icon

Ktoré potraviny podporujú pálenie záhy?

mo_skyvader
6. feb 2018

Ahojte..
V poslednom čase ma páli večer záha .. skoro ako posledný mesiac tehotenstva :/
Viete poradiť ktoré potraviny podporujú pálenie a ktoré ho naopak zmierňujú? Tabletky do seba pchať nechcem 🙂
Ďakujem 🙂

siska53
•
6. feb 2018

@mo_skyvader ha..ja somvedela mat kyselinu aj z jablka.. Ale nie vzdy.. Vraj kava..ale ta mne kyselinu malokedy sposobila.. Mne skodilo dost pecivo a chlieb. Vseobecne..alebo,ked som s anajedla viac,ako zaludok vladal.. A uplne cerstvy kolac o 17-18 vecer..
Na kyselinu mne ucinkoval esencialny olej Digestzen. Ten ,ked som mala, stacili 2male kvaoky do vody,vypit a do 10minut qom mla po kyseline. Som sa sama cudovala,lebo vsetkt tie lizky,mandle,mlieka a pod.nezaberali alebo az neskoro.. Este pukancovy chlieb mi to trochu vedel zastavit.

kefrinky
•
Autor odpoveď zmazal
•
kefrinky
•
6. feb 2018

Mne prave zaberalo zjest kusok jabĺčka a o chvíľu bolo dobre..treba vyskusat, co zaberie

zvedavabuduca
•
6. feb 2018

Mne zaberajú mandle , každá sme iná treba vyskúšať 😊

hankano
•
6. feb 2018

Skús si dať do Googla zásadité potraviny a kyslé potraviny 🙂

veriiik106
•
6. feb 2018

@mo_skyvader ahoj stačí sa napiť mlieka prejde to...aj jaa to mavam

vandicka7
•
6. feb 2018

To si ty odsleduj, ktore potraviny ti nerobia dobre a pozri si na nete ph neutralne potraviny a tie vela jedz 🙂

siska53
•
6. feb 2018

@veriiik106 ona musi vyskusat,co jej sadne.. Mne mlizko vobec nezaberlo,naopak,kyselinu skor sposobovalo...

linda8877
•
6. feb 2018

Ahoj ja som tiež mávala pálenie záhy posledné dva mesiace tehu kazdy vecer .Niekde som čítala že keď páli zaha že bude vlasate bábo 😁mne sa to potvrdilo malá sa narodila taká vlasata 😄.A mne pomáhala lyžička obyčajnej horčice nie je to príjemné ale prešlo to skús uvidíš

libawet
•
6. feb 2018

@mo_skyvader pukance sú dobré a úplne sa skôr vyhnúť kyslým potravinám, pomáhajú aj probiotiká na prír. báze, napr. probiosan.

shades3
•
6. feb 2018

paradajky, jablka, bublinkove napoje, cerstve ovocie a zelenina - lepsie su teplene upravene (naparene, podusene, susene..). ak je to z tehu, to potom prejde, a pomahaju tabletky rennie na cuclanie, tie sa mozu aj v tehu. ak nie si tehu (nejako sa nevyznam v tom prispevku, prepac🙂), tak odporucam kontrolu u gastraca - ja som to mala dlho, a nakoniec som mala zapal a musela som brat dost silne antibiotika, aby sa to preliecilo.. odvtedy tuk tuk, len v tehu mam palenie zahy 🙂

mo_skyvader
autor
•
6. feb 2018

Som sa zle vyjadrila.. myslela som to tak, ze ma AKO posledne 2 mesiace tehotenstva, ale tehotna nie som (maly ma uz 5 mesiacov)
Kazdopadne dakujem za vase skusenosti a postrehy 🙂 pozriem teda daco aj na nete..

janapiestany
•
6. feb 2018

jedlu sodu si daj ja som zahu mala cele tehu....uz aj s cistej vodu hrozneee :D

polyana
•
6. feb 2018

mne na záhu pomáhali tekvicové semienka. Každý večer som ich jedla, lebo inak by som asi nezaspala.

vondolina
•
6. feb 2018

@janapiestany ja keby si pri tomto probléme dám jedlú sódu tak ide zo mňa von všetko, čo som kedy zjedla 😀

mo_skyvader
autor
•
6. feb 2018

Sodu som si aj jq davala jedneho casu ked som bola tehu.. ale potom som uz vehala len na wecko z toho :D

iman
•
6. feb 2018

Treba zistit pricinu a to u gastroentrologa.

veriiik106
•
6. feb 2018

@siska53 pýtala sa na rady tak som jej napísala...aký je problém? 🙂

erikavesela
•
7. feb 2018

Mne nezaberalo nic, jedine tums cmulacie tabletky, ja som mavala kyselinu aj z vody...mlieko nic, banan niekedy zabral, ale len pri slabej kyseline, a nic ine mi nikdy nezabralo...

janapiestany
•
7. feb 2018

@vondolina mne len to pomahalo po porode mam pokoj konecne !!! :D

zara0201
•
7. feb 2018

@mo_skyvader Pomaha mi zjest citron, vypit citronovu stavu. je prekvapivo zasadita.
V tazkych obdobiach ma palila zaha uz zo vsetkeho - z bananu, jogurtu, peciva, lekvaru, papriky, paradajok...

kammik
•
8. feb 2018

mne na toto oriešky pomáhali, akékoľvek 🙂

moose_cree
•
9. mar 2018

Máš prekyslený organizmus, preto ťa páli záha .. musíš sa dať do rovnováhy a budeš ok. 😉