Mounjaro: Máte skúsenosti s nežiaducimi účinkami injekcií?
Každý opisuje tieto injekcie na chudnutie ako zázrak, ale máte osobnú skúsenosť s nežiaducimu účinkami?
Skús, uvidíš
? Otázka znela konkrétne, čo ste na nej nepochopili?
? Otázka znela konkrétne, čo ste na nej nepochopili?
@anonym_autor Vsetky lieky maju neziaduce ucinky a ak mas obavy, ved sa porozpravaj s danym lekarom.
@anonym_autor žiadne nežiadúce účinky nemám
@anonym_autor Vsetky lieky maju neziaduce ucinky a ak mas obavy, ved sa porozpravaj s danym lekarom.
@adri266 ešte raz. Pýtam sa na konkrétne. Takúto odpoveď nebolo ani nutné písat
@adri266 ešte raz. Pýtam sa na konkrétne. Takúto odpoveď nebolo ani nutné písat
@anonym_autor toto je tu viac než normálne 🤦.mňa by tiež zaujímal kto mal a aké nežiaduce ci už z ozempicu alebo mounjaro
@anonym_autor Žiadne. Nebolo mi zle, nemala som hnačky, lekárka ma na všetko upozornila a vysvetlila mi... to len na margo odpovede vyššie, že "lekár malokedy povie pacientovi o nežiaducich účinkoch."
Stále mi chutilo aj chutí jesť, žiadne nechutenstvo a odpor k jedlu sa nekonal, rovnako sa nestratil pocit smädu. Všetko išlo normálne ďalej až na to, že moja hlava sa vypla od neustáleho myslenia na jedlo a zjedla (jem) som menej a menej často ako obvykle.
@anonym_autor mne lekar odporucal wegovy a od mounjaro ma odhovoril kvoli moznej pankreatitide, ktoru by mohli tieto injekcie sposobovat. Tiez je vraj wegovy lepsie a dlhodobejsie preskumany, testovany uz cca 30 rokov. Nechala som si poradit. Viem o holke, ktora si zohnala mounjaro len tak, bez lekarskeho predpisu a skoncila v nemocnici, no ide o vynimku. Preto je dolezite chudnut pod lekarskym dohladom, dat si urobit prvotne vysetrenia a nechat si poradit od skuseneho lekara, ktoru sa tomu skutocne rozumie a venuje a nie od niekoho, kto sice predpisovat moze, ale nie je to v jeho odbornost. Vyhnes sa tak mnohym problemom napriklad aj do buducna.
Som na Mounjare vyse mesiaca, ale na najnizsej davke 2.5mg cca 6 davku teraz - 5kg, ale cvicim 4-5x do tyzdna tak ako aj pred tym mozno viac siloveho cvicenia, davam pozor na bielkoviny nie vzdy sa mi to podari a neziaduce ucinky cca - okolo 3-4 davky hrozna ospalost unava, sem tam pocit na zvracanie ale to tak mozno 1-2 dni a odvtedy nic. Ano jem mensie porcie, pijem dost tak ako aj pred tym, akurat som zmensila salky kavy 🙂 nedokazem vyliat do seba uz taku 2.5 dcl kavu s mliekom ako pred tym. Skor mensie salocky. Ked upeciem kolac detom tak si normlane dam ziadne drasticke diety. Skor mensie porcie ako som spominala. ak by si chcela napisat sukromne tak nejako sa dohodneme