icon

Kto má anémiu?

ciarasl
14. máj 2025
Strana
z4
butterfly333
1. júl 2025
@rebcav

@butterfly333 ďakujem ti krásne za tvoj čas. Držím palce ❤

@rebcav nemáš za čo a prajem všetko dobré hlavne to zdravíčko🙏🏻

rebcav
1. júl 2025
@butterfly333

@rebcav nemáš za čo a prajem všetko dobré hlavne to zdravíčko🙏🏻

@butterfly333 ďakujem

zuwa78
9. júl 2025
@ciarasl

@zuzpap aha budem musieť asi aj ja a môžem sa ťa opýtať aké si mala príznaky že ti zistili anemiu

@ciarasl ake priznaky si mala ty?

sarahh09
27. júl 2025
@cukroska

@ciarasl Nie nikdy. Anémiu som mala aj v mladosti najťažšieho stupňa ,železo som mala najnižšie ako mohlo byť. Tranfúziu mi nakoniec nedali.
Aj mali mi dať a potom konzílium rozhodlo,že najprv skúsia liekmi a zabralo 2 týždne som bola na internernom ako pokusný králik a príčinu nikdy nezistili.
Teraz som mala 78 zistené náhodne,lebo som darca krvi. Tsk zrejme s toho.

@cukroska aké ste mala nízke železo?

cukroska
27. júl 2025
@sarahh09

@cukroska aké ste mala nízke železo?

luciar260
11. mar 2026
@jaja1979

@ciarasl akú máš hodnotu? Ja som mala 80. Beriem dlhodobo globifer Forte, 2x denne, stúplo na 110. Síce stále pod normu, ale vcelku ok. Kúpila som si aj čučoriedkový sirup od Just. Infúzie ani transfúzie neboli potrebné.

@jaja1979 ahoj aj ja mam momentalne hodnotu 81 citim sa dost cudne, lekar nasadil liecbu, po kolkych dnoch ako si zacala brat zelezo si sa citila lepsie? Dakujem za odpoved

luciar260
11. mar 2026
@ciarasl

Som hotová z toho všetkého ...

@ciarasl ahoj ako sa mas teraz, zelezo sa uz upravilo? Co pomohlo? Kedy si sa zacala citit lepsie? Ja mam momentalne hodnotu 81

luciar260
11. mar 2026
@alesta

@ciarasl bolo to viac menej ženské, len každý deň sledovali ako mi HGB stúpa, či sa mi krvný obraz upravuje a nie je v tom aj niečo iné.
Bolo mi nonstop na odpadnutie a posledné dni som nevládala stáť na nohách.
A vôbec sa nemusíš báť, neznášala som dlhé behy a po transfúzii som najakú dobu behala ako srnka 😀

@alesta ahoj citam ze si mala velmi nizke zelezo, tiez mam ale 80 a citim sa zle, v noci si mohla spat? Ja sa vkuse budim ze sa mizle dycha alebo ze sa dusim no hnus

jaja1979
11. mar 2026
@luciar260

@jaja1979 ahoj aj ja mam momentalne hodnotu 81 citim sa dost cudne, lekar nasadil liecbu, po kolkych dnoch ako si zacala brat zelezo si sa citila lepsie? Dakujem za odpoved

@luciar260 no nečakaj zázraky hneď, lepšie mi začalo byť za cca 3-4 týždne. Ono to chvíľu trvá...

anonym_9b257e
11. mar 2026
@luciar260

@alesta ahoj citam ze si mala velmi nizke zelezo, tiez mam ale 80 a citim sa zle, v noci si mohla spat? Ja sa vkuse budim ze sa mizle dycha alebo ze sa dusim no hnus

@luciar260 tak o mesiac až dva.Brala som Maltofer 2 denne.

rebcav
12. mar 2026

ahojte, čítam vaše príspevky, ja som vlani pri hodnote 85 skolabovala, o dva týždne sme mali ísť na dovo, dr. mi to neodporúčala, lebo teplo môže stav zhoršiť. Hladala som možnosti dr. mi predpísala ferretab, ja som začala užívať Blueiron od Avity a Melasu behom týždňa mi krásne išli hodnoty hore, dr. nechápala 🙂 Ja na vitamíny od Avity nedám dopustiť odvtedy a tá melasa je tiež super /len riadny hnus pre mňa :D/

Strana
z4