu mozgu ako nasledok ochoreni,

@zuzula507 ja som čítala, že sa dá testovať aj zo slín, a z odobratia krvi - len pri krvi ukazuje až od 2-8 deň od nakazenia, že sa človeku tvoria protilátky. Takže nechápem prečo robia stále vo veľkom tie nepríjemné výtery z nosa a hrdla, keď sa dá zobrať vzorka slín a ukáže to tiež rýchlo 😒