Máte skúsenosti s prechodom z Paretinu na iný liek?
Zaujimali by ma vase skusenosti s odvykanim od lieku Paretin, viem ze vo svojej kategorii je to najhorsi liek na vysadzovanie.
Brala som ho 7 rokov,posledne roky uz len 20mg a bolo to fajn. Kedze som mala pocit ze priberam aj zo vzduchu, a kedze viem ze Paretin nie je asi najlepsi pre telo, tak teraz skusam Escitalopram (Elicea). Uz ho mam 10 tyzdnov a stale to nie je ono. Nie je to katastrofa ale bolo to o dost lepsie. Oddnes pridavam z 10 na 15mg a dufam ze sa to zlepsi. Ak nie, budem sa musiet vratit naspat k Paretinu... neviem ci to je sposobene tym, ze novy liek je slabsi a treba ho viac, alebo mam este nejake abstinencne priznaky z toho Paretinu a telo si este zvyka... alebo mi liek proste nesadol..
za 10 týždňov si telo už zvyklo na nový liek. Skôr ti Elicea nesadla. Určite to rieš s psychiatrom.
@anonym_1af816 to uz som riesila, pridavam na 15mg. Doktorla navrhla aj sertralin, ale fakt sa necitim zase prechadzat na nieco nove... ten prechod bol hrozny (unava, zavrate, ataky)
@anonym_autor beriem Paretin roky je dobrý prvý liek čo mi nasadili a pri ňom som zostala.Priberanie nebude z lieku.
možno by to nebolo také zlé. možno by si to zvládala lepšie . ak nevyskúšaš- nevieš.
ja som roky brala ad - vkuse asi 3 roky a nikdy som nepribrala ani gram. a to raz mi dali lieky kde mali napísané v letáku že sa z nich priberá a aj tak som nepribrala ani gram.
možno by to nebolo také zlé. možno by si to zvládala lepšie . ak nevyskúšaš- nevieš.
@anonym_1af816 keby to bolo take jednoduche ako dat si inu farbu lentilky 😃 pre moje telo su to soky... ked si zas predstavim kolko by to trvalo ist na novy liek a cakat ci to bude lepsie, cele leto v keli. To uz si dam radsej zase paretin...
ja som roky brala ad - vkuse asi 3 roky a nikdy som nepribrala ani gram. a to raz mi dali lieky kde mali napísané v letáku že sa z nich priberá a aj tak som nepribrala ani gram.
@anonym_1af816 brala ste paretin? Ten je vo svojej skupine na priberanie najhorsi lebo v tele posobi aj na ine receptory
oblbovák ti k tomu dali tiež? myslím neurol, a pod.
@anonym_autor paretin, sertralin aj seroxat je v podstate to isté. Ja som ho brala dokonca aj počas tehotenstva , mne veľmi dobre sadol a ani vysadiť nebol problém chvalabohu. Ja by som nemenila nieco, čo mi funguje. Ale ja som z neho ani nepriberala
@anonym_autor paretin, sertralin aj seroxat je v podstate to isté. Ja som ho brala dokonca aj počas tehotenstva , mne veľmi dobre sadol a ani vysadiť nebol problém chvalabohu. Ja by som nemenila nieco, čo mi funguje. Ale ja som z neho ani nepriberala
@anonym_39ed20 paretin a sertralin vobec nie je to iste
oblbovák ti k tomu dali tiež? myslím neurol, a pod.
@anonym_1af816 ano, mam lexaurin ale to sa samozrejme nema brat stale. K tomu priberaniu:
Paretín (paroxetín) sa považuje za najrizikovejší z hľadiska priberania v skupine SSRI preto, lebo má spomedzi nich najsilnejšie anticholinergné účinky a najvýraznejšie ovplyvňuje metabolizmus glukózy, čo vedie k výraznému zvýšeniu chuti do jedla a spomaleniu spaľovania.
Ak si mala oblbovák ten ti mal pomôcť preklenúť nepríjemné obdobie pri zmene lieku. ak nepomohol tak potom treba asi zmenu lieku.
@anonym_39ed20 paretin a sertralin vobec nie je to iste
@anonym_autor to si stále priberala počas 7 rokov?
@anonym_autor to si stále priberala počas 7 rokov?
@dennissa16 posledne roky viac. Za jednu zimu som pribrala 5kg a to som nerobila nic inak. Dokopy 16 kg od zaciatku
@dennissa16 posledne roky viac. Za jednu zimu som pribrala 5kg a to som nerobila nic inak. Dokopy 16 kg od zaciatku
@anonym_autor a vek? Nemôže to byt dôvod?
@anonym_autor a vek? Nemôže to byt dôvod?
@dennissa16 furt sa tu riesi vaha ale na otazku mi neodpovie nikto
@dennissa16 furt sa tu riesi vaha ale na otazku mi neodpovie nikto
@anonym_autor no riešime to, že si zmenila niečo, co ti fungovalo roky za niečo, co ti nefunguje. Kvôli váhe.
Ak pre teba bolo problémom len priberanie, vôbec to nemuselo byt len paretinim a urobila si blud.

za 10 týždňov si telo už zvyklo na nový liek. Skôr ti Elicea nesadla. Určite to rieš s psychiatrom.