icon

Mám strach zo smrti pri operácii. Potrebujem podporu

28. sep 2026

Ahojte. Nemám sa komu zdôveriť. Veľmi sa bojím operácie a každému som u prdele. 23.10. mi majú operovať žlčník+pruh. Povedala som to svojej osobnej asistentke, že sa veľmi bojím, že zomrem a ona mi povedala, že každému je to jedno, či sa zobudím. Okamžite som začala plakať, lebo si to myslím aj ja. Ona sa mi potom začala velice ospravedlňovať. Môj 13 ročný syn mi pred chvíľou povedal to isté, že skap už, nikomu na tebe nezáleží. Mamu už nemám a s otcom nemáme dobrý vzťah. Moja najlepšia kamarátka ma takisto nijak nepodporila, iba mi povedala, že prečo by som sa nemala zobudiť. Veľmi sa bojím.

autor
•
Včera o 06:31
@anonym_autor

@anonym_e5710b ja som deti nieže musela, ale chcela! Bol to môj jediný deň už od detstva. A schizofréniu mi diagnostikovali, až keď boli už obaja na svete. Pred tým mi dávali diagnózu schyzoafektivna porucha. Istú čas som bola aj bez liekov.

@anonym_autor oprava sen, nie deň....a istý čas

anonym_a1da3d
•
Včera o 06:34
@anonym_autor

@anonym_e5710b ja som deti nieže musela, ale chcela! Bol to môj jediný deň už od detstva. A schizofréniu mi diagnostikovali, až keď boli už obaja na svete. Pred tým mi dávali diagnózu schyzoafektivna porucha. Istú čas som bola aj bez liekov.

@anonym_autor pozri kazda operacia je potencionalne rizikova, mas uz zlcnikove zachvaty nemas uz preco vahat, lekari vedia preco ti to odporucaju
skus sa spojit so svojim psychiatrom nech ti da docasne dalsie lieky na uzkost a pod
To ako reaguju ludia v tvojej blizkosti je ocakavane, rodina a najma deti su obetami psychicky chorych rodicov a zanechava to na nich velke traumy, ak to nezvladas daj sa hospitalizovat do doby operacie na psychiatrii
tvoj syn vyjadril svoj nazor sice expresivne ale ma na to pravo kde je jeho otec ? nemoze ist na nejaky cas k nemu?

autor
•
Včera o 06:35
@anonym_c50ed0

@anonym_autor To je nazor? Ze "mas skapat"? Ok, tak potom vsetko v poriadku🤪 a toto v 13 rokoch. No tvl...mam dost.

@anonym_c50ed0 aspoň povie na rovinu, ako v ten moment cíti. 🤷 Ja neznášam klamstvá, zahmlievanie a chodenie v rukavičkách. Syn má ADHD, takže som zvyknutá na všetko.

autor
•
Včera o 06:38
@anonym_e77a7c

@anonym_autor hovorí sa : Ohybaj ma mamka pokiaľ som ja Janko, keď už budem Jano neohneš ma mamka. 🙂

@anonym_e77a7c jeho nešlo ohýbať nikdy. Má viac sily od 4 rokov ako ja.

anonym_957e06
•
Včera o 06:39
@anonym_autor

@biba_18 mám hrozný strach z operácie, že sa už nezobudím. Čomu nerozumieš? Ja ešte nechcem zomrieť.

@anonym_autor Presne takto som bola na tom aj ja.Roky som sa trápila s kameňmi v žlčníku a z vidiny operácie mi bolo všelijako, bála som sa.Natahovala som to, až prišli neskutočné bolesti,na ktoré nezabralo nič a ak,tak na chvíľu.Operovali ma v posledný deň stareho milénia.Po operácii som si uvedomila, že nemalo zmysel trpieť.Ver lekárom, veď neoperuju prvý krát.Zaroven tieto operačné zákroky patria medzi veľmi časté.Ohladom okolia a ich výrokov.Kasli na nich Chceš a budeš žiť.Drz sa!

anonym_1d461a
•
Včera o 06:41

tak pozri sa, sanca ze zomries pri operacii je minimalna ale stale tam je… vacsina operacii tohto druhu dopadne dobre a skorej by ta mohlo zrazit auto cestou na operaciu.
Nemas sa preco bat. Drzim ti palce

autor
•
Včera o 06:42
@anonym_957e06

@anonym_autor Presne takto som bola na tom aj ja.Roky som sa trápila s kameňmi v žlčníku a z vidiny operácie mi bolo všelijako, bála som sa.Natahovala som to, až prišli neskutočné bolesti,na ktoré nezabralo nič a ak,tak na chvíľu.Operovali ma v posledný deň stareho milénia.Po operácii som si uvedomila, že nemalo zmysel trpieť.Ver lekárom, veď neoperuju prvý krát.Zaroven tieto operačné zákroky patria medzi veľmi časté.Ohladom okolia a ich výrokov.Kasli na nich Chceš a budeš žiť.Drz sa!

@anonym_957e06 Ďakujem ti veľmi pekne za názor a podporu.

autor
•
Včera o 06:42
@anonym_1d461a

tak pozri sa, sanca ze zomries pri operacii je minimalna ale stale tam je… vacsina operacii tohto druhu dopadne dobre a skorej by ta mohlo zrazit auto cestou na operaciu.
Nemas sa preco bat. Drzim ti palce

@anonym_1d461a Ďalujem ti.

biba_18
•
Včera o 06:49
@anonym_autor

@biba_18 mám hrozný strach z operácie, že sa už nezobudím. Čomu nerozumieš? Ja ešte nechcem zomrieť.

@anonym_autor píšeš o tom - a potom že nikomu na tom nebude záležať ... to sú 2 rôzne veci ...

autor
•
Včera o 07:01
@anonym_a1da3d

@anonym_autor pozri kazda operacia je potencionalne rizikova, mas uz zlcnikove zachvaty nemas uz preco vahat, lekari vedia preco ti to odporucaju
skus sa spojit so svojim psychiatrom nech ti da docasne dalsie lieky na uzkost a pod
To ako reaguju ludia v tvojej blizkosti je ocakavane, rodina a najma deti su obetami psychicky chorych rodicov a zanechava to na nich velke traumy, ak to nezvladas daj sa hospitalizovat do doby operacie na psychiatrii
tvoj syn vyjadril svoj nazor sice expresivne ale ma na to pravo kde je jeho otec ? nemoze ist na nejaky cas k nemu?

@anonym_a1da3d jeho otec je alkoholik. Nežijem s ním 12 rokov. Neplatí dva roky výživné. Aj z toho mi je ťažko. Veľký stres mám, že ako uživím deti. Všetko sa to na mňa vála. Mám veľký strach.

autor
•
Včera o 07:02
@biba_18

@anonym_autor píšeš o tom - a potom že nikomu na tom nebude záležať ... to sú 2 rôzne veci ...

@biba_18 áno sú to rôzne veci a je mi z toho na nič, že každý na mňa dlabe.

janinah
•
Včera o 07:11

Najlepsie bude ak sa v hlave nastaviš tak,ze tým ľuďom veriš,oni vedia čo robia. Som človek z operačnej sály.

autor
•
Včera o 07:21
@janinah

Najlepsie bude ak sa v hlave nastaviš tak,ze tým ľuďom veriš,oni vedia čo robia. Som človek z operačnej sály.

@janinah 👍

anonym_58a688
•
Včera o 07:38
@anonym_autor

@anonym_58a688 psychiatra navštevujem 26 rokov.

@anonym_autor tak mu povedz že potrebuješ vyššie dávky liekov lebo si úzkostná

autor
•
Včera o 07:50
@anonym_58a688

@anonym_autor tak mu povedz že potrebuješ vyššie dávky liekov lebo si úzkostná

@anonym_58a688 bola som minulý týždeň u psychiatričky a ešte ku všetkému tam nebola. Že od 1. Septembra išla do dôchodku. Ani to nikomu nepovedala. Aj z toho mi je na hovno. Pretože tak dobrú psychiatričku už nikdy mať nebudem. Bola super, dôverovala som jej úplne. Aj s tým budem mať teraz problém niekoho si nájsť.

anonym_58a688
•
Včera o 08:11
@anonym_autor

@anonym_58a688 bola som minulý týždeň u psychiatričky a ešte ku všetkému tam nebola. Že od 1. Septembra išla do dôchodku. Ani to nikomu nepovedala. Aj z toho mi je na hovno. Pretože tak dobrú psychiatričku už nikdy mať nebudem. Bola super, dôverovala som jej úplne. Aj s tým budem mať teraz problém niekoho si nájsť.

@anonym_autor keď si to takto nastavuješ v hlave tak si to sama robíš komplikovane
No ťažko s tebou

Daj niekomu novému aspoň šancu

autor
•
Včera o 08:25
@anonym_58a688

@anonym_autor keď si to takto nastavuješ v hlave tak si to sama robíš komplikovane
No ťažko s tebou

Daj niekomu novému aspoň šancu

@anonym_58a688 veď ja si nič nenastavujem. Mám prehľad, ako to dnes je. Psychiatri nových pacientov neberú. Kde som volala, všade sa platia veľké peniaze a dobrých psychiatrov je ako šafránu.

anonym_9fb0e6
•
Včera o 08:30
@biba_18

viac ako operácia by ma trápil vzťah so synom.. ale teba trápi že nikoho nebude trápiť že sa nezobudíš… čo ti je vôbec ľúto? nerozumiem tomu príspevku 😏

@biba_18 to ze nikomu na nej nezalezi este neznamena ze jej nebude vadit ze umrie. Potrebuje podporu adpon od cudzich.

anonym_9fb0e6
•
Včera o 08:32
@anonym_autor

@anonym_58a688 veď ja si nič nenastavujem. Mám prehľad, ako to dnes je. Psychiatri nových pacientov neberú. Kde som volala, všade sa platia veľké peniaze a dobrých psychiatrov je ako šafránu.

@anonym_autor ano to je realita 😒 sucitim s tebou nakolko mna caka operacia a riesim to co ty ze umrem. Ten strach sa neda zastavit. Proste sa vyrovnavam s tym ze dnom operacie koncim...je to tazke...kazdy v okoli to zlahcuje lenze ja sa ozaj bojim o zivot...

anonym_892977
•
Včera o 08:43

Je mi to ľúto
Ale mala by si ešte viac riešiť správanie syna ako to, že umres
A tiež dávať deťom inštrukcie, podľa mňa nieje dobrý nápad na ich psychiku,interesuj dospelého niekoho

autor
•
Včera o 09:10
@anonym_9fb0e6

@anonym_autor ano to je realita 😒 sucitim s tebou nakolko mna caka operacia a riesim to co ty ze umrem. Ten strach sa neda zastavit. Proste sa vyrovnavam s tym ze dnom operacie koncim...je to tazke...kazdy v okoli to zlahcuje lenze ja sa ozaj bojim o zivot...

@anonym_9fb0e6 presne takto to mám aj ja. Toto isté prežívam. Keby som sa náhodou už nezobudila, nech mám poriešené veci okolo pohrebu. Pretože človek musí byť vždy pripravený.

autor
•
Včera o 09:12
@anonym_892977

Je mi to ľúto
Ale mala by si ešte viac riešiť správanie syna ako to, že umres
A tiež dávať deťom inštrukcie, podľa mňa nieje dobrý nápad na ich psychiku,interesuj dospelého niekoho

@anonym_892977 nemám koho! Veď píšem, že každému som u prdele. Nikoho môj strach z operácie nezaujíma. Som im ukradnutá. Okrem toho, jeden syn je už dospelý, tak aj jemu dávam inštrukcie, že nech sa o brata postará, kebyže neprežijem.

januska12323
•
Včera o 09:15

Deti by si nemala zaťažovať smrťou. Ako myslíš, že sa cítia oni?

anonym_9fb0e6
•
Včera o 09:17
@anonym_autor

@anonym_9fb0e6 presne takto to mám aj ja. Toto isté prežívam. Keby som sa náhodou už nezobudila, nech mám poriešené veci okolo pohrebu. Pretože človek musí byť vždy pripravený.

@anonym_autor tiez som exovi oznamila svoje posledne zelania ohladom syna, co ma urobit s majetkami. Mam aj zivotnu poistku. Tu mam uz dlho.

unicornlady
•
Včera o 09:18

Aj jedna známa mala nedávno vyoperovanie žlčníka. (v Nitre)
Treba potom tie prvé týždne diétu, aby ti nebolo zle. Občas pancreolan na lepšie trávenie.
Medicína pokročila. Počas operácie ťa monitorujú.

anonym_e5710b
•
Včera o 09:18
@anonym_autor

@anonym_892977 nemám koho! Veď píšem, že každému som u prdele. Nikoho môj strach z operácie nezaujíma. Som im ukradnutá. Okrem toho, jeden syn je už dospelý, tak aj jemu dávam inštrukcie, že nech sa o brata postará, kebyže neprežijem.

@anonym_autor máš pocit, že toto je v poriadku? Aby mama pri bežnej operácii pripravovala svoje deti na svoju smrť a tým ich traumatizovala, keď sa ešte nič nestalo? Veď má dieťa 13r. Zjavne je už unavený z tvojho chovania. A aj asistentka.

autor
•
Včera o 09:39
@anonym_e5710b

@anonym_autor máš pocit, že toto je v poriadku? Aby mama pri bežnej operácii pripravovala svoje deti na svoju smrť a tým ich traumatizovala, keď sa ešte nič nestalo? Veď má dieťa 13r. Zjavne je už unavený z tvojho chovania. A aj asistentka.

@anonym_e5710b tak ja si myslím, že je lepšie byť pripravený na všetko.

anonym_737619
•
Včera o 13:50
@anonym_autor

@anonym_ef8b08 neviem, či ho niečím vydieram, ale dávam deťom inštrukcie, čo majú urobiť, ak by som to neprežila. Hozne sa bojím. Bojím sa aj o to, kto sa o mladšieho syna postará.

@anonym_autor píšeš ze máš dospelého syna, tak by sa hádam postaral o toho 13rocneho.

patrike
•
Včera o 14:04
@anonym_autor

@anonym_autor Ty mas vazne psychicke problemy, to zacni riesit.

patrike
•
Včera o 14:06
@anonym_autor

@anonym_autor Si negativne naladena a vsade vidis "neda sa". Tak trp dalej. Zacat musis u seba, nie lutovanim sa na Koniku.