icon

Máte skúsenosti s nízkym feritínom, ale normálnym železom?

6. mar 2026

Ahojte je tu niekto kto má problém dlhodobo s nízkym feritínom ale železo je v norme aj hemoglobin ok ? Robí vám nízky feritín nejaké problémy?

anonym_78c151
6. mar 2026

Áno, aj ja som to mala, resp. s tým bojujem stále. Nízky feritín pri normálnom železe a Hmg znamená väčšinou vyčerpané zásoby železa v tele, ale ešte nevznikla anémia. Feritín je zásobná forma železa, takže môže byť nízky ešte skôr, než klesne hemoglobín. Ja som mala únavu, vypadávanie vlasov, zadýchavanie sa, búšenie srdca, závraty a nízky tlak, stále mi bola zima a zhoršená koncentrácia.

anonym_3015d6
7. mar 2026

@anonym_autor hemoglobin 154, železo 17,43, ferritin 13,10. Aktualne to riesim lebo mam 5mesiacov traviace problemy a zhorsilo sa to az do kolapsovych stavov. Zrejme ferritin je nasledkom travenia. Som z toho tak vycerpana ze mam kazdodenne pocit cely den ze skolabujem, nemozem vykonavat ziadne cinnosti, len lezim, sem tam prejdem po dome, netusim ci to je kombinacia toho travenia aj ferritinu ale ak existuje peklo na zemi prave ho zaživam. Objednala som sa na gastro, termin az o dva tyzdne, nemozem dokopy nic jest lebo zo vsetkeho problemy. Som naozaj ako zombie.. ale Obvodna mi povedala ze ferritin je v ramci normy tak vziadnom pripade nesposobuje kolapsove pocity ani nic z toho. Internet a vseobecne informacie a skusenosti ludi vsak tvrdia opak, tak uz naozaj neviem cim sa riadit..

jana121212
8. mar 2026
@anonym_3015d6

@anonym_autor hemoglobin 154, železo 17,43, ferritin 13,10. Aktualne to riesim lebo mam 5mesiacov traviace problemy a zhorsilo sa to az do kolapsovych stavov. Zrejme ferritin je nasledkom travenia. Som z toho tak vycerpana ze mam kazdodenne pocit cely den ze skolabujem, nemozem vykonavat ziadne cinnosti, len lezim, sem tam prejdem po dome, netusim ci to je kombinacia toho travenia aj ferritinu ale ak existuje peklo na zemi prave ho zaživam. Objednala som sa na gastro, termin az o dva tyzdne, nemozem dokopy nic jest lebo zo vsetkeho problemy. Som naozaj ako zombie.. ale Obvodna mi povedala ze ferritin je v ramci normy tak vziadnom pripade nesposobuje kolapsove pocity ani nic z toho. Internet a vseobecne informacie a skusenosti ludi vsak tvrdia opak, tak uz naozaj neviem cim sa riadit..

@anonym_autor nizky ferritin ti moze sposobit vypadavanie vlasov, lamanie nechtov, unavu a kopu ineho. Je mozne, ze teraz este mas hemoglobin v poriadku ale casom ti klesne aj ten. Ak ti bude postupne klesat hladina feritinu, tak tvoje telo sa na to bude postupne adapovat a ty si nevsimnes priznaky, lebo si na ne budes postupne zvykat. Treba prist na pricinu a dat si to do poriadku. Ja som si dala testy robit testy ako samoplatca a vysli mi dost zle výsledky feritinu (feritin 4, zelezo 3, hemoglobin 116). V minulosti mi testovali vzdy len hemoglobin a ten som mavala na spodnej hranici tolerancie, okolo 122-124. Priznak som mala zabudanie, ked som nieco rozpravala, nevedela som sa sustredit, otvorila som chladnicku ale zabudla som, ze co som z nej chcela. Isla som po nieco do kuchyne a zabudla som, preco som tam prisla. Toto bolo neprijemne, ale pripisovala som to tomu, ze malo spavam a mam toho v robote a doma vela. Ešte som sa sem tam potrebovala nadychnut ustami. Samozrejme aj unavena som bola, ale tak kto nie je. Zlepsilo sa to, ked som zacala uzivat zelezo

autor
8. mar 2026
@anonym_3015d6

@anonym_3015d6 aj ja kolapsove stavy , feritin mam teraz 20 a na hematologii ma odbili tiez , ze liecbu nepotrebujem lebo je to v norme 😤 ale vsade zahranicnych studiach pisu ze feritin ma byt minimalne 60

beasy
8. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_3015d6 aj ja kolapsove stavy , feritin mam teraz 20 a na hematologii ma odbili tiez , ze liecbu nepotrebujem lebo je to v norme 😤 ale vsade zahranicnych studiach pisu ze feritin ma byt minimalne 60

@anonym_autor no ja aktualne som uz dnes v takom stave od rana ze bolest na hrudi a naozaj kolapsove stavy uz uplne zvazujem RZP nech to riesia a vysetria ma aka je pricina lebo je mi na umretie doslova a to mam 27 rokov, toto nie je urcite normalne

tanika
8. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nemate nahodou histamínovú intoleranciu ??? To by mi tiez sedelo na vase priznaky .

veuska2
25. mar 2026

@anonym_autor ja som si dala u kožnej vyšetriť ferritin kvôli vypadávaniu vlasov a mam hodnotu 6, hemoglobín 133 a železo 14,9. Kolapsove stavy nemám, akurát tak sústredenosť, zabúdanie.. Dala mi Sorbifer kvôli tomu ferritinu a snáď to pomôže aj s vlasmi.