icon

Mám ísť počas Covid situácie na USG?

luci550
25. okt 2020

Ahojte, potrebujem poradit. Neviem co mam robit doma mam 17 mesacne babatko a som tento tyzden objednana k lekarovi do nemocnice na usg a mamarnu v saci. Vy by ste isli alebo radsej to prelozili? Bojim sa ze sa nakazim a prinesiem to domov. A este je ten zakaz vychadzania.

simsalabim
25. okt 2020

@luci550 sla by som. Ved budete mat obaja rusko, urcite tam bude aj dezinfekcia.

chrobacik41
25. okt 2020

@luci550 najprv si zavolaj a uvidíš čo ti povedia. Včera som potrebovala veľmi súrne ísť na urologiu. Najprv sme volali, že čo sa stalo a tak. Lekárka nám povedala ze môžeme prísť. Čakali nás. Takže skús si najprv zavolať.

petruldo
25. okt 2020

@luci550 k lekárovi neplatí žiadny zákaz. zavolaj si tam a ak lekár sám nezruší termín, tak by som šla

babababka
25. okt 2020

Ja by som neišla.Všetkých dr.som preložila na jar-snáď bude lepšie.Kým sa s vlakom a mhd k nim dotrepem,tak som nakazená až-až.Aj keď nosím rúško,iní nemajú.

luci550
autor
25. okt 2020

Keby to nebolo v nemocnici idem...ale tam je milion ludi a dlho sa tam caka...aj ked som tam mala ist uz pred rokom, len od babatku sa nedalo. Nevyslo mi to.

simsalabim
25. okt 2020

@luci550 a nie si objednana na presny cas? Myslim, ze uz vsade sa to teraz kvoli korone robi.

jaja1979
25. okt 2020

@luci550 teraz v nemocniciach práveže vôbec nie je milión ľudí... Kto nemusí, nikam nejde. Ja som mala minulý týždeň niečo ako žlčníkovy záchvat a v jeden deň som stihla obehat 4 doktorov. Teraz je všade menej ľudí, dokonca púšťajú len 1 sprievod s jednou chorou osobou. Určite by som si zavolala, ako to momentálne funguje, prípadne ti preložia vysetrenie

hettinka
25. okt 2020

@luci550 neblázni a nezanedbavaj svoje zdravie. My normálne k lekárom chodíme. Zvycajne tam veľa ľudí nie je a objednávajú na presnú hodinu. Len k obvoďákovi sa dostať je horor, vyšetrujú cez telefón 🤦‍♀️

luci550
autor
25. okt 2020

Len na usg som objednana na presny cas...to fakt kazdy by isiel len ja sa obavam?...som citala ze viaceri prave v nemocnici sa nakazili a kazdym dnom to je horsie a horsie

petruldo
25. okt 2020

@luci550 daj si rúško a aj na nos, rukavice a choď.

hettinka
25. okt 2020

@luci550 do obchodu chodíš? Muž do roboty chodí?

viestta
Odpoveď bola odstránená
luci550
autor
25. okt 2020

Len to som sa objednavala v juli...len na okt mali volny termin

marca12
25. okt 2020

Ak to nie je surne,nesla by som. Poznam ludi,ktori sa nakazili v nemocnici. Aj ja potrebujem ist k lekarovi,ale nejdem riskovat

chrobacik41
25. okt 2020

@luci550 ja som v júli volala zubárke lebo som mala ísť ešte v marci , lenže bola taká situácia aká bola tak mi zrušili termín. Tak som.sa v júli ohlásila a dala mi termín na 24.11 ze uz ma aj december plný. Tento jediný termín. Lenže pred dvoma týždňami ma rozbolel nenormálne zub. Tak som volala či môžem prísť ako akútny prípad. Zavolali mi že môžem prísť o 14 hod. Na presný čas.nikto v čakárni nebol. Tak som veľmi zvedavá čo sa ešte do 24.11 udeje. Ale určite si skús najskôr zavolať a uvidíš čo a ako. Držím ti palce.

luci550
autor
25. okt 2020

Lenze ist do nemocnice kde je velka budova, denne sa tam strieda 100ky ludi...a ist do nejakej malej ambulancie je rozdiel

luci550
autor
25. okt 2020

Aaaaaaaaaaaa neviem co mam robit

martul
25. okt 2020

@luci550 ráno zavolaj, u nás majú pri vchode zoznam od jednotlivých lekárov koho objednaného môžu pustiť, mnohých vrátili naspäť, že to nie je súrne život ohrozujúce, takže si to radšej zisti, všade je to inak.

zuzik307
25. okt 2020

@luci550 od pondelka bude opat triaz pri vstupe, daj si rusko a kludne chod...na mamarnu ambulanciu ides asi z nejakeho dovodu, neodkladala by som...

luci550
autor
25. okt 2020

Urcite zavolam aby som zbytocne tam nesla..a do 29teho sa moze stat cokolvek...tak to skusim utorok vytelefonovat

luci550
autor
25. okt 2020

Ale asi aj tak by som radsej pocula ze mam si prelozit termin

kacena4
25. okt 2020

@luci550 mojko nemyl si pojem nakazit sa v nemocnici a ist do nemocnice na vysetrenie. ty ludia co sa nakazili v nemocnici boli na oddeleni pre leziacich t.j. boli prijaty ako chori do nemocnice neprisli tam do ambulancie!! a preto sa teraz robia v nemocnici preventivne opatrenia a kazdy kto ide do nemocnice lezat si spravi covid test ak ma planovanu hospitalizaciu (mali sme ju tento tyzden) ak ides len na ambulanciu vobec nic ti nehrozi tak isto ako v potravinach. je to prehnany strach. tiez tam stravis 1/2 hodku hodku nakupovanim potravin, tak isto aj v cakarni a mozno je tam menej ludi a presne vedia kto je v tej cakarni kedze su tam objednani ludia, takze neboj a chod na vysetrenie drzim palceky nech je ok

fiafia
25. okt 2020

Išla by som. Ja som bola na sono prsníkov, na gyn a zrejme sa aj zubárovi nevyhnem. Menšie sance na nakazenie. Človek si dáva pozor

mogaa
25. okt 2020

@luci550 prelož....

miakey
25. okt 2020

@luci550 ja chodím na vyšetrenia, aj počas prvej vlny som chodila. Súhlasím, že teraz sa všade kratšie čaká a celkovo je u lekárov menej ludi.

luci550
autor
25. okt 2020

@fiafia to si bola aj v nemocnici? Ci len po ambulanciach mimo nemocnic?

fiafia
25. okt 2020

@luci550 sono v nemocnici, gyn súkromná amb mimo a.zubar tiež. Bola som s priateľom aj na očnom v nemocnici a v pohode. Paradoxne teraz mi to príde bezpečnejšie. Všade málo ľudí, konečne dezinfekcia na každom kroku. Nezabudnem nikdy keď som riadne chorá išla na pohotovosť s ruskom na ústach a doktor sa díval na mňa,že či mám ebolu. Ešte mi aj do správy napísal,že pacientka prišla s ruskom 😂