icon

Má zmysel obezitológia pri priberaní z lieku Kventiax?

29. aug 2026

Ahojte, má zmysel riešiť obezitologiu len pri nadváhe? Avšak mám problém s priberanim popri kventiaxe. Má zmysel ísť na vyšetrenie? V Dermapointe?

anonym_cc49ab
30. aug 2026

Minule som stretla jednu známu, mladé dievča v lekárni a vyberala si kventiax a derin. Zakecali sme sa, ona vyzerá mega super, tak som sa jej pýtala, či z toho nepriberá. Povedala, že neje sladkosti, obmedzila sacharidy a tie zbytočné tuky a cvičí každý druhý deň hodinu kombo kardio + silový.

anonym_b2edcf
30. aug 2026

ty mas vobec prehlad kolko tam budes platit? vies ze ti predpisu injekcie na chudnutue a budu ti ich pichat ako nesvojpravnej a za vsetko budes cvakat neskutocne peniaze? Zrovna v dermapointe mi to pride ako nekorektny biznis. Chod k normalnemu obezitologovi. Zabudni na dermapoint

anonym_d8a902
30. aug 2026

@anonym_autor skôr za psychiatrom, ako je to s tým liekom, lebo toto ma veľa psychiatrických pacientov a či nemá náhradu, resp. znížiť dávku. Inak, treba si absolútne nenormálne davat pozor na jedlo s týmto liekom a byť v režime chudnutia prakticky stále plus veľa pohybu.

anonym_7db453
30. aug 2026

@anonym_autor beriem Kventiax roky, mám z neho naozaj chuť na jedlo. Naučila som sa ako stravovať, nekupujem vysoko spracované potraviny. Ak mám chuť na sladkosť, tak hľadám zdravšie alternatívy. Schudla som a váhu si udržujem, bez toho aby som sa obmedzovala v jedle.

anonym_08f654
30. aug 2026

vymenit kventiax aj my sme to takto riesili pri dcere

anonym_cec205
30. aug 2026

Uz si konecne uvedomte, ze nepriberate z liekov, ale z jedla. Tie lieky sice podporuju chut do jedla, ale prijem kalorii mate len vo svojich vlastnych rukach. To je odpoved, preco jedna je z tych liekov vyjedena a druha ma normalnu hmotnost.

autor
30. aug 2026

@anonym_cec205 Toto ani netvrdím, ale je známy vedľajší účinok, že spôsobuje silné chute na jedlo, ktoré sa veľmi ťažko ovládajú.

autor
30. aug 2026
@anonym_7db453

@anonym_autor beriem Kventiax roky, mám z neho naozaj chuť na jedlo. Naučila som sa ako stravovať, nekupujem vysoko spracované potraviny. Ak mám chuť na sladkosť, tak hľadám zdravšie alternatívy. Schudla som a váhu si udržujem, bez toho aby som sa obmedzovala v jedle.

@anonym_7db453 ja som brala aj iné antipsychotika, no práve 2 roky na tomto sú najhoršie..Predtým som tieto problémy nemala a vždy som cvičila a dávala si pozor na stravu a pohyb. Vždy som bola štíhla a neviem sa zmieriť s tým, že to neviem ovládať aj keď viem čo presne mám robiť

autor
30. aug 2026
@anonym_b2edcf

ty mas vobec prehlad kolko tam budes platit? vies ze ti predpisu injekcie na chudnutue a budu ti ich pichat ako nesvojpravnej a za vsetko budes cvakat neskutocne peniaze? Zrovna v dermapointe mi to pride ako nekorektny biznis. Chod k normalnemu obezitologovi. Zabudni na dermapoint

@anonym_b2edcf mám a existujú aj iné možnosti ako glp