icon

Máte skúsenosti s boreliózou a jej príznakmi?

Včera o 16:54

Dobry den, v piatok vecer som si vsimla asi 10cm flak na mieste kde som asi pred mesiacom mala kliesta. Cize zrejme mam boreliozu. Zajtra pojdem k obvodnej, ale zaujima ma, ci ma niekto taku skusenost. Ine priznaky nemam ziadne. Dakujem.

martinmmartin
Včera o 16:56

to moze byt furt iba to pokusnie, flak cestuje(ako ked hodis kamen do vody) ?

kristik
Včera o 17:19

Áno, je to borelióza, treba nasadiť antibiotiká (obvodná predpise) Na začiatku nie sú iné príznaky. Držím palce, nesmie sa to zanedbať. (Mame skúsenosti)

patrike
Včera o 17:26

Borelizoza je zakerna choroba a prejavy na zaciatku nakazy su mierne / ziadne. Mas stastie, ked si zaregistrovala typicke koliesko.

anonym_964986
Včera o 17:41

No my máme v rodine. Aj po vybratí ATB borelióza je v tele. Veľká únava, bolesti svalov, bolesti kĺbov, dýchavičnosť, búšenie srdca, silné bolesti hlavy, problémy s pamäťou a sústredením. Aktuálne po pobyte na neurológií, odber z likvoru, nasadené intravenózne ďalšie ATB, plus nejaké iný druh liekov, ale neviem presne druh.

marianarem
Včera o 17:43

@anonym_autor Moja sestra takto mala, stacili len tie atb v zaciatocnom stadiu, zbavila sa toho uplne.

maca1984
Včera o 17:50

Manželovi sa urobil fľak na stehne, jeho dr.ho objednal až o týždeň ! Mne to nedalo pokoj, dotlačila som muža na to, že ideme na pohotovosť.
Áno, borelióza. O tom, že by mal kliešťa nevedel .
Na pohotovosti nám povedali že dobre že sme prišli, že to je v začiatočnom štádiu. Dostal atb.

maca1984
Včera o 17:53

Opravujem- muža dr.objednal až o 10 dní

simsalabim
Včera o 18:32

Ano, typicky erytem 14 dni poustipnuti (kliesta som podla mna nemala), zvysena teplota, neskor aj bolesti niektorych klbov, ktore neskor ustupili. Dostala som atb na 20 dni.