Máte skúsenosti s cvičením SM systému a následným opuchom kľúčnej kosti?
Ahojte,mám problém s krčnou chrbticou stenoza c6-c7 pri mieche 7mm,začal som cvičiť Sm systém ktorý mi zlepšil môj stav ale stalo sa to že mi opuchla na jednej strane kľúčna kosť ,po vyšetrení CT mi ortopéd zakázal cvyčenia že to mám preťažené ,chcem sa opýtať či mal niekto taký problém a či to nemohlo byt zlou technikou cvičenia,môj Fyzio je teraz dva týždne na dovolenke a neviem čo ďalej.Dakujem za každú odpoveď
mne sa to nikdy nestalo pro SM systéme, ale nenapínam ruky na dotaz sprav si oddych ako káže lekár a skús cvičiť bližšie nech nemáš taký silny ťah
@python_ds10 ani mne, ani synovi sa nic take nestalo. Moze to byt z pretazenia, chvilu urcite necvic, riad sa dr.a potom k fyzio.
Ovladas spravne cviky? SM system nie je vhodny pre kazdeho a s kazdou diagnozou, aj ked vela ludi tvrdi opak. Tam je dolezite spravne prevedenie kazdeho cviku, na to treba davat pozor, nech si neublizis. A tiez sa nema cvicit pri bolesti a v akutnych fakzach.

A co asi? Necvicit a počkať.kým to odpuchne. Ortoped sm odporučil? Lebo nie na kazdu dg sa hodi hociktore z cvičení.