icon

Máte skúsenosti s vybratím krčných mandlí v dospelosti?

dzejdzej4988
5. júl 2026

Ahojte chcem sa opytat na skusenosti vybrati krcnych mandli, mam 38 r a mam neustale capy hnis v mandlach dok vravi ze ak niesom chora netrepa ale mam neustale streptokokov aj ten hnis som neako stale unavena a pripisujem to tomu. Ktoru nemocnicu alebo dokt by ste mi odporucili len vychod. Dakujem

anonym_8ef0b2
5. júl 2026

@dzejdzej4988 tak čapy, hnis, alebo streptokoka? Čapy sú výsledkom fungujúceho čistiaceho systému lymfatických uzlín v lakúnach a "chodbičkách" mandlí. Hnis ne hnis- z čoho, robili ti ster, brali spútum? Streptokok sa liečil? Aké máš CRP? Skús ešte raz a riadne konzultovať s lekárom.

dzejdzej4988
autor
5. júl 2026

Capy a streptokokus pyogenes. . Capy tie biele nieje hnis? Crp pred mesiacom 50 ale to som mala hnisavu anginu tetaz pojdem na kontrolne

nellyuana
6. júl 2026
@dzejdzej4988

Capy a streptokokus pyogenes. . Capy tie biele nieje hnis? Crp pred mesiacom 50 ale to som mala hnisavu anginu tetaz pojdem na kontrolne

@dzejdzej4988 ja som si ich dala vybrat, ked som mala 35r. Mala som ich uz chronicky poškodené. Neustale sa mi robili mandľové kamene. Výber bol v pohode, horšie to bolo ked sa to hojilo, ale dalo sa to prežiť. Odporúčam vziať si aspon 2tyzdne volna.

kacena4
6. júl 2026

ak mas pravidelne zapaly stb mozu ti odporucit vybratie, mne vyverali v dospelosti odvtedy pokoj od zapalov

dzejdzej4988
autor
6. júl 2026
@kacena4

ak mas pravidelne zapaly stb mozu ti odporucit vybratie, mne vyverali v dospelosti odvtedy pokoj od zapalov

@kacena4 a kde vas operovali?

kacena4
6. júl 2026
@dzejdzej4988

@kacena4 a kde vas operovali?

@dzejdzej4988 ba antolska

dzeni
10. júl 2026
@nellyuana

@dzejdzej4988 ja som si ich dala vybrat, ked som mala 35r. Mala som ich uz chronicky poškodené. Neustale sa mi robili mandľové kamene. Výber bol v pohode, horšie to bolo ked sa to hojilo, ale dalo sa to prežiť. Odporúčam vziať si aspon 2tyzdne volna.

@nellyuana prosim aj ja som 2den po vybratí. Prosím poradiť mi co so stravou.
Zakázali mi mliečne, ovocné. Čo teda môžem. Ďakujem veľmi pekne

nellyuana
10. júl 2026
@dzeni

@nellyuana prosim aj ja som 2den po vybratí. Prosím poradiť mi co so stravou.
Zakázali mi mliečne, ovocné. Čo teda môžem. Ďakujem veľmi pekne

@dzeni ja som jedla najmä polievky, ale teda len vlažné a postupne som pridavala zemiaky, ryžu, pecivo. Mne to dosť krvacalo, tak som bola opatrnejšia, aby som to nedrazdila.

anonym_e55db1
10. júl 2026

@dzejdzej4988 krčné mi vyberali pár rokov dozadu
Týždeň hospitalizácia
Často som bola chorá, takmer každý týždeň
Po vybratí o niečo menej ale teraz keď som tak priedušky to chytajú dosť
Vybratie pohode vedela som pit len teplú vodu všetko ostatné stipalo
Asi 2 dní som jedla tu ich stravu a prešla na normálne co mi mama nosila
Treba opatrne ale rýchlo sa to zahojilo