Máte skúsenosti s panickými záchvatmi po užití Kventiaxu?
Dobrý deň, prejdem hneď k veci ,rok užívam kventiax 200mg nikdy som nemala žiadne problémy avšak posledné tri dni keď si ho dam nemôžem prehĺtať, chytí má panicky záchvat neviem dýchať až mi je na omdlenie rýchlo si dám neurol,ktorý ledva prehltnem skoro som sa naposledy ním zadusila doktorka psychiatricka ordinuje až na budúci týždeň. Už si ho viacej nedám len sa bojím nežiadúcich účinkov z vysadenia. Mali ste niekto podobné skúsenosti ? Ak áno ako ste to riešili? Rozmýšľam žeby som išla na pohotovosť alebo to skúsim vydržať do pondelka ? Neviem čo robiť ak máte niekto nejake rady bola by som vďačná ďakujem.
@nikiya1 skús nebojovať s tým atakom. On ti neublíži nijako len je to veľmi neprijemné a bolestivé. Atak ti nemôže iblizit fyzicky. S tými tabletkami je dobré si vopred uvedomiť rozumom, že liek je liek a je určený na liečenie. Vysadenia AD sa neboj ak si deň nedáš tabletku nič sa nedeje. Nerozumel som. Chceš vysadiť AD? Neurol by ti mal pomôcť v čase ataku. Že sa dusíš je prejav podvedomý myšlienok možno na to že môže ublížiť. Hovor si už vopred, že Neurol je liek. Je to pomoc s úľava. Dýchacie techniky, kľud, nulový stres, meditácie s relaxačnom hudbou. Skús.
@nikiya1 skús nebojovať s tým atakom. On ti neublíži nijako len je to veľmi neprijemné a bolestivé. Atak ti nemôže iblizit fyzicky. S tými tabletkami je dobré si vopred uvedomiť rozumom, že liek je liek a je určený na liečenie. Vysadenia AD sa neboj ak si deň nedáš tabletku nič sa nedeje. Nerozumel som. Chceš vysadiť AD? Neurol by ti mal pomôcť v čase ataku. Že sa dusíš je prejav podvedomý myšlienok možno na to že môže ublížiť. Hovor si už vopred, že Neurol je liek. Je to pomoc s úľava. Dýchacie techniky, kľud, nulový stres, meditácie s relaxačnom hudbou. Skús.
@slovakboy Sú to Antipsychotika skúšala som na to nemyslieť ale nedalo sa neurol zabral ale lieky si už nemôžem dať, lenže do pondelka je to 4 dní čo ich nebudem brat a už raz som mala strašne nežiaduce účinky z vysadenia síce to boli iné lieky ale bolo to hrozne, tak sa teraz bojím. Či mám ísť na tú pohotovosť alebo počkať do pondelka.
@slovakboy Sú to Antipsychotika skúšala som na to nemyslieť ale nedalo sa neurol zabral ale lieky si už nemôžem dať, lenže do pondelka je to 4 dní čo ich nebudem brat a už raz som mala strašne nežiaduce účinky z vysadenia síce to boli iné lieky ale bolo to hrozne, tak sa teraz bojím. Či mám ísť na tú pohotovosť alebo počkať do pondelka.
@nikiya1 prečo si nemôžeš dať tie lieky?
Ahadusíš sa. Ako si vnímala tie lieky pred tým?
@nikiya1 pokiaľ je to akútny stav a nedokážeš normálne fungovať, áno, psychiatrická pohotovosť je tu na to, ak sa nevieš dostať k svojmu lekárovi. 4 dni sú veľmi dlhý čas.
Popisujú v príbalovom letáku také nežiadúce účinky? Skús zajtra navštívit svojho ošetrujúceho lekára, nech ti da niečo iné.
@nikiya1 prečo si nemôžeš dať tie lieky?
Ahadusíš sa. Ako si vnímala tie lieky pred tým?
@slovakboy Nemozem prehĺtať a dnes to zaslo az tak ďaleko, že som sa nemohla nadýchnuť a dusilo ma sa mi zamotala hlava na omdlenie trvalo to pol hodinu kym mi nezabral neurol.Pobehovala som po byte aby som sa mohla nadychnut preto si uz tie lieky nedam a psychiatricju.mam az v pondelok.
@slovakboy Nemozem prehĺtať a dnes to zaslo az tak ďaleko, že som sa nemohla nadýchnuť a dusilo ma sa mi zamotala hlava na omdlenie trvalo to pol hodinu kym mi nezabral neurol.Pobehovala som po byte aby som sa mohla nadychnut preto si uz tie lieky nedam a psychiatricju.mam az v pondelok.
@nikiya1 keď to príde, sadni si na riť a dýchaj do brucha a hlavne nosom. Predlžuj výdych. Budeš mať pocit že odpadneš, že sa zadusíš, vydrž 5 minút. To je všetko. 5 minút zvládneš. Proste to sprav.

Mala som po traume ťažké panické ataky trvajúce aj 5 hodín vkuse a niekedy aj 2x za deň, aj som niekoľkokrát odpadla ale lieky syn nikdy nebrala takže žiaľ v tomto poradiť neviem.
Prečkala som ich jedine dychom, počítala som od 1000 dolu (niekedy po 2, po 3 a tak) a dávala som si magnézium. S tým že som ešte aj pracovala, fungovala, pokiaľ som nemala tak silnú disociáciu že sa fakt nedalo. Postupne to prešlo do konštantnej úzkosti ale ataky prestali chodiť a potom do všelijakých bolestí a potom za pomoci techník Alan Gordon plus ezpresívne písanie to začalo ustupovať. Cca pp roku som bola na tom tak že úzkosť prišla tak každý druhý deň, dnes skôr výnimočne. Takže za mňa dycha také tie techniky regulačné a nechať systém vybiť hoci aj atakom keď to potrebuje.