icon

Ľahká plastová sádra

sabisabiwasabi
18. jan 2018

Ahojte, zajtra idem na chirurgiu so zlomenym laktom .. mám dlahu od ramena až po zápästie a keďže potrebujem byť stále v pohybe a nemôžem si dovoliť byť úplne zaťažená tou ťažkou klasickou sadrou som si pozerala na internete či existuje nejaká iná alternatíva a našla som veľa článkov o ľahkej plastovej sádre. Storo by sa malo dať aj sprchovať. Avšak nikde som nenašla či to niekde robia v Bratislave. Nemáte niekto s tým skúsenosť. Ďakujem za všetky rady.

janinah
•
18. jan 2018

treba požiadať ošetrujúceho lekára,ale mám pocit,že na čerstvú zlomeninu to nedajú,až potom na kontrole o dva týždne syn takú dostal

katarinazakutna
•
19. jan 2018

no kedže je to lakeť tak áno, treba sádru od ramena až po zápästie. ja som mala takto sádru ked som bola malá. Zo školy i z vlastnej skúsenosti je ale potrebné znehybniť končatinu- znehybnenie posobi proti bolesti.
a plastové sádry sa nedajú aplikovať na všetky zlomeniny, a nedávajú ich všade, ale treba sa opýtať doktora 🙂

sabisabiwasabi
autor
•
19. jan 2018

Áno spýtala som sa doktorky na tú odľahčenú sádru a povedala, že to teda robia ale že musím počkať kým mi odpuchne ruka takže na kompletné zasadrovanie ruky s tou odľahčenou sadrou pôjdem budúci týždeň. Takže teraz 10 dni dlaha a potom mi dá tú odľahčenú sádru. Bola som na chirurgii V Karlovej Vsi u pani doktorky Mikulášovej.
Rovno tu napíšem a o mojom jednodňovom hľadaní vodeodolnom návleku na sprchovanie. Prešla som asi všetky eshopy na internete a na Slovensku predávajú iba sáčok ktorý si prilepíš na ruku za 9€ 😱😭cele zle...
bola som v 4 zdravotníckych potrebách a nikde nič. Hľadala som niečo také ako Aquaprotect alebo niečo podobne a na Slovensku take velmi tazko najdete ... v Cesku v pohode ale to postovne z ceska je dost vysoke ..
nakoniec som nasla Tu na tomto linku 🙂
http://m.vlkigor.webnode.sk/produkty/aquaprotect/
zavolala som si tam ... velmi mila pani 🙂
tak snad to niekomu pomoze ked bude hladat podobnu vec 🙂

katarinazakutna
•
20. jan 2018

😀 no tak moje skusenosti so sprchovaním,: no ide hlavne o to nenamočiť sádru- a problém nie je vyložiť príslušnú končatinu mimo vodu, ale ochrániť ju pred odrazenými kvapôčkami od sprchovaného tela, hihi. Moja ochrana - čistáý sačok do koša- zaviazaný nad sadrou na uzol a hotovo- kupovať pomôcku na štyri týzdne za 9 eur sa urcite nevyplatí.