icon

Máte skúsenosti s chronickým ochorením obličiek?

agon1111
3. feb 2025

Ahojte , je tu niekto kto ma chronické ochorenie obliciek a chodí pravidelne na nefrologiiu ?

ukulela
3. feb 2025

@agon1111 môj muž. Od puberty. Príčinu nezistili, roky má nemenný stav, bez liekov, sledovany pravidelne.

miskamisiq
4. feb 2025

Môj synček ma len jednu obličku a diagnózu chronicke ochorenie obliciek 2-3 stupeň.

ivkaaa13
4. feb 2025

Ja mam polycysticke oblicky, mame to v rodine, ma to moja mamina (transplamtovana oblicka) a aj jej dve sestry. Chodim raz rocne na nefrologiu na kontrolu.

agon1111
autor
7. feb 2025

@ivkaaa13 ja mám tiež polycisticke oblicky chronickú nefritidu chodím tiež každý rok na kontrolu a mám štádium 2-3 sledovaná som na nefrologii ,po covide nastal mierny progres ,prosim a koľko mate kreatinin ?

agon1111
autor
7. feb 2025

A prosim koľko mate kreatinin aké hodnoty?ja som sledovaná na nefrologii už 12 rokov a po covide trošku nažral progres štádium 2-3 a mám celkom strach ,nepočítajú vám nohy ale v tvári trochu opuch pod licami ?

oliviakatka
7. feb 2025

chronické zlyhávanie 1. stupňa, kreatín cca 90 dlhodobo, chodím každý mesiac

agon1111
autor
7. feb 2025

@oliviakatka prvý stupeň to mate dobre ,ja mám už 2-3dtuoen zlyhávania obliciek a kreatinin 64 a chodím raz do roka ,doktorka ešte váhala či mám prísť o polroka alebo o rok , beriete aj nejaké lieky alebo ako si pomáhate so stravou alebo nejaké vitamíny ,vôbec neviem čo je dobre čo nie ,lekárka sa k tomu nejako nevyjadrila

ivkaaa13
8. feb 2025

@agon1111 mne na sprave pise Bosniak II, neviem ake to je stadium, kreatinin mavam v norme do 90

oliviakatka
8. feb 2025

@agon1111 nepociťujem žiadne ťažkosti okrem toho, že v auguste som mala kamene/piesok, v októbri hnisavy zápal obličiek, sledovaná som iba kvôli zlým výsledkom a aktuálnemu tehotenstvu. - upravený iba pitný režim, bez liekov. Na vašom mieste zmenim nefrologa. Moja je napríklad veľmi dôsledná, každá kontrola trvá aj pol hodinu, diureza + odbery vždy týždeň pred kontrolou- všetky výsledky mi dopodrobna vysvetľuje, spravila mi aj virologiu a vzala odbery na autoimunitné ochorenia.

lenkakravcova
8. feb 2025

@agon1111 treba veľa piť vody. Denne aspoň 3l.
A potom žiaden alkohol, ideálne nie denne bielkovinové jedlá (napr veľa plnotučné ho mlieka) a káva.

saska00
13. máj 2025
@agon1111

@oliviakatka prvý stupeň to mate dobre ,ja mám už 2-3dtuoen zlyhávania obliciek a kreatinin 64 a chodím raz do roka ,doktorka ešte váhala či mám prísť o polroka alebo o rok , beriete aj nejaké lieky alebo ako si pomáhate so stravou alebo nejaké vitamíny ,vôbec neviem čo je dobre čo nie ,lekárka sa k tomu nejako nevyjadrila

@agon1111 prosím vás pri 2stuoni zlyhávania obliciek kreatinin v norme ? Aké hodnoty vám na to poukazujú?

anonym_4743f8
7. feb 2026
@miskamisiq

Môj synček ma len jednu obličku a diagnózu chronicke ochorenie obliciek 2-3 stupeň.

@miskamisiq Ahoj, sme na tom podobne. Moj syn ma tiez chronicke ochorenie obliciek, 2. stupen. Napisem ti sukromnu spravu, ak to nevadi, ze ci by si si nechcela pomenit skusenosti.

miskamisiq
7. feb 2026
@anonym_4743f8

@miskamisiq Ahoj, sme na tom podobne. Moj syn ma tiez chronicke ochorenie obliciek, 2. stupen. Napisem ti sukromnu spravu, ak to nevadi, ze ci by si si nechcela pomenit skusenosti.

@anonym_4743f8 jasne, kľudne mi napíšte.