icon

Mám 30 a všetko ma bolí

28. jún 2023

Ma to niekto podobne? Mam 30, momentalne som na rodicaku, mam normálnu postavu, žiadnu nadvahu, žiadne zdravotné problémy, nie som nejaká športovkyňa no ani opačne, som taký zlatý stred...sem tam si zacvičim, sem tam bicykel...prechádzky sú u nás na dennom poriadku.
Matrac mam kvalitný...
No každé ráno sa budím neoddychnuta. Boli ma cely človek - hlavne však chrbát a chodidla...normálne ma boli kracat, co ma tak chodidla zospodu bolia..keď sa rozhybem je to už OK a normalne fungujem bez bolesti....no nepríde mi to normalne, ci sa mýlim? Taktiez ked som vela na nohach, napr ze cely den len varim, upratujem a beham hore dole, tak ked si sadnem nejdem sa uz postaviť...chrbat hotovy, chodidla tiež....Ma to niekto podobne? Vedel by niekto poradiť čo mám urobiť, zlepšiť?
Dakujem

klarissa25
28. jún 2023

Možno by stačilo zmeniť matrac

kvetinka75
28. jún 2023

nemáš ploché nohy? Mňa tiež niekedy bolia chodidlá, musím nosiť kvalitnú obuv.

bibina32
28. jún 2023

Skús milgammu N.

simsankr
28. jún 2023

Tiež som to mala a myslela som si, že mám dobrý matrac, ale vymenili sme a odvtedy nič. Normálne som si musela ráno rozchodiť nohy a bolo to tým pôvodným matracom, ani pristúpiť na nohy...so zaťatými zubami som vstávala.

autor
28. jún 2023

Matrac mam práveže pomerne nový, dormeo...menila som ho asi rok a pol dozadu keď ma bolieva chrbát...vtedy to prešlo...

Ďakujem milgamu vyskúšam..

A ploche nohy nemam..aspon podľa mojho laickej odhadu

oskorusa
28. jún 2023

Štítna žľaza je v poriadku? Niekedy bývajú podobné ťažkosti ako popisuješ pri zníženej funkcii.

katarinkalilly
28. jún 2023

Aj si prekrucaš matrac? Raz za mesiac by sa malo

luckajozko21
28. jún 2023

Zacala by som tym, ze by som sa objednala sukromnej fyzio na vstupne vysetrenie. Ak to nezacalo len 'vekom', ale napr nejaku dobu po porode, tak fyzio co sa zaobera zenami. 30 zas nie je ziadna staroba, aby si si musela teraz do smrti kupovat nejake vitaminy/doplnky lebo teba vsetko boli.
A potom postupne - kvalitne topanky, mozes sa nechat poslat na rehabilitacie, spomen to dr na preventivke a hlavne sa nenechaj odbit

olimuc
28. jún 2023

Matrac alebo zle topanky … mam podstatne viac rokov ako ty, ale jedny tenisky ma skoro priviedli do hrobu (boli kvalitne, ale nepasovali mi)

kristinaanna
28. jún 2023

k lekárovi, podľa toho, že bolia nohy odspodu, by to mohla byť ostroha, je to výrastok na kosti zo spodu na nohe väčšinou na päte, po rozcvičení to prestáva bolieť, len rána sú ťažke, treba isť na röntgen, ten to potvrdí, ak je to ostroha, sú na to tabletky na zápal a mne pomohlo rozbitie laserom

autor
28. jún 2023

- štítna žľaza je v poriadku..
- matrac nepretacam..z druhej strany je totiž strasne tvrdý..
- ostroha asi nie neboli to nejako na jednom mieste, ale celé obe chodidla ...
- fyzio je asi dobrý nápad...priznávam ze topánky môžu byť tiež zle...aké odporúčate? Ortopedicke?

majlo1234
28. jún 2023

Ja to mam podobne posledne mesiace, citim sa akoby ma presiel vlak. U mna je to aj nedostatok spanku, aj ploche nohy v kombinacii s tvrdou podlahou, aj mierna nadvaha podla mna, ortoped tvrdi, ze nie, ale asi chce byt len galantny, lwbo ma bolia este aj kolena😄 pomohli mi papuce-obycajne crocs, pripadne ortopedicke slapky, a cvicenie na chrbat, aspon 10 minut kazdy den

kristinaanna
28. jún 2023

mňa boleli celé nohy, nepríjemná bolesť najmä ráno, kým som rozchodila, a večer ak som dlho chodila

simca06022011
28. jún 2023

Tostroha neboli iba na jednom mieste, boli cela joha z toho. Ale.orkem toho môžu byť nohy oretazene, zla obuv, chodenie po tvrdom na boso, a nohy bolia aj z chrbtice.. je leto, menej riadiť, viac si ísť zaplávať....

monika4487
28. jún 2023

Ja mam to iste. A nastalo to po druhom porode. Z pozorovania vidim, ze musela mi asi spadnúť aj klemba na nohach, zmenila som topanky, chodim castejsie von bosa, trosku sa to zlepsilo, ale aj tak tam pocitujem únavu v tych nohách. Chrbat to iste, bola som pri fyzio a pri lekarke, aj na rehabkach trosku sa to vtedy upokojilo, ale ked som si dala dlhsiu pauzu od cvicenia tak opat sa vrátilo. Ale cvicim teraz cviky od mamacore a opat citim ulavu. Cize taktiez hladam pricinu.

luccija
28. jún 2023

Choď na dobru masáž viac x a skús cvičiť na chrbticu na YouTube cvičím podľa rýchlej fyzioterapie.Staci, že presilujes kolená, chrbticu, si zhrbena a všetko Ta bude bolieť.

autor
28. jún 2023

Ďakujem všetkým za rady 😊

zuzinka888
28. jún 2023

Tiez si myslim ze to moze byt matracom- to,ze je novy a drahy pomerne znamej znacky este neznamena ze je sity priamo pre teba. Bola si ho skusat na predajni? S muzom mame uplne ine matrace teda znacku aj tvrdost a dlho sme hladali aby sme trafili vysku.

autor
28. jún 2023

@zuzinka888 mam ho už rok a pol..kúpila som ho keď ma bolel chrbát...a vtedy bolesti prestali