icon

Môže byť moje znamienko nebezpečné?

16. feb 2025

Dobré už teraz asi ráno 😀. Najskôr chcem povedať, že viem, že sa nemôžem spoliehať na odpovede, ktoré tu dostanem a že tento problém musím riešiť s lekárom. Avšak som objednaná až na piatok a mám pocit, že dovtedy zošaliem. Mám na hrudi znamienko. Príde mi, že už je niekoľko rokov rovnaké avšak nikdy som ho podrobne nesledovala. Dcéra mi doňho počas dojčenia zaškrabla a tak som ho podrobnejšie prezrela a nezdá sa mi. Na fotke to nie je príliš vidieť ale má vlastne až tri odtiene hnedej. V strede sú také ako tmavé bodky potom je kolečko tmavohnedej a potom akokeby bolo rozpité a to je svetlohnedé + je aj trochu také ako hrbolaté nie je úplne zarovnané s pokožkou. Naviac sa mi zdá že tam mám aj takú ako červenú mini žilku alebo čo to je. Mám naozaj obrovský strach, že je to vadné znamienko a že som si to nevšimla a už bude neskoro niečo s tým robiť. Viem, že možno preháňam a bude to v poriadku a bolo by najlepšie sa nestresovať ale jednoducho to nedokážem. Preto sa zatiaľ aspoň pýtam tu mali ste niekto podobný problém a bolo to nakoniec v poriadku? Pochopte mám malú dcérku a naozaj sa bojím 😕.

Môže byť moje znamienko nebezpečné?
zuzikxx
16. feb 2025

"zle" znamienka su zvacsa farebne roznorode a tvarovo "roztecene" teda daleko od okruhleho tvaru... tvoje zatial nevyzera agresivne ale pokial ti do neho mala zasahovala tak nech si pod pravidelnou kontrolou, budes kludnejsia

julovka8
Autor odpoveď zmazal
amazonka13
16. feb 2025

🍏 Upokoj sa. Určite to bude v poriadku. Strach má veľké oči. My ženy sme citlivejšie a toľko toho človek napočúva, napozerá, že sa ide zošalieť ak sa objaví niečo ako tvoj problém. Znamienka sa dnes vyberajú ako na bežiacom páse... Ak by to aj bolo treba preventívne vybrať, je to dobrá správa. Nebooój, nie je to tak, že zomrieš. Skús zachovať kľud a rozvahu .

bluka2
16. feb 2025

Myslim, ze to bude ok

balerina2025
16. feb 2025

@zuzikxx mne doktorka povedala cierne znameninka su nebezpecne

tibor79
16. feb 2025

@balerina2025 môj syn má čierne znamienka aj sú "strapaté" jedna lekárka doporučuje vybrať, ale nie akútne, za rok. Druhý lekár povedal, že sú úplne v poriadku. Tak neviem čo robiť. Má ich tri. Neopaľuje sa a nikdy nebol spálený.

mamina7070
16. feb 2025

bezdermatoskopu ti nikto nic nepovie ale toto znamienko absolutne nevyzera podozrivo
ak ta toto tak vyrazne rozhadzuje skus nieco na upokojenie napr persen

natalka13
16. feb 2025

Ak bolo doteraz ok a pises ze je rovnake tak nemas preco stresovat.

balerina2025
16. feb 2025

@tibor79 ja mam vsetko na kozi len to sledujem ale ja sa neopalujem a ano chapem cez leto deti tazko ustriehneme. jedine sledovat

veronikavaneska
17. feb 2025

@tibor79 ja by som jednoznačne dala vybrať a biopsiu. Nech máš kľud aj dieťa. Takto byť v napätí či náhodou by som nezniesla. Brat sa tak vyhol len o doslova asi pár dní týždňov rakovine. Mal šťastie že mu to nenapadlo lymfatické uzliny a vyrezali to skoro potom ešte kus pre istotu odrezali naviac a je sledovaný ale je v poriadku. Nemusel ani chemoterapiu ak by išiel len o niečo neskôr by tam skončil....

iwesska
17. feb 2025

Mas v nom cierne bodky,pretoze ti dcera do neho zadrapla,zakrvacalo a potom uz nikdy nezrastie tak,aby malo jednoliaty pigment. Nie jedno som si zadrapla a nie jedno mi taketo vyberali. Nic im nebolo.