Má babka ešte šancu na prežitie?
Ahojte, mam 88 rocnu babku, viem, ze uz ma vela rokov... Ale bola ta naj naj milujuca, aku si viete predstavit. A stala sa taka vec, ze pred mesiacom mala zapal slepeho creva, mala bolesti, ale nic nam nwhovorila, lebo si myslela iba, ze zaludok ju boli..... Tak ju moji rodicia zobrali a zistili az po 3 dnoch....... Takze ju museli uplne otvorit a vycistit brusnu dutinu, a tyzden nato jej skolabovali oblicky. :( obidve....... Po operacii slepeho creva a tohp cistenia na treti den uz chodila bez problemov, uz ju chceli pustit domov, ale vysledky zrazu katastrofalne....
Bola este 4 tyzdne v nemocnici, ale je tenka, ako moj malicek a nie je pri vesomi tak 50%.... 💔💔💔
Aj vcera som bola u nej a iba sa usmieva, a hovori, ako miluje nas a svoje deti.... A mne srdce pukne, strasne placem, ked od nej odchadzam. Iba lezi, ako babatko, ledva dycha, ledva otvara oci, ledva rozprava..... Ma chodit na dialyzu.
A po novom, ako mi teta hovorila, ma strasne bolesti noh, ktore zacinaju sa zafarbovat na ciernu............ :(
Podla Vas sa mam pripravit na to najhorsie alebo este je sanca?
“ iba sa usmieva, a hovori, ako miluje nas a svoje deti....” tiež jej dajte pocítiť svoju lásku a zvyšok nie je vo vašich rukách…
Tazko povedat. Moja babka takto cele dni spala ani oci uz nevladala otvorit. Uz mala vsetky znaky,ze odchadza a zazrakom sa z toho dostala. Muzova babka, ked takto zacala lezat a cele dni spala,bol to ozaj koniec. Priprav sa na najhorsie. Dufat v zazrak mozes,ale ber to tak,ze sa dozila krasneho veku. Bud vdacna za zazitky. Aj ked to hrozne boli,bohuzial je to kolobeh zivota.
Nechcem malovat certa na stenu, ale vyhliadky v tomto veku, stave a s odidenymi oblickami veru dobre nema. Moja babka mala 92 ked odchadzala, dostala zapal pluc, velke bolesti celeho tela... a v nemocnici nam uz povedali, ze sa mame pripravit... Este som ju stihla, uz asi nevnímala, ale objala som ju a posepkala, ze ju lubim, ake ze ak je uz velmi unavena, ze uz moze ist ta dedkom. Par hodin potom odisla. Mna velmi hrialo pri srdci, ze som sa stihla rozlucit. Ak ste veriaci (alebo babka je), zozente cim skor knaza, nech dostane pomazanie chorych 🙏🏻
Zelam vela sil. Odisli mi uz takmer vsetci a jedno ti poviem, hlavne nech netrpí. Moje babky, aj otec, trpeli bolestami. Jedna babka s rakovinou takymi, ze ani morfium uz nezaberalo, druhá si posledne roky nepriala nic iné, len smrt ktora bola vykupenim.... aj ked je to hrozné sledovat ako ti milovaný clovek odchadza. Kus z teba, z tvojho detstva, tvojich spomienok bude zrazu prec. Preto s nou tráv cas co najviac to pojde, samota je pre seniorov hrozná, smrt nie (a to som si nemyslela ze niekedy poviem). Vludne slová, dotyk, pohladenie potrebuje... Ak jej cas príde, nech je to s laskou v srdci. Otec sa takto posledny tyzden lucil s mamou, pricom iné roky jej nic take nehovoril.... Priala by som si aby sa u vas stal zázrak a starká sa z toho dostala....
Nechaj babku ísť a zmier sa s tým.Vobec jej nepomáhas,ak ju tu budeš v myšlienkach zdržiavať.Kazdy raz odíde a toto je predsa dobrý koniec,ak sa vie usmiať a povedať ako vás ľúbi.Aj ty sa usmej,poďakuj za všetko a povedz,že ak je už ozaj velmi unavena a chce spat,tak môže.Ved sa už narobila dosť,zasluzi si oddych v Nebi.
Zázraky sa deju,ale tu už asi ťažko.Ak ste veriaci,teda ak babka je,tak vieš co treba robiť.
Nie je to najhorsie, je to koniec trapenia. Obehove zlyhanie, zrejme, ale na nieco musi odist. Nadherny vek, 88.,keby sa kazdy dozil. Tot bol v Topkach oznam, doktori, 81.a dvaja 70.rocni...✝️ nic moc a na doktorov duplom. Bud rada, ze si si babku tak dlho uzila, moje odisli skoro a nesiem to ako velku krivdu. 🥀
Zda sa, a je mi to luto, 😔 ze uz sa blizi koniec..vies, zivot nieje vecny a raz sa snou budes musiet rozlucit..moja starenka zomrela ako 74rocna doma v pokoji znicoho nic.. ale rok pred smrtou vyzerala ze uz je koniec,,cela rodina sa tak nejak snou este rozlucila, ked sa zrazu vsetko zmenilo a ona bola taka ako kedysi..a potom takto odisla doma v pokoji bez akehokolvek "upozornenia"... Druha moja starenka oslavi o mesiac 99rokov ! Jej telo chradne, zradza ju, no dusa stale zije...je zvlastne, co vsetko dokaze organizmus zvladnut, je to obdivuhodne..prajem vela sil

No je to tazke ja mam 92 rocnu prababku ktora ma velke bolesti a nedavno zlomenu bedrovu kost pripravte sa uz asi aj na najhorsie lebo nikdy neviete co sa pri takejto diagnoze to nazvem stane