icon

Mamičky s reumatickým ochorením

jjanulkaa3
2. jún 2016

Ahojte hladam mamicky s reumatickym ochorenim...ktore mi bolo po siestich rokoch diagnostikovane. Chcela by som o tom podiskutovat a celkovo dozvediet sa ako s tym zijete. Najde sa tu niektora?
Dakujem 🙂

Strana
z2
pribinak
2. jún 2016

@snoffy zmenila by som doktorku. Ved cim dlhsie sa caka tym náročnejšia je liečba

snoffy
2. jún 2016

Asi to urobim tak ako pisali baby, obidem dr a pojdem rovno za ortopedom. U nho som bola, sice davno, ale mozno ma zoberu aj bez vymenneho listka, mali by mat moju kartu, nie? Ci zbytocne tam ist, radsej skusit obvolat nejakych reumatologov?

molka
2. jún 2016

@snoffy bez výmenného lístka ťa odborný lekár nevezme. Je problém ísť k obvodnej a poprosiť ju, aby ti dala výmenný lístok? Veď jej povedz, že chceš mať istotu a preto by si sa rada dala vyšetriť u reumatológa, aj vzhľadom na rodinnú anamnézu.

dahra
3. jún 2016

@jjanulkaa3 - nie,terapia NO - som si mrkla,co to je, o tej som este nepocula. Normalne klasika diprophos injekcia - obstrek priamo do klbu, kedze u mna sa zapal prejavi len zapalenim jedneho ci dvoch klbov simultanne, tak nie je dovod na lieky. Zatial som to dostala do lakta a kolena. Kedysi na VS som mala raz aj zapal zapastia, tak aj tam.

jjanulkaa3
autor
3. jún 2016

@dahra pozerala som to na internete niekde na fore o tom pisali je to v kosiciach a zevraj to pomaha (85 rocnu pani "vyliecili" zmiernili zapal v klboch na rukach. Uz rozmyslam o vsetkom co sa da.

ella2015
10. jún 2016

@jjanulkaa3 Neviem či by som tam šla za tie prachy si dať urobiť čo i len rozbor krvi. Je pravda, že topiaci sa aj slamky chytá ale toto je podľa mňa len vtip, vyšetrenie krvných parametrov bez odberu jedinej kvapky krvi?? To je akoby si lízala rôzne druhy zmrzliny cez sklo a vravela čo je každá jedna z nich za príchuť bez ochutnania

ella2015
10. jún 2016

@dahra Ja som tiež dostal raza Diprophos a tá rýchla úľava bola neskutočná
Ako dlho sa liečiš?

dahra
10. jún 2016

@ella2015 - liečim? nuž s reumou žijem čosi nad 30 rokov. V detstve som brala lieky stale /denne/. Začinala som naprosin-om,prešla si delagil-om,brufen-om,plaquenil-om,medrol.om a končila methotrexatom. Potom okolo 2Otky už nič. Dlhooo nič, po 30tke -po prvom porode sa ozýval lakeť, tak som bola na obstrek v priebehu 3 rokov cca 4x. No teraz po treťom porode sa spustil lakeť a koleno naraz dosť intenzivne. Asi 2 mesiace des,krivala som a pod. Teraz po obstrekoch /posledný v apríli/mám kľudné obdobie. Uvidíme dokedy,no dojčím a rada by som ešte nejaky cas, tak nech nemusim odstaviť kvoli liečbe.

ella2015
10. jún 2016

@dahra Tak to je super, že sa Ti to darí takto zvládať. Ja si síce občas sama trošku obmedzím liečbu, doktor má síce potom radosť ale výsledky boli tento rok konečne super

jjanulkaa3
autor
10. jún 2016

@ella2015 neviem no podla mna clovek take zariadenie vyhlada az ked uz ma niekolko vys. krvy a podobne porobenych plus uz vie diagnozu...

ella2015
11. jún 2016

@jjanulkaa3 Ja by som sa tam dala vyšetriť s tým, že im nepoviem diagnózu ani nič podobné, lebo mi to celé príde ako trošku podfuk

jjanulkaa3
autor
11. jún 2016

@ella2015 moze byt dnes je to vsetko len o peniazoch

Strana
z2