icon

Menzes mi chodí ako sa mu zachce

aalzbetkaa
6. sep 2018

Baby Ahojte, mám 25 r. a pred troma rokmi som bola na laparoskopii ohľadom endometriozy. Rok som užívala HA seasonique aby sa mi to nevrátilo. Potom bolo všetko ok, menzes chodil pravidelne a posledný rok chodí ako sa mu za chce. Brucho ma boli hocikedy ako keby som šla dostať ale nedostanem. U dr.keď som bola cca 7-8 mesiacov mi chcela dať zas nejaké hormonálne lieky ale ja to nechcem užívať. Ked budem chcieť mať niekedy bábätko tak ani nebudem vedieť kedy ovulujem. Nemáte niektorá nejakú radu alebo domáci recept ako to upraviť. Ďakujem za každú jednu radu. Ku dr sa chystám nejako pred vianocami, zatiaľ sa bojím.

milus777
6. sep 2018

Ahoj. Netreba sa bat. Treba ist ku dr nech urobi hormonalny profil. Popripade nasadi progesteron. Neodkladaj to. Mala som to iste.laparoskopia kvoli endometrioze a postupne nepravidelny menzes az nakoniec hormonalny profil ako v prechode. Ale u teba to moze byt len nejaka hormonalna porucha.... Drzim palce

mimiqa
6. sep 2018

@aalzbetkaa nic sa neboj...urobi ti hormonalny profil..popripade mozes mat cystu malu...i ked aj so stitnou moze daco byt..preto ten profil a uvidis..hlavu hore 🤗

zuzi79
6. sep 2018

@aalzbetkaa z vlastnej skúsenosti doporučujem Inofolic

emmi101
7. sep 2018

@milus777 ten hormonálny profil mala mať už podľa mňa už dávno spravený, keď ma takéto problémy. Ak chce mať niekedy v budúcnosti bábätko, treba to urgentne riešiť si myslím

milus777
7. sep 2018

@emmi101 suhlasim. Cim skor k dr na vysetrenie...

aalzbetkaa
autor
8. sep 2018

Pôjdem teda k tej dr skôr. A Mám doktorke ja povedať aby mi urobila ten hormonálny profil? Lebo ona bude zas si myslím do mňa pchať nejaké hormonálne lieky a to ja nechcem keď nemusím ...

mimiqa
8. sep 2018

@aalzbetkaa ano povec jej ze chces aby ti to urobila bo budes xciet mat babo..cim skorej zistit pricinu...

romysisi
10. sep 2018

U mna sa to zacalo riesit, uz ked som mala 21, pretoze mi lekar zistil ze mam anovulacne cykly, cize sa mi nevyplavuje vajicko, ktore sice dozrieva, ale nevypudi sa z vajecnikov. Moj lekar mi chcel nasadit stimulacnu liecbu na hormonalnej baze Clostilbegit, ale ja som sa to bala brat, pretoze po nej zvyknu byt aj viacplodove tehotenstva + kopec vedlajsich neziaducich ucinkov. Potom som to niekolko rokov neriesila a naucila sa s tym akosi zit. Neskor som si ziadala, aby ma gynekolog poslal na liecenie do kupelov zameranych na zenske choroby. A napokon som otehotnela hned po troch mesiacoch od nechraneneho styku vzdy, ked som chcela aj bez dalsej liecby (mam takto tri deti). Menzes mam stale nepravidelny, ale ovulaciu mam. Uz sa tym netrapim.