Mám veľký strach
Ahojte ženy, mala ste niekedy niektorá takýto problém? Mam hrozný strach, lebo pred 3-mi týždňami som sa odhodlala ísť k lekárovi, lebo som si nahmatala dole na sedacej času neďaleko konečníka tvrdú hrcu akoby uzlinu asi 10cm-vu. Najprv ma nebolela, len som ju cítila. Mala som aj opuchnuté. Všeobecný lekár sa na to ani nepozrel, nezobral ani krv, myslela som, že bude chcie vedieť nejaké hodnoty, len mi dal výmenný lístok na rekto a predpísal Detralex. Na rekto má objednali až koncom septembra. Medzitým si vybavujem gynekológa a chirurga, ale všetko je spomalené kvôli dovolenkam a štátnym sviatkom. Nestretla ste sa niektorá s tým, ja už to mám teraz bolestivé aj zvonku, kožu mam ako by zapálenu a je to bolestivé, nemôžem ani sedieť na pravej časti, kde mam tu hrcu . Ďakujem za postrehy a rady veľmi mi pomôžete, ak ste mali s tým nejaké skúsenosti. Momentálne si to natieram krémom belogent. Len aby to nebola nejaká pliaga.
skor,nejake zapalove lozisko..skus sa objednat na chirurgicku ambulanciu alebo ked to bude,uz neznesitelne,chod na pohotovost...tam ti to vycistia
@jarmila2010 chirurgicka mi ma zavolať po 2.septembri, je na dovolenke, len ten strach, musím vydržať a počkať, čo povedia lekári. Ale boli to už veľmi.
@83lenka83 Pozerala som, ja to mám trochu ďalej do zadu od pošvy.
Toto mal moj otec...zašlo to až tak že ledva chodil aby sa dostal do nemocnice...hneď na chirurgiu a už ho aj brali čo ho operovali...museli mu to celé vyrezať von...mala to aj sesternica tej to urobili ambulantne...určite chod normal na príjem na chirurgiu, že ťa to neskutočne boli, oni ti s tým musía niečo urobiť...uvidíš aká úľava keď ti to výrezu... Držím palce ak by niečo pýtaj sa 🙂
moze byt sinus pilonidalis, alebo perianalny absces, treba ist na chirurgiu, necakat do 2.9., ale akutne
@bobulka109 Tá chirurgická je veľmi dobrá známa mojej sestry aj je veľmi zlata, tak som chcela k nej. Myslíte, že môže byť nebezpečné s tým čakať?
Asi vcelku záleží ako sa cítiš...ale uvidíš že sa ti uľaví a povieš že si tam mala byť už vcera
Ja by som to riešila, ako píšu baby vyššie. Choď na chirurgiu, bolesť sa ti bude len stupňovať.
tak ked je to bolestive, zacervenane, tak nie je dovod cakat. Moze byt chirurg mily apod., ale to je pre tuto chvilu nie velmi podstatne, tu ide hlavne o to, aby vas riadne osetrili, zbavili bolesti, zapalu, kedze podla opisu ide o akutnu zalezitost , dajte potom vediet, ako ste dopadli
Alebo zlatá žila..
@dollyzv tak pise tam 10 cm v priemere, to na hemoroid nesedi
@bobulka109 Áno, dám vediet. Asi do stredy vydržím, to idem na gyndu po ôsmych rokoch a hneď na to by som mala ísť do iného mesta na chirurgiu.. Ale keď nevydržím tak pôjdem k nam na chirurgiu. Je to skôr pálenie a zdurena pokožka skoo bolesť hrce.
ak je to sinus pilonidalis ako pise @bobulka109, chvilu to este vydrzis a potom od bolesti nevstanes ani z postele.. a mozno to same praskne a tebe sa ulavi.. 🤷♀️
Len bokom - vazne si nebola na preventivke na gynde 8 rokov? Rozumiem tomu spravne?
@moonlight1210 Áno, ale už sa idem polepšiť. Som po hysterektomii, problémy som nemala, ale viem, že aj mamografia je dôležitá. Paradoxne celé roky pracujem v zdravotníctve, ale ja sama so sebou neznášam chodiť po lekároch. Mám klaustrofobiu, MR, CT a pod. aj infúzie sú pre mňa postrach, takže k lekárovi idem len keď musím, ale jasné, že to nie je správne.
Neverím ze v dnešnej dobe sa nájde žena kt 8r nebola na bežnej gyn prehliadke.
Vieš čo všetko môžeš v sebe nosiť aké vírusy zápaly.
K TV problému mal to muž veľký opuch červený vred chirurg vyrezal vyčistil a všetko bolo ôk.
@mk22 chod sa pozriet do UK, ak si taku nevidela ;) tam sa zena dostane ku gynekologovi, len ked ma daky problem. Pocas tehotenstva ta ani raz nevysetria zo spodu (az pri porode pozru, na kolko si otvorena) a zeny ziju aj bez "virusov" a zapalov
@filodendron neriešim UK
Riešim seba a zodp prístup k svojmu telu a zdraviu príde mi zvláštne ze jedna zdravá žena Sa nevie dokopať na bežnú prehliadku nech sa uisti ze tam dole je všetko ôk.
Joj neboj moze to byt zapalens zlaza....to skor.A pokial to je na konecniku tak hemeroid.Neboj vsetko bude dobre 😊😊😊
Ak myslys na na trtáči neviem ako inac to opísať😅tak stane mám dlho problém...niekdy zmizne niekedy. Znova objaví.... dezinfikujem alpou liehom alebo betadyne....naposledy mi to robili deň pred sekciou ambulatntne skoro som skapala
😡😡😡
@mk22 Každého vec, ako často chodí k lekárovi a hlavne, keď nemá žiadne problémy.
@katkabg Ďakujem za povzbudenie. Bola som dnes na utgente, je to abscess, lekár mi navrhoval že mi môže urobiť zákrok, ale bude to bolieť, hoci mi dá injekciu, alebo mi dá odporúčanie na operáciu pod narkozou. Tak som sa rozhodla pre tu druhú možnosť. Dik ženy za podporu, hlavne ze to nie je to, čoho som sa bála najviac. 😊
Ja som mala take niečo ale v slabine. Mne gynekológ kázal davat pytiol a že ak nezmyzne tak pomôže chirurg. Ale pytiol mi to vyťahal
@mirka211 Dnes mi chirurg povedal, že už mi nepomôže nič, len chirurgicky zákrok.
@mk22 vela zien nechodi na gyn. prehliadky. Maju strach, nemaju cas, maju pocit ze su dlho vo vztahu a nemali by mat problem. Na moje prekvapenie je to valna vacsina mojich kamatok 🤷♀️ Stale hovoria ze pojdu, ze uz sa musia objednat ... a su to aj 3 roky 🤷♀️🤷♀️ pricom vsetky su maju deti.
kedy sa dostanes na operaciu? co ti dal na to dovtedy? beries nieco od bolesti? drzim palce. ono ked je tam hnis a zapal tak je fakt z eani injekcia od bolesti nepomoze...
@juliet86 V stredu ráno pôjdem na chirurgickú ambulanciu, neviem, či mi to urobia hneď v ten deň, keďže to chcem s narkozou. Potom dám vedieť. Nedal mi nič, vraj je to zbytočné, kým ten hnis nevyjde von. Ja som si dávala krém belogent a dnes imazol, ale veľmi to nepomáha.
Ze nemáš žiadne problémy neznamená ze si ôk.
A bavíme sa ako bežných prehliadkach 🤔😂
To keď ta nebolia zuby nejdeš ani zubárovi??
Ani Dr na prehliadku bežnú?
Vieš čo všetko bežné prehliadka u obv ci gynekológa dokáže odhaliť aj u zdravého človeka?
Samozrejme tvoja vec👌
Tak ako to dopadlo?

Bartoliniho žlaza, pozri na googli, či to nieje toto, mala som to, nikde som z tým nebola, same to prasklo a už sa m to nevratilo. Kamoska to mala hlbsie a neprasklo jej to tak to rezali a vycistili v nemocnici.