Ktoré horné zuby bolia najviac pri trhaní?
Zdravíčko.Prosim Vás mám takú otázku.Ktore horné zuby bolia najviac keď ich trhajú? Veľmi sa bojím tých dvoch prvých, horných.Kedze sú dosť v zlom stave.Dnes mi vytrhli 4.A to sa dalo zvládnuť.
Tie predné majú jeden koreň idu ľahko. Akurát dnes sme to preberali u zubára lebo aj mňa to čaká. Očný vyšiel ľahko.
Predné idú väčšinou ľahko, pri stoličkách záleží od uloženia. Zubár ale vidí na snímke potenciálne riziká a mal by tomu prispôsobiť anestézu a postup.
Keď mi môj nový zubár trhal šestku, tak to bol nepríjemný zážitok pre oboch, lebo som napriek injekcii cítila tie tlaky / ťahy veľmi intenzívne a akusticky som to dávala najavo. Možno to súviselo aj s tým, že ten zub bol u predchádzajúceho zubára nevhodne ošetrovaný a liečený.
Nedávno mi trhal osmičku a išla pomerne ľahko. Ale v blízkej rodine mám skúsenosti, že keď sú prepletené korene a musí sa rezať a vysekávať, tak je nepríjemný aj zákrok a potom aj o to dlhšie liečenie.
Ak nemas pod zubom silny zapal, tak po podani anestezy Ta nebude boliet ziaden a je jedno ci je horny/dolny.
@viky173 Nie nemám tam zápal.Len som sa konečne dokopala ísť k zubárovi aby mi to dal do poriadku.Teda musí vytrhať celý vrch.
@dominikamacakova no ak mas lieky na stitnu zlazu, tak sa dava nejaka ina anesteza, slabsia. Prvy zub mi trhali s klasickou anestezou,ani som nevedela o tom, druhy ked som uz mala lieky a museli mi dat inu a sakramentsky to bolelo...

Ja len pod injekciou ináč nedám