Moja skúsenosť s laparoskopiou žlčníka
Ahojte, velmi som sa bala operacie zlcnika, ktoru som absolvovala pred 5 dnami (7.1.2026) a preto by som rada posunula svoju skusenost vsetkym, ktorych to caka resp. sa tomu vyhybaju.
Samozrejme, neviem povedat ako to bude dalej, ci sa nieco vyskytne alebo budem mat komplikacie, napisem len moju skusenost. Operovali ma na Antolskej v Bratislave. Osobne som o problemoch s mojim zlcnikom netusila, mala som 1 zachvat v oktobri a na urgente zistli kamen skoro 3cm velky. Odvtedy ani dovtedy ziaden problem. Ale kedze rada cestujem, chcela som radsej podstupit operaciu aj ked mam panicky strach z lekarov a chorob, atd...
Bola som na chirurgickej ambulancii, kde mi pan doktor hned dal termin (asi o 2 mesiace - nechcela som pred Vianocami, moznost bola). Bola naplanovana jednodnova chirurgia. Potrebne su predoperacne u internistu resp. vseobecnebo (moja ba v soku,kolko toho chceli - aj Hiv, sifylis, zltacky) a anesteziologicke (da sa urobit hned vo vedlajsich dverach ako je ordinacia chirurga).
Kedze islo o jednodnovku, mala som prist rano o 6.30 do nemocnice a o 7.15 zakrok. Nastal komunikacny sum a ja som prisla neskor, zakrok aj tak vykonali o 10.00.
Vsetko mi vzdy hovorili, co sa bude diat a co mi davaju. Zobrali ma z izby na salu (po svojich som isla normalne), tam mi opat povedali co a ako. Viac neviem, prebrala som sa na pooperacke. Po narkoze mi nebolo abosolutne nic, previezli ma do izby a o 15.00 som uz chodila po oddeleni. Nehovorim, ze to bude mat tak každý, men bolo dobre.
@anonym_6c3d65 ja som nemala ani drenaz. Podla mna zalezi aj na tom, ci ste mali zlcnik zapaleny - mna nebolieval alebo ine komplikacie. Ja, chvalabohu, nic. Operater bol za mnou 3x pocas dna... Asi by zistil, ze je potrebne zostat.
@nini_ja dúfam.ze to budem mat také iste, tiež nemam zapal ani nič. Len piesok ( ale mam🙄). Na druhy den si mohla aspon kusok nieco zjest? Tiez nejedavam ani teraz vyprážané, skor sa zdravsie stravujem. Dakujem za informácie.

@lulu1707 Ja som bola teraz začiatkom februára, nie je to nič strašné, 2.2.som nastúpila, 3.2.bola operácia, prepustili ma 5.2., štátna nemocnica. Na jednodňovku by som nešla, predsa len ten 2 -3 dňový pobyt v nemocnici má svoj význam, sleduje sa prípadný zápal, krvácanie, hojenie rán, dávajú sa infúzie proti bolesti, atď. Ja som si Fraxiparine pichala 10 dní, čiže všetky injekcie. Bolesti samozrejme prvé 2 dni, potom to pomaly ustupovalo, ale nič strašné to nie je. Po 2 týždnoch by si mala byť ok
@anonym_6c3d65 ja som nemala ani drenaz. Podla mna zalezi aj na tom, ci ste mali zlcnik zapaleny - mna nebolieval alebo ine komplikacie. Ja, chvalabohu, nic. Operater bol za mnou 3x pocas dna... Asi by zistil, ze je potrebne zostat.