icon

Majú ľudia s epilepsiou nárok na invalidný dôchodok?

15. apr 2026

Prvý krát som dostala epi záchvat dúfam že aj posledný, doktorka povedala že sa to má tendenciu vracať, bola som na dva týždne v nemocke lebo mi vyšli zlé výsledky z MRI a EEG, tak teraz neviem že či má príjmu do roboty keď mám epi napísanú v papieroch ?

Strana
z2
anonym_0b07a0
15. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_1b3db7 a myslíš že niekto zamestná človeka čo má tieto záchvaty ?

@anonym_autor ano, poznam dvoch takych ludi, ktori pracuju uplne normalne. V kancelarii. Epilepsia je liecena, zachvaty maju minimalne.

dory11
15. apr 2026

@anonym_autor ani môže normálne pracovať akurát nemoze. Robiť nočné zmeny a podbne veci sú tam obmedzenia môj otec epilepsieu má a normálne pracuje akurát že nemôže robiť nocne obsluhovať stroje a obede veci

autor
16. apr 2026
@dory11

@anonym_autor ani môže normálne pracovať akurát nemoze. Robiť nočné zmeny a podbne veci sú tam obmedzenia môj otec epilepsieu má a normálne pracuje akurát že nemôže robiť nocne obsluhovať stroje a obede veci

@dory11 ďakujem ukludnila si ma 🙂 snáď sa to už nebude opakovať

anonym_b947cd
16. apr 2026

@anonym_autor ak mas vodicak aj ten ti vezmu

kalifka
16. apr 2026
@anonym_autor

@dory11 ďakujem ukludnila si ma 🙂 snáď sa to už nebude opakovať

@anonym_autor s epi sa dá naozaj v pohode žiť, klamať nebudem budeš mať nejaké tie obmedzenia ( nočné, niekomu vadí veľké teplo...)
Môj syn je už dospelý, dovolili mu urobiť si vodičský, ale zatiaľ si ho nechce robiť. Nemôže robiť nočné a jemu vyhovuje pravidelný režim ( toto je u neho základ ).
Vždy pred nástupom už počas školy oznámil, čo je vo veci a niekde ho nezobrali a niekde nemali problém. Teraz pracuje v chemickom priemysle a je spokojný.

evkatk
16. apr 2026

To sa ti nechce robiť? Poznám mladú ženu, epileptičku od detstva, vyštudovala gymnázium, neskôr 2 VŠ a nikdy nezneužívala to, že má epilepsiu. Silou vôle ju prekonáva a robí všetko, aby jej nebránila vo veľmi náročnej zodpovednej práci. Popri tom si založila rodinu a zvláda všetko.

anonym_0e2398
16. apr 2026

@anonym_autor Treba si pozrieť tabuľku o diagnózach vhodných na poberanie ID, tam je všetko podrobné napísané, aj miera funkčnej poruchy

anonym_eb985b
17. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_339836 áno mám upratujem chatu tak snáď tam mi nebude z toho zle

@anonym_autor manžel mal roky kolegu s epilepsiou, už išiel do starobného dôchodku a to pracovali vo výrobe so strojmi. Ľudia so stabilizovaným stavom s EPI normálne pracujú, pokiaľ je to bezpečné, záleží od frekvencie záchvatov a ich sile, suseda mala napríklad 1 záchvat za rok, poznala som tiež chlapca, ktorý mal záchvat každé ráno. Ale mala si len prvý , tak ťa určite nastavia na liečbu. Čo sa týka tvojej práce, upratovanie izieb je na toto ešte super práca, predstav si, že by si bola niekde vo fabrike za pásom. Záchvat môže prísť kedykoľvek, aj keby si bola na ID, to ti bezpečnosť nezaručí.

anonym_f27e1a
17. apr 2026

A su si lekári úplne istý, že to bolo epizáchvat? Nemusel byt.

lucia147852
17. apr 2026

Mala som kolegyňu s epi, normálne pracovala. Záchvat v práci nemala nikdy. Brala lieky. Akurát vodicak nemala.

Strana
z2