icon

Ktoré Covid testy ukázali pozitívny výsledok?

25. sep 2024

Od ktorého výrobcu? za posledný mesiac?
Ďakujem

ina2405
25. sep 2024

@sisska96 mama si nedala povedať, my sme sa liečili tým, čo píšeš ty. My sme potom mamu vozili na urgent.

tibor79
25. sep 2024

@guudy nie, ospravedlňujem sa. Ale naozaj. My v rodine s onko pacientom sme kovid neriešili. Nebol dôvod. Naozaj tento umelý strach spôsobil viac škody ako úžitku. Preboha ludia.... Onko dg.je celé spektrum....veľmi náročná súhra všetkého laicky. A ak veríte, že nejaký kovid to "zabije". Je mi ľúto, ale v poriadku. Strach je hrozba a veľká žiaľ. Na psychiku má enormný účinok. V podstate najhoršie v živote je strach.

anna777115
25. sep 2024

@guudy Ale, rizikovemu pacientovi, móže uškodiť, hocijaka infekcia, alebo vitoza a na nič sa nevyžaduje testovať, iba na covid. Už, je to cez čiaru....

guudy
25. sep 2024

@anna777115 ako som uz niekolkokrat pisala, na covid su ucinne antivirotika, ktore sa musia podat do presne stanoveneho casu od vypuknutia priznakov. Ako inak sa dozvie clovek a aj jeho lekar, ci mu treba tie antivirotika, ak nema covid potvrdeny testom???????

anna777115
25. sep 2024

@guudy Aj, chripka je viroza, prečo sa netestuje, aby mohli byť podané antivirotiká?

tibor79
25. sep 2024

@guudy keby som vedela, tie antivir.som Vám (alebo niekomu inému, kto tomu verí) mohla darovať. Bohužiaľ skončili po záruke u nás. Ani lekáreň nechcela vziať. Mohla som si všimnúť skôr 😔

guudy
25. sep 2024

@tibor79 nechapem. My sme mali vsetky potrebne lieky.

guudy
25. sep 2024

@anna777115 cuduj sa svete, aj na chripku su testy. Dokonca sa daju kupit aj kombinovane testy covid+chripka.

tibor79
25. sep 2024

@guudy a pýtam sa, načo? Načo mi je dobré vedieť, či mám chrípku, kovid a neviem čo ešte? Ak mi je raz zle, horúčka, neviem....dutiny,kašeľ...liečim dané problémy bez ohľadu na to, čo to je, som doma, nikoho neohrozujem. Čo ešte treba? Vždy to tak bolo a bolo menej fyzických i tých psychických následkov

anna777115
25. sep 2024

@guudy Ja, sa tomu nečudujem, ja o tom viem, prave preto píšem, prečo sa nerobia taketo caviky, aj okolo inych viroz. Veď, predsa covid nie je jedine virusove ochorenie, ktore sa da odhaliť, testom.

guudy
25. sep 2024

@tibor79 aby ten rizikovy clovek mohol dostat antivirotika vcas? Naozaj nevies citat s porozumenim?

tibor79
25. sep 2024

@anna777115 ono, ťažko je vysvetliť 😔. Aj ma to mrzí. Ale každý si cestu volí sám.

guudy
25. sep 2024

@anna777115 akoze nie, kazdy rok sa odporuca ockovanie proti chripke rizikovym ludom…

tibor79
25. sep 2024

@guudy a myslíš, že tie antivirotika v rámci onko dg.su spása? Ak áno, dobre. Viera uzdravuje

tibor79
25. sep 2024

@guudy ak tomu veríš, je to ok😔ale mi je smutno z toho, čomu ludia dokážu veriť

maranco
25. sep 2024

@anna777115 na Slovensku môžeš odmietnuť určitý spôsob liečby alebo diagnostiky, takže aj testovanie na Covid si nemusíš robiť

@tibor79 aký význam má vybrať z lekárne lieky ktoré potom odmietam zo zásady užívať? veď je to plytvanie peniazmi poisťovne ktoré mohli poslúžiť inému pacientovi

guudy
25. sep 2024

@tibor79 nemienim s tebou dalej debatovat. Naordinovala si si ivermektin na hnacku a tam ti nevadilo vobec, ze do seba pchas umely bordel?
Niekto si totiz vsimol tvoj prispevok s ‘umelym bordelom’, nez si ho stihla zmenit…

tibor79
25. sep 2024

@maranco viem, nerobím to. K lekárom nechodím. Vtedy som potrebovala ten hlúpy papier o prekonaní, ktorý mi na pol roka dal možnosť dýchať. Trápne. Ale ja som to nevymyslela. Roky rokúce platím do poistovne. Nevyužívam. Kto mi to vráti?

tibor79
25. sep 2024

@maranco chcem naspäť tie peniaze, daj tip. Ďakujem

tibor79
25. sep 2024

@guudy aký bordel? Rokmi overený, ocenený liek, ktorý sa nemetaboliz.pečeňou? Veď v poriadku. Neviem prečo útočíš? Ja len popisujem moju skúsenosť. Nenavadzam, nevnucujem. Nič. Prežila som ťažké časy s onko chorým príbuzným a každému prajem, aby našiel ten SVOJ smer. Naozaj, všetko dobré a veľa síl 🍀

anna777115
25. sep 2024

@guudy Nie,pri každej rizikovej diagnoze sa odporuča ockovanie. Dokonca su rozne autoimunitne diagnozy, pri ktorych je očkovanie, kontraproduktívne, dokonca sa neodporuča.Prečo, sa nepredpisuju antivirotika pri chripke a nevyzaduje sa testovanie na ňu? Sú, predsa testy aj na chlamydie, na kvasinky, na zapal močovych ciest a nikdy ma žiadny lekar nebombardoval či som si robila, tieto testy, ke pridem za nim s určitymi symptonami, ktore poukazuju na dany infekt. Pytam, sa preco sa toto deje, iba ohĺadom covidu, to sú luďia už úplne bez zdraveho sedliackeho rozumu a vlastneho úsudku...!?

anna777115
25. sep 2024

@maranco Ano, to je jasne, že donutiť ťa k tomu nemóžu, ale už je to trochu priehladné celý covid .Ja, som len chcela podotknúť, že taký istý doraz, sa má dávať aj iným diagnózam, ktore možu mať rovnako silný priebeh a važne nasledky, hlavne pre rizikovych pacientov, nie len covidu.

tibor79
25. sep 2024

@guudy poviem niečo dôležité. Xy ľudí ti môže povedať svoju skúsenosť - takú, onakú. Len ty (dotyčný) sa musí rozhodnúť, čo je správne, čomu verí. Nie, jedna pani povedala, to a to som počula..... Zbierať informácie, este lepšie je ich mat popredu a zariadiť sa. Podľa SEBA. Niekto verí vedcom a "štúdiam", niekto skúsenostiam druhých, niekto vlastnej intuicii (to je to naj) Tak, či tak. Je to na každom ako sa rozhodne. Prijímate informácie z rôznych strán, možno to tvorí čiastočne zmätok. Ale vždy sa človek musí rozhodnúť a prajem nech je to rozhodnutie čo najlepšie🍀

maranco
25. sep 2024

@anna777115 uvidíme ako to bude pri ďalšej pandémii, nechajme sa prekvapiť

tibor79
25. sep 2024

@maranco a ty si mi neodpovedal. Ako dostane peniaze človek, čo 30 rokov platí poisťovňi a nič nevyužíva ?ďakujem za tip. Kam idú tie peniaze, keď dávno nie sme sociálny štát? Podotýkam, ani zubár. Aj keď zubári sú podnikatelia s nadštandard.prijmom

guudy
25. sep 2024

@anna777115 co by za tie testy, lieky a ockovanie dali ludia pocas spanielskej chripky. Ludia sa zjavne nepoucili, nepouzivaju sedliacky rozum a odmietaju dostupne prostriedky, ktore pomahaju znizit odvratitelne umrtia.
Nevidis rozdiel medzi infekcnym respiracnym ochorenim siriacim sa vzduchom a zapalom mocovych ciest? Naozaj? ;)
Ako napr ohrozi zapal mocovych ciest tvojho rizikoveho clena domacnosti?

Vidim to takto. My sme vdacni za chemicky koktejl chema, ktory moze clen nasej domacnosti uzivat. Pretoze liecba zjavne udrzuje tohto cloveka nazive a v stabilnom stave. Este pred 20 rokmi by bola dotycna osoba davno 2 metre pod zemou.
Uzivajte sizdravie, kym ho mate….nikdy neviete, kedy sa vam zivot otoci o 180 stupnov.

Viac sa v tejto teme vyjadrovat nebudem. 🙂

maranco
25. sep 2024

@tibor79 nijako, z tvojich peňazí sa platí liečba iným, tak fungujú poisťovne, ani z peňazí za poistenie domu nedostaneš nič nazad ak si nemal poistnú udalosť

ak však ochorieš alebo budeš mať úraz/nehodu a budeš mať nákladnú liečbu poisťovňa by ju mala preplatiť aj keď si jej zaplatil menej ako stojí celá tvoja liečba

anna777115
25. sep 2024

@maranco Rovnako, ako pri kazdej pandemii, či sa jedná o chripkovu, covidovú, alebo hocijaku virusovu, či infekčnu, by mal byt priebeh, liečba a opatrenia rovnake.

tibor79
25. sep 2024

@maranco toto si radšej ani nemal napísať, nekomentujem. Nie moja hanba. To ani nejde komentovat 😔

maranco
25. sep 2024

@tibor79 nechápem čo si nechápavý, na Slovensku je povinné zdravotné poistenie a so zdravotného poistenia si nemôžeš vyberať "svoje" peniaze, to nie je ako doplnkové dôchodkové poistenie.
Sú krajiny, napríklad USA kde nie je povinné zdravotné poistenie tam si môžeš podľa svojho rozhodnutia odkladať bokom a nedávať ich do poisťovni, alebo si platiť komerčnú poistku, alebo zaplatíš faktúru za poskytnuté služby v nemocnici.