icon

Máte skúsenosti s boreliózou a jej príznakmi?

2. aug 2026

Dobry den, v piatok vecer som si vsimla asi 10cm flak na mieste kde som asi pred mesiacom mala kliesta. Cize zrejme mam boreliozu. Zajtra pojdem k obvodnej, ale zaujima ma, ci ma niekto taku skusenost. Ine priznaky nemam ziadne. Dakujem.

martinmmartin
2. aug 2026

to moze byt furt iba to pokusnie, flak cestuje(ako ked hodis kamen do vody) ?

kristik
2. aug 2026

Áno, je to borelióza, treba nasadiť antibiotiká (obvodná predpise) Na začiatku nie sú iné príznaky. Držím palce, nesmie sa to zanedbať. (Mame skúsenosti)

patrike
2. aug 2026

Borelizoza je zakerna choroba a prejavy na zaciatku nakazy su mierne / ziadne. Mas stastie, ked si zaregistrovala typicke koliesko.

anonym_964986
2. aug 2026

No my máme v rodine. Aj po vybratí ATB borelióza je v tele. Veľká únava, bolesti svalov, bolesti kĺbov, dýchavičnosť, búšenie srdca, silné bolesti hlavy, problémy s pamäťou a sústredením. Aktuálne po pobyte na neurológií, odber z likvoru, nasadené intravenózne ďalšie ATB, plus nejaké iný druh liekov, ale neviem presne druh.

marianarem
2. aug 2026

@anonym_autor Moja sestra takto mala, stacili len tie atb v zaciatocnom stadiu, zbavila sa toho uplne.

maca1984
2. aug 2026

Manželovi sa urobil fľak na stehne, jeho dr.ho objednal až o týždeň ! Mne to nedalo pokoj, dotlačila som muža na to, že ideme na pohotovosť.
Áno, borelióza. O tom, že by mal kliešťa nevedel .
Na pohotovosti nám povedali že dobre že sme prišli, že to je v začiatočnom štádiu. Dostal atb.

maca1984
2. aug 2026

Opravujem- muža dr.objednal až o 10 dní

simsalabim
2. aug 2026

Ano, typicky erytem 14 dni poustipnuti (kliesta som podla mna nemala), zvysena teplota, neskor aj bolesti niektorych klbov, ktore neskor ustupili. Dostala som atb na 20 dni.