icon

Máte skúsenosti s užívaním liekov Escitil a Kventiax?

xtina1711
7. sep 2026

Ahojte prosim je tu niekto kto bral alebo bere escitil a kventiax?dakujem

anonym_a3c80a
7. sep 2026

Kventiax nie je antidepresívum ale antipsychotikum, mama ho užíva a pomáha jej. Ja užívam citalec citalopram, to je podobne ako escitil - escitalopram, je tam len jedna molekula inakšia. Mne citalec zabral, úzkostné ataky sa znížili aj o 80-90%, a intenzita ataku ked už sa vyskytol bola výrazne nižšia než v čase ked som citalec neužíval a dostal panický atak.

xtina1711
autor
7. sep 2026
@anonym_a3c80a

Kventiax nie je antidepresívum ale antipsychotikum, mama ho užíva a pomáha jej. Ja užívam citalec citalopram, to je podobne ako escitil - escitalopram, je tam len jedna molekula inakšia. Mne citalec zabral, úzkostné ataky sa znížili aj o 80-90%, a intenzita ataku ked už sa vyskytol bola výrazne nižšia než v čase ked som citalec neužíval a dostal panický atak.

@anonym_a3c80a dakujem za odpoved mne kventiax pomáha super spat ale strasne som cely den unavea..beriem ich 3 tyzden a vcera a dnes sa mi veľmi zhoršil stav uzkost plač strach extremna unava ..moze to byť nejaky prechod kym zaucinkuhe?

anonym_05c363
7. sep 2026

kventiax - je na spanie. Väčšinou ako doplnok k Ad. Berie sa večer - ak lekár nepredpíše inak.

xtina1711
autor
7. sep 2026
@anonym_05c363

kventiax - je na spanie. Väčšinou ako doplnok k Ad. Berie sa večer - ak lekár nepredpíše inak.

@anonym_05c363 ano len ma zaujíma ze ci sa mi zrazu mohlo pohorsit po 3 tyzdnoch uzivania

anonym_a3c80a
7. sep 2026
@xtina1711

@anonym_a3c80a dakujem za odpoved mne kventiax pomáha super spat ale strasne som cely den unavea..beriem ich 3 tyzden a vcera a dnes sa mi veľmi zhoršil stav uzkost plač strach extremna unava ..moze to byť nejaky prechod kym zaucinkuhe?

Xtina
Pochybujem ten liek narozdiel od antidepresív učinkuje hned, čiže ked ho užívaš 3 týždne, nemusíš už čakať dokial začne učinkovať, on učinkuje od prvého dna.

@anonym_05
Ako ktorí, je kventiax 25mg ten sa dáva hlavne na spánok. Ak si dáva kventiax 150 mg večer, tak to už na spánok primárne nie je. Pri tomto antipsychotiku to je tak, že malé dávky maju spavý účinok, ale pri vyšších dávkach už dominuje skor antipsychotický efekt, a spavosť je len v menšej miere.

xtina1711
autor
7. sep 2026
@anonym_a3c80a

Xtina
Pochybujem ten liek narozdiel od antidepresív učinkuje hned, čiže ked ho užívaš 3 týždne, nemusíš už čakať dokial začne učinkovať, on učinkuje od prvého dna.

@anonym_05
Ako ktorí, je kventiax 25mg ten sa dáva hlavne na spánok. Ak si dáva kventiax 150 mg večer, tak to už na spánok primárne nie je. Pri tomto antipsychotiku to je tak, že malé dávky maju spavý účinok, ale pri vyšších dávkach už dominuje skor antipsychotický efekt, a spavosť je len v menšej miere.

@anonym_a3c80a ja berem 25mg ale aj to ma hned odpáli a celý den som ko..ale skorej ten escitil ma trápi ci mi nemohol dako tretí tyzden niečo privodiť ze telo je proste zrazu rozrusene

anonym_05c363
7. sep 2026
@xtina1711

@anonym_05c363 ano len ma zaujíma ze ci sa mi zrazu mohlo pohorsit po 3 tyzdnoch uzivania

@xtina1711 to ti nepovie ani lekár, nie my tu na MK

xtina1711
autor
7. sep 2026
@anonym_05c363

@xtina1711 to ti nepovie ani lekár, nie my tu na MK

@anonym_05c363 ja len ci s tym nema niekto skúsenosť vies..snazim sa dostať k môjmu lekárovi ale ze ma veľa ze mam prist o mesiac..

evkamotka
7. sep 2026
@xtina1711

@xtina1711 nie, kventiax ked beries tri tyzdne tak uz ucinkuje. To nie je ad, ze cakas na ucinok dva mesiace. A co sa tyka pohoršenia stavu-aj s liekmi budes mavat lepšie aj horsie dni

anonym_f3870c
7. sep 2026

@xtina1711 ahoj, beriem escitil 10mg a zabral mi za cca 2 mesiace na uzkosti je fajn no no depresiu si nemyslím ze zabral.

anonym_a0c4f3
7. sep 2026

@xtina1711 Prečo si túto diskusiu nezaložila anonymne ? Musia to o tebe všetci vedieť ?

xtina1711
autor
7. sep 2026
@anonym_a0c4f3

@xtina1711 Prečo si túto diskusiu nezaložila anonymne ? Musia to o tebe všetci vedieť ?

@anonym_a0c4f3 a preco ?je to nevhodné?

xtina1711
autor
7. sep 2026
@anonym_f3870c

@xtina1711 ahoj, beriem escitil 10mg a zabral mi za cca 2 mesiace na uzkosti je fajn no no depresiu si nemyslím ze zabral.

@anonym_f3870c nemam depresie mne odporučili na extremnu slabost a unavu..ja som tam sla s tym a tvrdili ze ma to postavi na nohy vies

euka210
7. sep 2026

@xtina1711 beriem kventiax, mna zaujima kde si zohnala 25mg, lebo ten ma dlhodobo vypadok, davali mi nahradu Derin, no minuly mesiac ani ten nemali 🤦‍♀️
Inak je to antipsychotikum, nie Ad. Posobi hned. Aj ja beriem vecer, ale niekedy 1 nezaberie tak hlava pracuje a neviem zaspat.
To druhe je Ad, ktore zacne posobit po 3t.
Mne byva zle aj napriek liekom, takze neporadim. Ale ja nemam iba depresiu.

xtina1711
autor
7. sep 2026
@euka210

@xtina1711 beriem kventiax, mna zaujima kde si zohnala 25mg, lebo ten ma dlhodobo vypadok, davali mi nahradu Derin, no minuly mesiac ani ten nemali 🤦‍♀️
Inak je to antipsychotikum, nie Ad. Posobi hned. Aj ja beriem vecer, ale niekedy 1 nezaberie tak hlava pracuje a neviem zaspat.
To druhe je Ad, ktore zacne posobit po 3t.
Mne byva zle aj napriek liekom, takze neporadim. Ale ja nemam iba depresiu.

@euka210 nezohnala som mam 100ku a kazali mi ju stvrtit..ale ja som z toho lieku ko...skorej ma ten escitil zaujíma ale ak ho neberieš asi mi neporadis

euka210
7. sep 2026
@xtina1711

@anonym_f3870c nemam depresie mne odporučili na extremnu slabost a unavu..ja som tam sla s tym a tvrdili ze ma to postavi na nohy vies

@xtina1711 krv kontrolovali ked si unavena? Kventiax na unavu mi pride veeelmi divne. Na spanie sa davaju ine lieky. Ludi ktori nemaju psych.problemy, tak utlmove lieky ako toto ci xanax, tak riadne odpali a utlmi.

euka210
7. sep 2026
@xtina1711

@euka210 nezohnala som mam 100ku a kazali mi ju stvrtit..ale ja som z toho lieku ko...skorej ma ten escitil zaujíma ale ak ho neberieš asi mi neporadis

@xtina1711 brala som ako prvy escitalopram, to je podobne a v pohode.

xtina1711
autor
7. sep 2026
@euka210

@xtina1711 brala som ako prvy escitalopram, to je podobne a v pohode.

@euka210 bola som krv ok štítna ok cakam este na výsledky z infetologie..akoze som taka uzkostna nevedela som dobre spávať...ale toto ma odhaľuje a to mam tu najmenšiu dávku.. nvm ci cakat ze di telo zvykne..uz to berem 3 tyzdne..a hlavne ten escitil mi dali aby som sa postavila na nohy ale nevladzem a teraz okolo 20 dňa sim uplne slaba plakala som zle mi bolo..volala som mojej psych ale tu mi nedajú k telefónu a na urgente zexmam ist ku svojej..takze žiadna pomoc tak neviem snazim sa lezat a cakat

anonym_a0c4f3
7. sep 2026
@xtina1711

@anonym_a0c4f3 a preco ?je to nevhodné?

@xtina1711 Do rozhlasu to daj teda.

anonym_f3870c
7. sep 2026
@xtina1711

@xtina1711 no ja som z neho ešte viac unavena ale tak verim a dufam ze ti sadne

anonym_05c363
7. sep 2026
@euka210

@xtina1711 krv kontrolovali ked si unavena? Kventiax na unavu mi pride veeelmi divne. Na spanie sa davaju ine lieky. Ludi ktori nemaju psych.problemy, tak utlmove lieky ako toto ci xanax, tak riadne odpali a utlmi.

@euka210 na spanie som mala kventiax. zobrala som pár tabl., účinkoval okamžite - nie ako ad že čakáš hádam aj mesiac.

anonym_05c363
7. sep 2026
@anonym_a0c4f3

@xtina1711 Do rozhlasu to daj teda.

@anonym_a0c4f3 🙄

xtina1711
autor
Včera o 06:17
@anonym_05c363

@anonym_a0c4f3 🙄

@anonym_05c363 nie len sa nehanbím za to ako sa mam🙂

euka210
Včera o 21:55
@xtina1711

@anonym_05c363 nie len sa nehanbím za to ako sa mam🙂

@xtina1711 a neskusala si melatonim na spanok? Moj manzel mal problem zaspat a melatonim mu pomaha. Ja som mu raz dala xanax 0.25 ci mu pomoze, a viac ho nechcel, lebo rano sa nevedel prebrat, az velmi ho to utlmilo.

xtina1711
autor
Dnes o 06:39
@euka210

@xtina1711 a neskusala si melatonim na spanok? Moj manzel mal problem zaspat a melatonim mu pomaha. Ja som mu raz dala xanax 0.25 ci mu pomoze, a viac ho nechcel, lebo rano sa nevedel prebrat, az velmi ho to utlmilo.

@euka210 skúšala veru lenze mne stale hlava pracuje a telo si neoddychne ..ale nerobi mi dobre snazim sa dovolať ku mojej ale termín najskôr o mesiac..a vies mam 100ku kventiqx a to si štvrtom tym delicom tabletiek skúšala som dako štvrtku si dat teda 12.5 ale to mi kadejako obrusi a vobec mi nezabral..neviem ci aj ten escitil ma este netlmi len na 22.dni som vies..potrebujem energiu mne dali lieky aby som vladala vstat ja nemam psychické problémy len som nevladna tak mi dali toto

tanusha84
Dnes o 14:30

Mne dnes predpísal psychiater Kventiax 25mg, dal mi 3 balenia tak uvidím. Ja mám problém večer zaspať. Idem si ľahnúť cca o 23ej a ešte o 2-3 som niekedy hore a čumím do blba. Tak som zvedavá či pomôže.