icon

Ležím doma s chrípkou: Je to nový druh?

mirkarose
18. dec 2024

Dobry den. Lezim doma s chripkou. Ako u Vas ak mate, momentalne tato chripka prebieha. Ja mam uplne hrozny priebeh. Je to nejaky novy druh?

lubina
18. dec 2024

A ako vies, ze je to chripka? Lekar diagnostikoval?

ina2405
18. dec 2024

@mirkarose mala som chrípku párkrát za 40 rokov a vždy odvalená s vysokou horúčkou a ledva schopná prejsť na wc. Ani na MK by som nevládala písať. Chrípky sú zlé. Nie sú to chrípôčky.

mirkarose
autor
18. dec 2024

Ano, bola som u lekara. Ja uz ju mam siesty den, ale toto som este nezazila. Grcala som hnackovala, nic som v sebe neudrzala. Cista katastrofa. Ja tiez som ju uz mala velakrat ,ale toto bol extrem.

lucylaw
18. dec 2024

@mirkarose Syn má od soboty chrípku typu B,robila som mu test,najprv horúčky,zimnice, triaška,bolesti hlavy a celého tela,v pondelok sa k tomu pridružila aj hrozna bolesť hrdla plus nádcha,od dnes má suchý dráždivý kašeľ a sople na litre,horúčky ale už asi prestali..Skoro vôbec nechce jest..Ale tak snáď už je z najhoršieho vonku 🙈

mirkarose
autor
18. dec 2024

Aj mojej vnucke prave teraz zacina. Uz dopredu ju lutujem. Synovi prajem skore uzdravenie.

annm81
18. dec 2024

Chrípka je v istom zmysle "novým druhom" každú sezónu. Od jej objavenia to bolo vždy trocha závažnejšie ochorenie. Silné bolesti svalov, kĺbov, hlavy, veľká únava, zvracanie atď. sú bežné príznaky chrípky. To, čo ľudia často nesprávne považujú za chrípku (pokašliavane, soplík, upchatý nos, mierna bolesť hlavy...) a pri čom viac-menej normálne fungujú, je zvyčajne nejaký miernejší vírus, napr. nachladenie.

veronika_e
18. dec 2024

Ja si musim klopat, ale zatial sme vsetci zdravi tento rok. 🙏 Normalne som z toho prekvapena, lebo to nebyva. 😀 A asi som to prave aj zakrikla. 😂

janinah
18. dec 2024

Som očkovana tak keby aj ..čakam ľahký priebeh.

mirkarose
autor
18. dec 2024

Ja robim v skole a vsetko co prebehne okolo mna chytim. Neviete mi poradit nieco silne na imunitu?

mirkarose
autor
18. dec 2024

@janinah na buduci rok sa dam aj ja zaockovat.

brakula17
Odpoveď bola odstránená
annm81
18. dec 2024

@mirkarose Ja som zástanca očkovania a odkedy mám doma malé deti, dávame sa očkovať proti chrípke aj ja aj muž. Ale treba povedať, že očkovanie proti chrípke je jedno z tých najmenej účinných. Problémom je, že chrípka veľmi rýchlo mutuje vakcína sa teda pripravuje každý rok nová a nie vždy sa podaria správne predikcie. Takže áno, daj sa zaočkovať, ale stále to ber tak, že je lepšie sa vyhýbať viditeľne chorým ľudom, umývať si ruky atď., lebo nakaziť sa môžeš aj po očkovaní.

lubina
18. dec 2024

@mirkarose na imunitu je dobre hliva s rakytnikovym olejom, uzivam to dlhodobo, da sa to kupit normalne v lekarni. Tiez mam oslabenu imunitu a toto mi dost pomaha.

tinkavvv
18. dec 2024

@mirkarose a aj ti robil test na chripku? Lebo to moze byt aj kadeco ine.

enoula
18. dec 2024

Kazdy ma inu imunitu a pri tomto pocasi koluju rozne virusy.. to co popisujes, to vyzera, ze si mala skor nejake kombo s crevnou chripkou.. no len vydrzat. Chripka nikdy nie je lahke ochorenie

gabu_lienka
18. dec 2024

@mirkarose nam kvoli chripke zatvorili skolku, deti behom dna padli ako muchy. Bol to extrem, ti co maju chripku su uz tyzden vo vysokych horuckach, ja som dala deti zaockovat a jediny kto sa z nasej rodiny nakazil chripkou je manzel (nosi dieta do skolky). On ma nastastie lahky priebeh, vseobecne ma dobru imunitu a nebyva chory. Ja ked som mala chripku, ledva som na wc presla, dostala som zapal pluc a bola som odpalena na 5.tyzdnov. Dalsi mesiac potom som este stale kaslala. Odvtedy sa davam vzdy ockovat.

mima172
18. dec 2024

@mirkarose Mala som chrípku len pár x v živote a veru ano, to co popisuješ je pre ňu typické.
Pýtaš sa na posilnenie imunity, ja som tento rok nechytila ešte nič a to mam škôlkárku a bežne som v tomto období šla z choroby do choroby (takto pred rokom som mala napríklad zapal pľúc). Jedine, co som zaradila je betaglukan. Dlho som hľadala a najlepšie mi vyšiel, čo sa týka obsahu účinnej zložky, od Mycomedica (napr Dr max ho má tuším za 13€, 90 cps). Okrem toho pijem zelený jačmeň a keď preventívne u nás "beží" difuzer väčšinu dňa. Raz sa mi zdalo, že na mňa čosi liezlo, hneď som si dala väčšiu dávku Dračej krvi a dvojitú davju toho betaglukanu a do pár hodín som bola fit.

mirkarose
autor
18. dec 2024

@tinkavvv nie, kovid to nie je

mirkarose
autor
18. dec 2024

@lubina dakujem , vyskusam