Ktoré kvapky do očí možno používať dlhodobo?
Poradite mi kvapky do oci, ktore mozem kazdy den pouzivat, a kvapkat si ich do oci pred vyberanim kontaktnych sosoviek dlhodobo? Ide o to, ze v poslednej dobe sa mi tazsie vyberaju z oci kontaktne sosovky. Ale ked si kvapnem kvapky napr. gelone do oci, a hned vyberam z oci sosovky, tak uplne lahko sa mi vyberu. Ale gelone sa zrejme nemozu pouzivat dlhodobo.
Hyaluronove bez konzervantov, napr Hylo. Používajú sa aj so šošovkami. Môžeš denne, koľkokrát potrebuješ. Nejde o to koľkokrát menisku šošovku, ale proste vysušuje sa oko s nimi rychlejsie. Sú inak aj rôzne druhy šošoviek, niektoré sú horšie iné lepšie.
A z nakvapkanymi očami sa lepšie vyberajú, lebo sa to viac šmýka🙂)) podľa mňa. Tiež sa mi to xkrat stalo ze som nevedela šošovku chytiť, lepšie je si dat jvapky ako oko suchat a snažiť sa to vybrať bez toho 🙂
@taktotedanie napísala som hylo... je ich hádam 10 druhov. Nie všetky môžu. V lekárni jej povedia presne. Tých kvapiek na šošovky je kopec druhov..
Aj gelone je ok.
@simca06022011 ja to viem pracujem na ocnej ambulancii ale napisali ste hylo a je ich viac, v lekarni sa nemusia opytat a predat akurat tie
Ja skor na vecer po vybrati sosoviek odporucam corneregel
@taktotedanie Ale ja potrebujem kvapky pred vybratim sosoviek, aby sa lahsie sosovky vybrali. Uz po vybrati sosoviek kvapky nepotrebujem.
@kristie571 Pouzivam denne sosovky. Vecer sosovky vyhadzujem. Len sa ni tazsie vecer bez kvapiek v oku vyberaju.
Dávaj si.kvapky castejsie. Predídes problémom neskôr. Ak počas dňa nepotrebuješ, zatiaľ, aj tak si tie kvapky dávaj, rano/vecer. Keď budeš v lekárni porad sa tam.a nimi ktoré. Musia byt bez konzervantov, aj hypromeloza môže byt, ale tiež bez konzervantov (napr unitears).
@lukino2000 no urcite to nie je vhodne kedze su to naozaj antibiotika, toto ani neradte neviem ako vam mohli predat kvapky ktore su len na predpis
@lukino2000 to ste sa mohol..
Autorka antibioticke kvapky sa davaju pri zapale nie vtedy ak si potrebujete vybrat sosovku z oka

Ake sosovky pouzivas ? denne/mesacne ? ja som nosila mesacne a asi po roku nosenia som ich musela vyberat omnoho castejsie z oci, nezvlhcovali sa mi dobre oci a ani kvapky nepomahali a nasledne sa mi zhorsil zrak. Opatrne s tym, neda sa ti sosovky obmedzit ? Pripadne ich castejsie menit za nove, a casto kvapkat kvapky. Ja som pouzivala Hyal-Drop Multi, dlhodobo, no neviem či sa môžu, nikto mi nepovedal že by sa nemali :D