Máte skúsenosti s vybratím krčných mandlí v dospelosti?
Ahojte chcem sa opytat na skusenosti vybrati krcnych mandli, mam 38 r a mam neustale capy hnis v mandlach dok vravi ze ak niesom chora netrepa ale mam neustale streptokokov aj ten hnis som neako stale unavena a pripisujem to tomu. Ktoru nemocnicu alebo dokt by ste mi odporucili len vychod. Dakujem
Capy a streptokokus pyogenes. . Capy tie biele nieje hnis? Crp pred mesiacom 50 ale to som mala hnisavu anginu tetaz pojdem na kontrolne
Capy a streptokokus pyogenes. . Capy tie biele nieje hnis? Crp pred mesiacom 50 ale to som mala hnisavu anginu tetaz pojdem na kontrolne
@dzejdzej4988 ja som si ich dala vybrat, ked som mala 35r. Mala som ich uz chronicky poškodené. Neustale sa mi robili mandľové kamene. Výber bol v pohode, horšie to bolo ked sa to hojilo, ale dalo sa to prežiť. Odporúčam vziať si aspon 2tyzdne volna.
ak mas pravidelne zapaly stb mozu ti odporucit vybratie, mne vyverali v dospelosti odvtedy pokoj od zapalov
ak mas pravidelne zapaly stb mozu ti odporucit vybratie, mne vyverali v dospelosti odvtedy pokoj od zapalov
@kacena4 a kde vas operovali?
@dzejdzej4988 ja som si ich dala vybrat, ked som mala 35r. Mala som ich uz chronicky poškodené. Neustale sa mi robili mandľové kamene. Výber bol v pohode, horšie to bolo ked sa to hojilo, ale dalo sa to prežiť. Odporúčam vziať si aspon 2tyzdne volna.
@nellyuana prosim aj ja som 2den po vybratí. Prosím poradiť mi co so stravou.
Zakázali mi mliečne, ovocné. Čo teda môžem. Ďakujem veľmi pekne
@nellyuana prosim aj ja som 2den po vybratí. Prosím poradiť mi co so stravou.
Zakázali mi mliečne, ovocné. Čo teda môžem. Ďakujem veľmi pekne
@dzeni ja som jedla najmä polievky, ale teda len vlažné a postupne som pridavala zemiaky, ryžu, pecivo. Mne to dosť krvacalo, tak som bola opatrnejšia, aby som to nedrazdila.
@dzejdzej4988 krčné mi vyberali pár rokov dozadu
Týždeň hospitalizácia
Často som bola chorá, takmer každý týždeň
Po vybratí o niečo menej ale teraz keď som tak priedušky to chytajú dosť
Vybratie pohode vedela som pit len teplú vodu všetko ostatné stipalo
Asi 2 dní som jedla tu ich stravu a prešla na normálne co mi mama nosila
Treba opatrne ale rýchlo sa to zahojilo

@dzejdzej4988 tak čapy, hnis, alebo streptokoka? Čapy sú výsledkom fungujúceho čistiaceho systému lymfatických uzlín v lakúnach a "chodbičkách" mandlí. Hnis ne hnis- z čoho, robili ti ster, brali spútum? Streptokok sa liečil? Aké máš CRP? Skús ešte raz a riadne konzultovať s lekárom.