icon

Menštruáciu vraj nemusím mať

milada2204
17. máj 2017

Chcem sa poradiť naposledy som mala menstruaciu vo februári a je uz máj u Doktora som bola uz dva krat vraj tehotná niesom ani tam nemam žiadnu cistu vraj je všetko vporiadku vyvolavacku mi nechcel pichnut vraj keď je všetko vporiadku tak nemusím dostať menstruaciu a vraj aj keď nebudem najbližšie dostávať že nič sa nedeje
..prosim vas má stým niekto skúsenosti? Nemôže sa mi niečo stať keď to tak dlho nedostanem?ci mám zmenit lekára

zuzi0911
•
17. máj 2017

@milada2204 stat sa ti nemoze nic,,no bez ms ak by si chcela babatko sa asi nepodari,,,urcite by som skontrolovala hormony a zistila pricinu preco meska,,,predsa len sa cistis ked menstrujes,,,

kristinka86
•
17. máj 2017

@milada2204 Nevysadila si náhodou HAK?

dionyzka
•
17. máj 2017

@milada2204 podla mna je jej pravidelnost prirodzena a ak nie je, nieco nie je v poriadku.
Pri kazdej prehliadke sa ma lekar pyta na nu, jej pravidelnost, kolko dni trva, ci su pri nej bolesti... . Daj to pozriet este inemu lekarovi a vypocuj si dalsi nazor odbornika.

janisa31
•
17. máj 2017

Niekedy sa proste stane, že sa ms vynechá. Ja som to zažila tiež, no keď som bola mladšia. Vtedy mi meškala menštruácia asi pol roka a doktorka mi povedala, že to nič nie je. Výsledky som mala všetky v poriadku a po pol roku sa normálne vrátila. Teraz je všetko v poriadku a chodí ako má

lucinocka
•
17. máj 2017

@milada2204 normalne to podla mna nieje, ked nemas MS nemas ani ovulaciu...cize hormonalny system nefunguje ako ma...urcite by som to riesila hned teraz, ne az potom , ked budete chciet baby a budu ta stopkat hormonami :-/

cervenaruza123
•
17. máj 2017

@milada2204 Zavisi to od veku, od zivotnej situacie, zataze organizmu. Su mnohe dovody, pre ktore menstruacia moze vynechat a hormony ju sice umelo vyvolat mozu, ale nie vzdy to musi byt dobre, ak telo ma iny dovod na to, aby menstruaviu teraz nemalo. Nie je bezne, aby vynechana menstruacia bola normalna, napriek tomu su situacie, kedy to normalne moze byt. Velky stres v zivote, zmeny, prudka zmena vahy, dievcata so zacinajucou menstruaciou, samozrejme aj vyssi vek a nastupujuca menopauza. Ak sa ti to ale nezda, urcite by som sla aj za inym lekarom, aby si mala istotu, ze ti nic nie je.

judithd85
•
17. máj 2017

Podla toho, kolko mas rokov. Aj hormonalny system sa vyvija. V dospievani su normalne nepravidelne cykly. Su aj zeny v reprodukcnom veku, ktore maju cykly nepravidelne, a teda niektore su 30 dnove a niektore zase 130 dnove... Skusit vysetrut hormonalny profil, ale anovulacne cykly nie su raritou a vyskytnu sa raz za cas u kazdej zeny. A ked nie je ovulacia, nie je ani menstruacia, ak nedoslo k oplodneniu.

montemotherone
•
17. máj 2017

Normálne to nie je, ale lekár postupoval správne. Radšej treba odstrániť príčinu, ako do seba hneď pchať hormóny. Neviem, ako žiješ. Dojčenie, stres, strava (nedostatočná výživa, časté diéty, vegánstvo...), HAK, horm. liečba, problémy so štítnou žľazou.... to všetko môže rozhodiť prirodzený hormonálny systém... Hľadaj príčinu, chýbajúci menzes je len dôsledok

mandala77
•
17. máj 2017

@milada2204 myslím, že menštruácia odzrkadľuje stav organizmu a keďže nemáš menštruáciu už tri mesiace, budeš mať nejaký problém. Neschudla si náhodu veľmi? Ja by som to riešila. Neviem či iným lekárom, skôr nejakou alternatívou, ktorá rieši príčinu a nie dôsledok, napr. Tradičnou čínskou medicínou.

osky
•
17. máj 2017

normalne to nie je.mozu to byt aj polycysticke vajecniky a tie treba riesit.plus vysetri stitnu zlazu.cim skor

margaretka
•
17. máj 2017

@janisa31 aj moja sestra do dnes a to uz ma 30, dieta zatial neplanuju, menzes mava kadze 4-5mes. a vsetko je ok. ma to tak od puberty ... niekedy aj pol roka nic. Hak nikdy nebrala a neberie. Je uplne zdrava pracuje stara sa o zahradu, soferuje, ma dve oci dve usi ... proste je to niekedy tak danne.

vroni
•
17. máj 2017

No, vzdy som mala “bleskovy“ menstruacny cyklus - tiez som nikdy nevedela, kedy udrie 😉 Niekedy po mesiaci, niekedy po pol roku, moj “rekord“ bol osem mesiacov bez menstruacie. Doktori riesili, vysetrovali, skusali hormonalnu liecbu - a nic. Telo si robilo po svojom. Otehotnela som oba razy bez menstruacie mesiac pred. Bez problemov. A hlboko po 40 a druhom dietati mam zrazu cyklus ako hodinky, slak aby to....

hivanik
•
17. máj 2017

...az take v poriadku to nieje ...znama ktora ma s tymto problem ma mens.tak raz do roka....alebo po vyvolavacke a pri antikonc. Lekar jej hovoril ze moze u nej nastat skor ako je bezne menopauza...deti neplanuje, antik.odmietla....takze to neriesi...zaujimave je, ze menst.dostane vtedy ked ju najmenej ocakava napr.dovolenka...proste je to mrcha

lulu369
•
17. máj 2017

@milada2204 ahoj, pokiaľ nemáš vnútromaternicové teliesko mirenu, alebo ak si nedávno nevysadila HAK, tak neviem či je to v poriadku...mne doktor keď som mala taký istý problém vyvolávačku pichol, hoci som nemala žiadny problém. Ja by som uvažovala nad zmenou gynekológa, najmä ak plánuješ detičky

milada2204
autor
•
17. máj 2017

Ahojte vďaka za rady mnohé mi píšete koľko mám rokov mám 23rokou a deti mám dve tak neviem že preco to mám takto ale preto sa pytam prave tu lebo neviem či mám zmenit doktora alebo čakať... Zdravotné priblemy tie mam viac než dosť ale skúsim ešte počkať ďakujem zatiaľ za rady

deanka123
•
17. máj 2017

Ahojte, ja som mala podobný problém ale menštuáciu som nemala 9 mesiacov, tehotná som nebola, u lekára som bola veľa krát tiež nič nezistil, žiadne problémy tam neboli dokonca mi pichli aj vyvolávačku ale ani tá nepomohla. Nakoniec bol predsa len problém v tom že som schudla a hormóny nepracovali tak ako majú. Ale nakoniec sa to všetko vyriešilo tým že som pribrala pár kil naspeť a MS sa dostavila 🙂