icon

Máte skúsenosti s vysádzaním sertralinu?

nikiya1
18. sep 2026

Pred dva a pol mesiacom som začala brať sertralin na Panické záchvaty, už som ho brala dva a pol mesiaca a bolo mi ešte horšie teraz ho postupne vysadzam zo 100 mg na 75 mg a je mi ešte horsie. Zaujímalo by ma keď ste vysadzali sertralin či sa vám na chvíľku zhoršil stav kym sa hladina upravila alebo aké ste mali príznaky? Mám ho vysadiť na 50 mg. Ďakujem za odpovede 🙂

anonym_7988d2
18. sep 2026

2,5m ? Ja ho beriem 6r a ešte som ho nikdy nevysadzala. Vždy len viac podľa situácie a Vždy pod dohľadom dr.

nikiya1
autor
18. sep 2026
@anonym_7988d2

2,5m ? Ja ho beriem 6r a ešte som ho nikdy nevysadzala. Vždy len viac podľa situácie a Vždy pod dohľadom dr.

@anonym_7988d2 Však aj ja podľa dohľadom doktorky

anonym_3eccb1
18. sep 2026

Vysadila som, zle mi nebolo

anonym_b524d6
18. sep 2026

1. ak je to pod dohľadom lekárky tak nechápem prečo sa pýtaš na fóre. Predsa lekárka ti dala presný popis ako máš vysádzať či ?
2. Ad sa berú min. 6 mesiacov a až tak sa začnú vysádzať. Zvláštna lekárka, že prerušila liečbu len čo Ad začali poriadne účinkovať. tak ale dúfajme že vie čo robí.

anonym_17841b
18. sep 2026

Ja len pre informáciu, sertralin mi začal zaberať postupne po 3m, naplno sa rozvinul po 6m. Beriem 125 mg denne.

nikiya1
autor
19. sep 2026
@anonym_b524d6

1. ak je to pod dohľadom lekárky tak nechápem prečo sa pýtaš na fóre. Predsa lekárka ti dala presný popis ako máš vysádzať či ?
2. Ad sa berú min. 6 mesiacov a až tak sa začnú vysádzať. Zvláštna lekárka, že prerušila liečbu len čo Ad začali poriadne účinkovať. tak ale dúfajme že vie čo robí.

@anonym_b524d6 Mne bolo z neho zle som silný fajčiar a keď si zapalim mám strašne tlaky v hlave po celom tele a veľkú nervozitu a nedokážem prestať fajčiť a už je to neznesiteľné a nemôžem ani piť kávu. Sertralin sám o sebe sťahuje cievy a cigareta a káva tiež takže som mala výbuchy v celom tele ale kávu som prestala piť. Keď som brala 50 mg tak to bolo v pohode

nikiya1
autor
19. sep 2026
@anonym_17841b

Ja len pre informáciu, sertralin mi začal zaberať postupne po 3m, naplno sa rozvinul po 6m. Beriem 125 mg denne.

@anonym_17841b A žiadne nežiaduce účinky?

anonym_17841b
19. sep 2026
@nikiya1

@anonym_17841b A žiadne nežiaduce účinky?

@nikiya1 nežiadúce trvali prvé tri mesiace hlavne. Ja som sa rok nevedela trafiť do AD, rok som menila, vydržala, vysádzali sme, skúšala som Coaxil, Alventu, Escitalopram, Dulseviu a až napokon zabral Sertralin a vytiahol ma z najhoršieho.

nikiya1
autor
19. sep 2026

A sertralin za koľko zabral?