icon

Migréna s aurou v tehotenstve

amito
26. júl 2020

Nastavujuce mamicky,ktore trpite ako ja..poradte,podelte sa ako to zvladate.Som v 27.tyzdni a z nicoho nic zacali,behom 5.dni 2 zachvaty.Aspon paralen som si dala..

siegi
26. júl 2020

@amito ahoj, mne tiez asi v tom case zacali, ale bolesti hlavy boli minimalne len ta aura bola strasne neprijemna. Nevedela som co to je, zistila som to az po porode. Mne pomohlo si na chvilu lahnut do tmavej miestnosti a do 10 min preslo

amito
autor
26. júl 2020

@siegi ja som ich mavala aj pred..ale zistila som,ze z hormonov tak som si pomohla bylinkami..tak som sa tesila ze mam teraz pokoj a bum!

puskaruka
26. júl 2020

Kludne si dajte liek ktorý máte predpísaný. Ja som mala jeden záchvat v tehotenstve a gynekológ mi povedal že sumatriptan neškodí. Skôr sama migréna môže viac ublížiť. Ale samozrejme prv sa riaďte so svojím gynekologom.

amito
autor
26. júl 2020

@puskaruka dakujem,jasne poradim sa s lekarkou

hefo
26. júl 2020

Tuto je miniséria článkov a prednášok k téme migrény od známeho českého psychológa:
http://klimes.mysteria.cz/clanky/psychologie/mi...

Neviem posúdiť, nakoľko to pomáha, keďže našťastie takými migrénami netrpím (odkedy beriem lieky na tlak, tak moje časté bolesti hlavy skoro vymizli), ale vyzerá to zaujímavo.

amito
autor
26. júl 2020

@hefo velmi pekne dakujem ❣

silviazlat
27. júl 2020

@amito Berieš magnézium?? Ja som mávala migrény veľmi časté - 3-4x do týždňa aj pred tehotenstvom - som 30.tt
Beriem asi od 4. mesiaca Magnerot a migrény sa dosť eliminovali.

lussy170
27. júl 2020

paralen nieje vobec vhodny liek na migrenu to absolutne na migrenu zaberaju lieky predpisane neurologom . takze ak mas migrenu tie smejdacke paraleny prestan brat a ak mam neurologa tak ten Ti uz predpise ine lieky a ak nie tak je na case aby si si nasla nejakeho

amito
autor
27. júl 2020

@silviazlat praveze neberiem ziadne magnezium,takze urcite zacnem uzivat

amito
autor
27. júl 2020

@lussy170 paralen som si dala len kvoli tomu,ze som tehotna a neodvazila som sa dat triptany

silviazlat
27. júl 2020

@amito V tehotenstve ti stačí malá dávka - 1x ráno a 1x večer