icon

Mám popôrodnú depresiu alebo ide o niečo iné?

20. jún 2024

Ahojte som 3mesiace po pôrode a mám asi naozaj psychické problémy.vsetko ma vytočí tak že sa s mojím chlapom buď pohadam alebo revem 😏pritom je úplne super chlap veľmi mi pomáha ale mám pocit že mne vadí už všetko .ďalší problém je poriadok.ja chorobné stále niečo upratujem neviem si sadnúť oddychovať 😏mala som menšie problémy s chlapom aj na začiatku tehotenstvo ale to len ja chvalabohu on somnou nemal🙈ľutujem ho vážne lebo toto prežívať je otras.Co som čítala o popôrodnej depresii tak len ohľadom bábätka že má žena problém s bábätkom ale to ja absolutne nemám milujem ho najviac na svete😁myslíte že mám popôrodnú depresiu alebo len depresiu a mám zájsť za psychológom ak mi ten vôbec ešte pomôže 😏

michaela329
•
20. jún 2024

Myslím si, že si len frustrovaná z toho, že Tvoje potreby išli dosť bokom a muž to jednoducho odserinká. A psychológ je vždy dobrý nápad, pokojne do toho.

autor
•
20. jún 2024

@michaela329 práveže tým to nieje absolútne.ja už jedno dieťa mám má teda 13rokov ale žila som snim dlho sama a nakoniec s týmto aktuálnym mužom a žili sme v pohode dieťatko sme chceli a ja stíham riešiť aj seba keď potrebujem ísť na nechty nafarbim si vlasy a tak takže toto to nieje.skor mi extrémne vadí on všetko čo urobí neurobí no hroza a pritom je chudák fakt super snaží sa veľmi

marianarem
•
20. jún 2024

Chod za psychologom, mne to nepripada este na psychiatra. Po porode moze zena zostat uzkostlivejsia, citlivejsia. Je to v podstate prirodzene, ciastocne je v tom aj priroda, kedze matka musi byt stale v strehu a starat sa o vela veci, dbat na detaily. Ale ked to prekracuje hranicu unosnosti, tak treba vyhladat pomoc.

michaela329
•
20. jún 2024

Ja Ťa nepresvedčam, že to tak musí byť 🙂 Naozaj choď za psychológom, tam človek veľa zistí o sebe, skvelá vec. Len ja som mala dve kamarátky s popôrodnou depresiou a tie boli vlastne úplne pasívne. Také zombie, kým sa nedali dokopy - a ono to išlo. Držím palce

autor
•
20. jún 2024

@marianarem ja mám v živote dosť problém čo sa psychiky týka kôli otcovi prvého syna .Som dosť výbušná a tak ale toto je extrém už mám pocit

autor
•
20. jún 2024

@michaela329 ja práveže keď mám nervy alebo tak mne pomáha upratovať variť piecť som v tomto asi tiež chorá že stále riešim poriadok až moc ale teda ja pasívna niesom vôbec alebo že by som mala taký deň že som len v posteli a nemám chuť vyliezť to nie.ja skôr mám náladu fajn a niečo málo sa stane a už z toho urobím takú tragédiu že hruza buď tu hukam po chlapovi alebo sa zavrem v kúpeľni a revem a chcem byť sama

macik166
•
20. jún 2024

No vieš čo? Chudák chlap. Rob niečo so sebou, lebo ho stratis. Čo si myslíš? Dokedy to vydrží?

deti95060810
•
20. jún 2024

skús magnézium... možno aj to ťa ukľudní.
máš aj nejaké iné stavy? zle spíš, alebo nemôžeš zaspať, pocit strachu, úzkosti.... ak nie tak to nevyzerá na depresiu...

autor
•
20. jún 2024

@macik166 a ty si čo myslíš?asi stým niečo robiť chcem keďže aj tu žiadam radu .a otvorene sa doma o tom aj výpravame

lucia13022023
•
20. jún 2024

Nepríde mi to ako poporodna depresia, ale sa psychológom by som išla.

autor
•
20. jún 2024

@deti95060810 nie nie spavam dobre pokiaľ je možnosť a malý vnoci spinká pekne takže sa aj vyspím vyčerpaná niesom.ine stavy nemám skôr len toto že som extrémne podráždená niekedy aj za úplnú hlúposť

marianarem
•
20. jún 2024

Tak chod za tym psychologom, nech nema zase tento muz problemy kvoli tebe 🙂 Z toho, co popisujes, mi to pride dobre korigovatelne terapiou.

autor
•
20. jún 2024

@marianarem hneď ráno volám a objednám sa🙈ja ho ľutujem keď som v stave normálnom ale ako náhle mi niečo nesadne som hrozna a vtedy mi to nejde do hlavy že je to hlúposť absolútne

michaela329
•
20. jún 2024

Ak máš zlé spomienky na ten čas s prvým partnerom, možno sa Ti to vracia a obranne štekaš aj na tohto. Ale hlavne, že si to uvedomujes a ideš to riešiť 🤞🍀

kluska
•
20. jún 2024

a pred porodom si vybusna nebola? nejako sa mi nechce verit... inac toto tu ziadna poporodna depka nie je

banderaska29
•
20. jún 2024

ja si nemyslím, že máš poporodnu depresiu. tá sa prejavuje trošku inak. skor si hormonalne ešte po porode nervové klbko. skus sa ale zamysliet prečo sa k nemu tak správaš.

marianarem
•
20. jún 2024

Tak moze to byt nespracovany ten predosly vztah a nejaka panika, ze tento dopadne podobne. Alebo nejaky problem so sucasnym muzom, ktory si ani neuvedomujes. Da sa tomu prist na koren, nejaku pricinu to ma, a potom sa to da riesit.

autor
•
20. jún 2024

@kluska ale bola som ale nie takto extrémne na každú blbosť.

kluska
•
20. jún 2024

tak ide len o obycajne zvyknutie si na zivot s novym clenom rodiny. Mozno skus na papier napisat co ti vadi a co je naopak super, nemyslim len to co sa tyka partnera, ale celkovo, vo vasej rodine. Cize ty, babatko, 13 rocny pubertak a tvoj vyvoleny. Nejaky dovod tych vybuchov tam bude...