Migrény pred tehotenstvom: Zlepší sa stav počas tehotenstva?
Ahojte , je tu niekto kto mal silne migrény pred tehotenstvom a počas tehu sa ovela zlepšili alebo vymizli?
Ja som mávala silné migreny predtým a do 6teho mesiaca sa mi zhoršili neskutočne. 3 dni v týždni som bola uplne k.o. teraz v 7mom mesiaci je to už lepšie ale raz do mesiaca sa este stane ze ju dostanem.
Ja som mávala silné migreny predtým a do 6teho mesiaca sa mi zhoršili neskutočne. 3 dni v týždni som bola uplne k.o. teraz v 7mom mesiaci je to už lepšie ale raz do mesiaca sa este stane ze ju dostanem.
@anonym_7946d9 a snažíte sa to nejak prežiť alebo aj si nieco dáte?
@anonym_autor Ja som pred tehotenstvom mala migrény 6-8 krát do mesiaca, zaberali len triptany. Na začiatku tehotenstva, asi v 8.tt som mala takú trojdňovú migrénu, musela som zostať doma a pretrpela som to s Paralenom a potom už celé tehotenstvo nič. Po pôrode boli migrény opäť, ale oveľa menej časté a menej intenzívne.
@anonym_3c227a tak nech je vam uz len lespie 🙂
@anonym_autor zvacsa sa zhorsia, nie zlepsia
pred tehu migrény nie moc často, ale zato veľmi intenzívne. niekedy 2 krát do mesiaca , niekedy aj 2-3 mesiace žiadna.
Intenzita - len ľahnúť do postele s lavorom blízko seba.
Počas tehu žiadna migréna,
po tehu migrény takej istej intenzity a aj počet približne rovnaký.
Mne úplne zmizli behom prvého tehotenstva. Pred tehotenstvom som brala Sumatriptan, v tehotenstve som nemohla nič len Paralen a spánok. Počas tehotenstva som asi len raz mala migrénu a po tehotenstve vôbec.
@anonym_autor ja
Zaciatok tehotenstva sa migreny zhorsili potom uplne zmizli, po tehotenstve sa to mozno tak o 30% zlepsilo, zachvaty su ale nie tak casto
Mam aj liecbu a samozrejme vsetko okolo zivotneho stylu
@anonym_autor ja
Zaciatok tehotenstva sa migreny zhorsili potom uplne zmizli, po tehotenstve sa to mozno tak o 30% zlepsilo, zachvaty su ale nie tak casto
Mam aj liecbu a samozrejme vsetko okolo zivotneho stylu
@taktotedanie ďakujem, cize robíte co sa tyka životného štýlu nieco inak ako ked ste ich mali častejšie?
Mne úplne zmizli behom prvého tehotenstva. Pred tehotenstvom som brala Sumatriptan, v tehotenstve som nemohla nič len Paralen a spánok. Počas tehotenstva som asi len raz mala migrénu a po tehotenstve vôbec.
@anonym_955fb8 ďakujem tak pevne verim ze vam to uz takto ostane dobre 🙂
pred tehu migrény nie moc často, ale zato veľmi intenzívne. niekedy 2 krát do mesiaca , niekedy aj 2-3 mesiace žiadna.
Intenzita - len ľahnúť do postele s lavorom blízko seba.
Počas tehu žiadna migréna,
po tehu migrény takej istej intenzity a aj počet približne rovnaký.
@anonym_1792b6 ďakujem pekne , tak nech je vam len lepsie 🙂
@anonym_7946d9 a snažíte sa to nejak prežiť alebo aj si nieco dáte?
@anonym_autor jedine paralen a spánok, ale účinnok paralenu velmi slabý
@anonym_autor ano pocas tehotenstva a dojcenia uplne zmizli
@anonym_955fb8 ďakujem tak pevne verim ze vam to uz takto ostane dobre 🙂
@anonym_autor viac tekutin, snazim sa stres viac filtrovat, nepripustam si uz veci, ktore som si pripustala v minulosti, zdravsia lepsie stravitelna strava a schudla som
@anonym_955fb8 rovnako aj u mňa. Zmizli v 1.tehotenstve, a aj po porodoch keď uz bolo odrodene a dokojené, sa už nikdy nevrátili v takej intenzite ani frekvencii

@anonym_autor Ja som pred tehotenstvom mala migrény 6-8 krát do mesiaca, zaberali len triptany. Na začiatku tehotenstva, asi v 8.tt som mala takú trojdňovú migrénu, musela som zostať doma a pretrpela som to s Paralenom a potom už celé tehotenstvo nič. Po pôrode boli migrény opäť, ale oveľa menej časté a menej intenzívne.