Máte skúsenosti so sarkodiózou pľúc?
Dobrý deň ,má niekto skúsenosti so Sakodiozu pľúc
môj známy ju práve prekonáva, asi mesiac čo mu to zistili,
@webi01 velmi sme sa zlakli po citani na nete, to za prve, ale nie je to az take hrozne ako sa docitas, bol hospitalizovany, kym mu to zistili, bol v zlom stave, teraz je uz asi cca 3 tyzdne doma, ma bolesti, ale uz nekasle a stale berie liekov od bolesti menej a menej, bude sledovany, chodit na kontroly, druhy znamy mi povedal, ze to je z prechodenych chororb, a ked teraz ochorie musi na marodku a poctivo vylezat chorobu, je bez liekov, tiez len kontroly ma, a ten znamy maroduje, je to cerstve, ale bude urcite chodit opat do prace
@webi01 no v prvom rade neber vsetko v tom najhorsom ...je dobre precitat si literaturu o tejto chorobe ale nevrav vsetko tak vazne 😉 ja som to mala prvykrat asi ked som mala 25..opuchnute clenky,ledva som chodila,jazvy co som mala na tele mi vystupili a urobili sa po nich male ako keby vodove pupaciky,tazsie sa mi dychalo a ako keby ma nieco dostipalo na nohach..(ako zapalene hrce) nasledovala bronchoskopia a potvrdenie Diagnosy. Lekar hovoril ze bude unava a nebudem vladat a neviem co vsetko...nasadili kortizon 40mg . Dolezite je si pytat aj Calcium!!!! Na kosti, lebo kortizon pomoze ale vie aj znicit. Ja som zacala viac sportovat, viac pohybu v lese na cerstvom vzduchu.Treba sa premoct! Dr ma chcela vypisat ale ja som nechcela,nevidela som dovod! Brala som lieky od bolesti asi len tyzden a potom postupne znizovali davku kortizonu..Liecba je zdlhava a nesmie sa vysadit kortizon naraz. U mna to bolo asi 3/4roka. Ale nebola som na pn ani nic..okrem prvych dni kedze som nevladala chodit od bolesti a ako casnicka na voziku by som asi neuspela 😂 vobec sa nemusis bat! Ak ta bolia oci treba spravit aj kontrolu zraku u ocneho.
Prajem vela sil a hlavne si to nevsugeruj do hlavy ze uz je zle nedobre.
Ja mam recidiva cca kazdy 2 rok..ale uz viem co a ako ,poznam svoje telo a ked to zacina idem hned k plucnemu aby som neprisla zbytocne neskor a nemusela brat vysoke davky kortizonu.
Keby si chcela este nieco vediet poradit ak budem vediet ;)
Mozes kludne napisat .

@webi01 ahoj ano ja. Co ta zaujima?