icon

Mám se dát přeočkovat proti tetanu?

inffinity
7. júl 2013

Mam jit po 16letech na preockovani ale nejak se mi do toho nechce. Mam se nechat ci ne? Je to k necemu? Dekuji za vas nazor..

Strana
z2
titkovamiriam
7. júl 2013

ja sa davam preočkovavat kazdych 10 rokov 😉

cawes
7. júl 2013

ja osobne nie som zastanca ockovania proti vsetkemu ale tetanus nad tym ani nepremyslam, ved nemozem vediet ci sa niekde neposkrabem o nieco a cokolvek sa moze stat, radsej nech to mam. Ano budu tu viacere odpovedat na to ze ked sa nieco stane tak ti ju daju ani daju ale ked sa doma porezem napr v sklepe o hrebik , alebo o konzervu tak neletim hned do nemocnice.

monika15
7. júl 2013

Tetanus tak maj rozum !!!!! to musi byt...... ked sa nieco stane a budes este cakat hore dole.... a potom ti pichnu v nemocke.. na co taky extrem hmmmm???

xlucia
7. júl 2013

ja uz nedam. dala som si do ramena pred 2,5 rokom a odisla mi prava ruka, cit v nej. skoro dva roky som nemala jemnu motoriku. rany treba v prvom rade riadne dezifikovat
cize ja som proti

lubiduch
7. júl 2013

tetanus je fakt zaklad. ja osobne sa furt o volaco skrabnem, na kupku, na ihrisku,...nad tymto by som nepremyslala a dala si to pichnut

aduskatt
7. júl 2013

Na co? ked sa nieco stane, tak ci tak, bez ohladu na to, ci si alebo nie si ockovana TI v nemocnici daju protitetanovku.........

soldi
7. júl 2013

preco sa pytas nas? je to Tvoje telo a Tvoje zdravie 🙂
skus si sama nieco nastudovat, lebo kazdy cerpa z inych zdrojov a nie vsetky su doveryhodne 🙂

my neockujeme seba ani deti.
a uz vonkoncom nie na tetanus, ktorym je pomerne tazke sa nakazit a okrem toho ho pri vacsich zraneniach pichaju v nemocnici automaticky 🙂
@inffinity

alena16
7. júl 2013

Niektoré ste fakt hysterky... Tetanusom sa neda nakaziť len tak ľahko. 🙄 🙄 🙄 Skúste si o tom ASPOŇ NIEČO prečítať!!!

zuzkat1
7. júl 2013

To vazne az tolko ludi v dospelosti sa dava ockovat? som fascinovana... Ja sa nedam🙂

srdiecko9
7. júl 2013

Ja som sa dala. A vôbec nie je take ťažké poranit sa na predmete, ktorý by mohol obsahovať jeho spory. Inak moja kamoska stratila cit v ruke tiež po pichnuti lieku ( nie ockovania) do ramena, ale preto, že jej ten liek pichli zle. Vznikol jej pri tom vnutorny opuch a ten tlacil na nerv a kým sa ten opuch celkom vstrebal, tak to nejaký čas trvalo. No v každom prípade pravda je taká, že s každým poranenim nemienim letiet k lekárovi, čo keď náhodou ..

misenka123
7. júl 2013

nie! !!! Do roka sa mi diagnostikovali sklerozu multiplex... ☹

eva4444
7. júl 2013

no ja som sa dala pred 2 tyzdnami. dali mi tetanus aj s ciernym kaslom. muzov kolega mal pred 2 rokmi cierny kasel, co nie je teda ziadna sranda. a druhy kolega dostal pred tyzdnom mumps. zijeme v mnihcove, nie v bangladesi, ludia su vsetko VS vzdelani. takze sa vyjadrim asi takto, sa mi nepaci ked sa niekto nedava ockovat a spolieha sa ze choroby vymiznu lebo ostatni sa zaockovat daju.

magica78
7. júl 2013

kedze sa hrabem v zahradke kopec veci kedy sa da nakazit tak som sa dal pred rokom preockovat ,ale len na tebe je ci ano alebo nie .

sssimi
7. júl 2013

Tetanus je choroba hlbokých a špinavých rán. Za vojny? Nech sa páči.... ale v tejto dobe, kedy sa aj tetanus dá liečiť ATB by som zbytočnú prevenciu ani neriešila a k tomu s tak veľkým rizikom....

kvieta
7. júl 2013

Áno, budúci rok idem na druhé preočkovanie.

nae
7. júl 2013

Nie, nedala som sa preočkovať.

jerryjanka
7. júl 2013

ja už tiež nedavam očkovať seba ani deti, a ak už nad tym uvažuješ daj si najskôr urobiť protilátky či je to vôbec potrebné, veľakrát sa stane že su protilátky na vysokej urovni a vôbec to nie je treba, len sa to nezistuje lebo vakcína je lacnejšia ako tie testy. 😉

katy2
7. júl 2013

ja som sa nedala preockovat hadam od puberty.... a to uz mam po 40-ke....

uhnakova
7. júl 2013

Dala som sa preockovat pred par rokmi a nedopadlo to dobre. Mala som zdravotne komplikacie tri roky a v podstate viedli k tomu, ze som sa zacala o temu ockovania zaujimat. A veru, ockovanie uz nikdy nikto v mojej rodine nedostane.

k_a_j_k_a
7. júl 2013

Ja sa tomu zatial uspesne vyhybam. Ked som bola tehotna so starsou, co je pred 5timi rokmi, menila som lekara a bola som si tam zaniest kartu, tak vtedy mi povedali, ze sa mam ukazat na tetanovku, ked dokojim 🙂 cize, bola som tehu, kojila, zase tehu a zase kojila a mladsiu som odstavila pred dvoma rokmi. A este som tam nebola a ani sa mi tam nechce ist.

ervenka
7. júl 2013

Ja som sa dala preockovat.
Ano, na SVK automaticky zaockuju pri uraze, operacii atd... Lenze napr. v NL NIE! Suseda bola na operacii, a poopreracna "komplikacia" tetanus. 😨 NEchapem ako sa to stalo, ale stalo sa. MM mal 3 operacie kolena a nebol zaockovany ani raz. Takze asi kazda krajina ma velmi rozdielne predoperacne pravidla. Takze ak cestujes na dovolenky, dala by som sa zaockovat.

zigzag
7. júl 2013

ja som sa nedala, a ni sa nedam, nevidim dovod, treba nastudovat co to o tetane, ako prevencia mi postaci H2O2 🙂

siska53
7. júl 2013

Ja mam ist v 2014 - po 15 rokoch. Po 10 som bola objednana 2.x a vzdy som zabudla na termin zazrata do roboty, ze som ani pripomienku nepocula ( nastastie, lebo som bola tehu - o tom som vsak este nevedela a vraj kombinacia vakciny proti tetanu a hcg hormonu vyvolava neplodnost ci nemoznost donosit plod). A v 1999 som bola preockovana na 3.x, lebo nikde nebol zaznam, kedy som bola naposledy predtym. A uvazujem aj o kliestovej ecefalitide na rok, bojim sa toho, maly mal kliesta a stale dufam, ze bude ok, lebo inkubacna doba je tam aj viac ako mesiac a ono to este neuplynulo. Tak dufam, ze ten hajzlik nebol nakazeny.

ginger_fox
7. júl 2013

protitetanovka je fakt dost velka zataz pre organizmus, ja som si ju naposledy uzila so seriou ockovani besnote a to bolo proti nej ako prechadzka ruzovou zahravou :-/

miskelka
7. júl 2013

Doporučujem prečítať celé pred rozhodnutím dať sa očkovať.
http://www.slobodavockovani.sk/news/vyhlasenie-...

bosacka
7. júl 2013

tu je dost informacii od ceskeho lekara - odporucam http://www.vitalia.cz/serialy/kauza-ockovani-hu...

brisilda
7. júl 2013

ja som sa dala ...no to som este nevedela co vsetko moze vakcina sposobit ...nastastie nebadam na sebe nic 😉 ockovali ma asi pred 5 r. .... no teraz ked viem ake su rizika by som dost dlho musela rozmyslat ci by som ockovanie podstupila 😖 Odporucam nastudovat vsetko o vakcine a hlavne neziaduce ucinky .......

7953216689
3. apr 2014

Ahoj.Prepacte,ze tieto komentare citam az teraz..;)A chcem odpovedat...ANO TREBA SA DAT OCKOVAT...A preco? Moja vlastna zivotna skusenost s touto chorobou...:'( Aj ked si myslite,ze uz nieje....bohuzial opak je pravdou...Pred 10 rokmi som ky prekonala...neuveritelne,ale je to tak.A verte mi,ze nie kazdy ky zvladne...Urcite nie dieta...Doktory povedali,ze je to zazrak.....,ze som tu...,bohuzial nasledky choroby mam Aj dnes..po 10 rokoch a budem mat uz po cely zivot...A to som bola mlada ,zdrava,sportovne zalozena..Stacilo malo...jedna mala rana q zrejme kupanie sa na priehrade..A to som bola ockovana asi cca 9 rokov pred tym..Nebudem sa rozpisovat,ake to bolo zacat uplne od zaciatku..pretoze cely priebeh si nepametam...bola som kvoli krcom uspana..skoro na mesiac...,Ale davali mi 2% na zivot a 98%,ze telo a chrbtica tie level nezvladne...Toto je skratena verzia...bolo..to .."ako povedala rodina a znami,ktory ma v tom stave videli.." nieco,co nikto nechce vidiet...Takze ano ockovanie je VELMI pitrebne...Aj ked zijeme ci vyspelom svete.A kazdych min.10 rokov.Dufam,ze dalsim. To pomoze pri rozhodovani...Ahojte

dena10
22. aug 2015

Ja som bola včera na preočkovaní po x rokoch...

Strana
z2