icon

Má Biseptol účinnosť pri zápale stredného ucha?

melani19
5. dec 2024

Mate skusenosti s biseptolom?
Beriem po 2 a dvakrat denne .
3 den a nic . Rovanaka bolest a upchatie :/
Dakujem

ninazemna
5. dec 2024

@melani19 Najčastejšie baktérie vyvolávajúce zápal stredného ucha (Streptococcus pneumoniae, Moraxella catarrhalis, Haemophilus influenzae, Staphylococcus aureus, ...) nemusia byť na Biseptol citlivé. ZS

melani19
autor
5. dec 2024

@ninazemna mne ale neodobrali nic, aby zistili co tam mam. Len sa pozrela doktorka a hend ze zapal . Kedze na augmentin mam alergiu tak dala biseptol

anlinqa
5. dec 2024

ja mam tiez alergiu na amoksiklav, to je to iste co augmentin a ked som mala pravdepodobne zapalene ucho, neviem ci stredne ci len vonkajsie tak som brała nejake ine atb aj kvapky do ucha ale veru hned pomohlo...radsej chod znovu...

melani19
autor
5. dec 2024

@anlinqa tak im zajtra zavolam . Rano ze co . Ak ted anebude lepsie
Ja som ani kvapky do ucha nedostala

anlinqa
5. dec 2024

@melani19 aj otec mal zapalene ucho ale kvapky tiez nedostal iba atb...ale vyter mi tiez nerobili, to len obvodna mi dala lebo sa mi nechcelo cakat na orl tak to poriesila ona..ale je fakt mozne ze atb nesadli....ale uz som mala skusenost pri inych atb ze zabrali aż skoro ku koncu liecby...ale s uchom by som radsej neriskovala neni to sranda

melani19
autor
5. dec 2024

@anlinqa citam toez na nete ze pri uchu je to na dlho :/ niektore tiez pisali, ze tyzden aj 10 dni cakali . Az porom zacalo byt lepsie a upchatie aj mesiac …

ninazemna
5. dec 2024

@melani19 Aj pri alergii na Augmentin/Amoksiklav je možné podávať cefalosporín 2. alebo 3. generácie, fluorochinolón (celkovo aj lokálne), doxycyklín, menej vhodne makrolid. ZS

melani19
autor
5. dec 2024

@ninazemna zajtra ak nebud elepsie zavolam na orl pre istotu

zobaka
5. dec 2024

Biseptol v dnesnej dobe? je tolko lepsich liekov a s mensimi neziaducimi ucinkami

melani19
autor
5. dec 2024

@zobaka nastastie nemam zidne teda nevsimla som si nic zw by mi bolo. Akurta ze zlepsenie nemam

zobaka
5. dec 2024

@melani19 je toxicky na oblicky, ja som teraz brala klasicky penicilin, ak ten nemozes stale tu je Summamed, ktory zabije vacsinou vsetko

anlinqa
5. dec 2024

@melani19 vazne? ach jaj, jasnee tak skus pre istotu aj tak zavolat a drzim palce nech sa to cim skor vylieci

melani19
autor
5. dec 2024

@anlinqa ano ano :/ no dufam . Je to na nervy celkovo . Dufam sa zobudim a prejde uz :D
@zobaka jaj tak ano aj pisu ze sa ma vela pit pritom .

janinah
5. dec 2024

To ordinoval obvodný dr ci orl?

melani19
autor
5. dec 2024

@janinah orl

taktotedanie
6. dec 2024

@melani19 asi by som riesila ine atb a nieco lokalne

melani19
autor
6. dec 2024

@taktotedanie v noci mi pukalo ucho ostosest, ledva som spala .. dneska eano uz v polke pocujem . Tak asi to bud elen na dlhsie fakt .

anonym0001
6. dec 2024

@melani19 na zapal ucha vobec netreba antibiotika. Na to ti staci usny sprej so slanou vodou z lekarne. Pomaha takmer okamzite.

janinah
6. dec 2024

@anonym0001 neráď keď sa do toho nerozumieš

@melani19 dnes zas na ORL.prw zmenu liečby

melani19
autor
6. dec 2024

@janinah dneska je to o troska lepsie .. pukalo mi v noci, a o nieco lepsie pocujem. Tak dneska som to nechala tak. Ak cez vikend sa nezlepsi tak idem pondelok jasne
Ak sa zhorsi tak pohotovost