icon

Mali ste cystu na nadobličke? Skúsenosti a rady

1. apr 2026

Dobry den, bola som na sono brucha, vsetko ok, ale nasli mi nieco na nadoblicke. 3cm. V papieroch je napisane: Loziskova lezia v oblasti lavej nadoblicky 30mm.Zahustena cysta nad lavou oblickou.

Mam strach.
Mali ste to niekto tiez a bola to iba cysta?

Posielaju ma na CT.

Dakujem.

marhulka13
1. apr 2026

@anonym_autor v drvivej väčšine su cysty na obličiek benigne, no určite sa to sleduje, ci nerastie. No samozrejme, že iba ct ukáže skutočnú pravdu. Máš aj nejaké problémy?

anonym_663935
1. apr 2026

mam angiomyolipom. zevraj staci sledovat na sone

autor
2. apr 2026
@marhulka13

@anonym_autor v drvivej väčšine su cysty na obličiek benigne, no určite sa to sleduje, ci nerastie. No samozrejme, že iba ct ukáže skutočnú pravdu. Máš aj nejaké problémy?

@marhulka13 mam intolerancie potravin. Uz roky mam cystu na zlcniku, 2mm. Tato cysta na nadoblicke tam pred rokom nebola. Ukaze ct aj bez kontrastnej latky, ci to je iba cysta?

autor
2. apr 2026
@anonym_663935

mam angiomyolipom. zevraj staci sledovat na sone

@anonym_663935 a bola si aj na ct?

anonym_663935
2. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nie, iba na sone. Na CT na co? to lekari len tak neposielaju, ved ich nahanaju poistovne. co si myslis, to je jeden velky biznis ....

anonym_663935
2. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor mas nejaky priznaky bolesti ci ako na to dosli

anonym_663935
2. apr 2026
@anonym_autor

@marhulka13 mam intolerancie potravin. Uz roky mam cystu na zlcniku, 2mm. Tato cysta na nadoblicke tam pred rokom nebola. Ukaze ct aj bez kontrastnej latky, ci to je iba cysta?

@anonym_autor preco ta posielaju na CT? Muz ma cystu na oblicke uz roky, a vobec to neriesia nikto nic. Na sone len videli. Preco teba posielaju na CT?

autor
2. apr 2026
@anonym_663935

@anonym_autor preco ta posielaju na CT? Muz ma cystu na oblicke uz roky, a vobec to neriesia nikto nic. Na sone len videli. Preco teba posielaju na CT?

@anonym_663935 ved to prave neviem. Asi to neni vodove..

autor
2. apr 2026
@anonym_663935

@anonym_autor mas nejaky priznaky bolesti ci ako na to dosli

@anonym_663935 dosli mi na to pocas sona brucha

marhulka13
2. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor to vedia lekári, ja som nemala nález v obličkách ale v mocovom mechúre, tam to zas inak zistili

anonym_663935
2. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_663935 ved to prave neviem. Asi to neni vodove..

@anonym_autor pozri, to je dobre, ze ta tympadom posielaju na CT. Bud len rada. Lebo lekari maju s tym problem. Posielat na vysetrenia. Drzim palce, Nech to je len cysta. ( Inac vodova cysta je urcite menej skodnejsia nez angiomyolipom, pretoze tam je zapojenych viac struktur, aj cievy...)

karush
2. apr 2026

@anonym_autor Nie cysta na obličke je problém, ale lézia na nadobličke, kvôli tej ideš na CT. Musí sa potom tiež na endokrinológii vylúčiť hormonálna aktivita, ak nie je hormonálne aktívna, tak sa to len sleduje. Hormonálne aktívne a väčšie nálezy nad 4cm sa operujú bez ohľadu na hormonálnu aktivitu.

autor
2. apr 2026
@karush

@anonym_autor Nie cysta na obličke je problém, ale lézia na nadobličke, kvôli tej ideš na CT. Musí sa potom tiež na endokrinológii vylúčiť hormonálna aktivita, ak nie je hormonálne aktívna, tak sa to len sleduje. Hormonálne aktívne a väčšie nálezy nad 4cm sa operujú bez ohľadu na hormonálnu aktivitu.

@karush ty si lekarka? Moze to byt nador? Abo metastaza? 😭😭😭

anonym_663935
2. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor mas nejake potiaze?

autor
2. apr 2026
@anonym_663935

@anonym_autor mas nejake potiaze?

@anonym_663935 ako mi to vcera tlacila sonom, citim to

karush
2. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Nie som. Najčastejšie je to adenóm, všetko ostatné je už zriedkavé. Zhubné bývajú rozmerovo väčšie, pri takejto veľkosti to je veľmi veľmi malá pravdepodobnosť. Odoslanie na CT je bežný postup, nie kvôli podozreniu.

anonym_663935
2. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_663935 ako mi to vcera tlacila sonom, citim to

@anonym_autor lebo to by si mala podla mna dlhodobejsie bolesti ak by si mala daco vaznejsie.