icon

Môže byť ťažké dýchanie spôsobené stresom?

dominika02011
18. jan 2025

Ahojte , prosím vás poraďte už som zúfalá - 2 mesiac sa mi ťažko dýcha / do toho sa pridala momentálne choroba kašeľ/dutiny a mám pocit niečoho v krku .
Bola som na rtg v poriadku, pľúcne v poriadku.
Mám probelmý aj s chrbátom, ale obvodný tvrdí , že to nebude z toho. Som veľký stresér , všetko si sledujem , myslíte , že by to mohla byť psychika ?
Mám aj ventolin, nepomáha . Magnezium nepomáha .

misslilac13
18. jan 2025

@dominika02011 mne ro robí od krčnej chrbtice

nahodnemeno
18. jan 2025

mala som cosi podobne , obcas sa mi to stava a doteraz neviem co to mohlo byt...jednak mam aj lahsiu astmu, to sa moze prejavovat ako nieco v hrdle, taktiez to moze byt GER , to som si vsimla po kave kyslej odrody :DD a ked vypijem viac ako 3dcl vody na ex, a tiez aj potom sa to cyklilo ze uz som mala pocit ze mi sibe, nakoniec som si dala cardilan (to je draslik a magnezium)...ak mas aj ventolin, treba skusit spravne inhalovat resp. si najst vyhovujuci postup, mne ten styl na letaku nevyhovoval, robilo mi to horsie...a tiez som si vsimla ze to mam ak si davam velky pozor na sposob dychania, niekedy najlepsie je si to nevsimat....Z medicinskeho hladiska (som dr.) by som ale este okrem plucneho odporucala aj krcne vyš.

dominika02011
autor
18. jan 2025

@nahodnemeno už som naozaj zúfalá , a prosím vás ako ste inhaloval ten ventolin? Draslík som si začala dávať, pretože asi pred pól rokom som mala nízku hladinu draslíka dr spravil po liekoch opakovane odbery, draslík vystúpil ale lieky som potom vysadila a už mi to nekontroloval. Mám niekedy pocit aby som si sama hľadala diagnózu/ čo mi je . Dr mi napríklad teraz ani krv nevzal, sú to také stavy , že už som viac krát chcela ísť na pohotovosť / síce neviem čo by mi tam dali 🫣Už som z celého toho kolobehu vyčerpaná . Mám to celý deň :/

kacena4
18. jan 2025

hrca v krku je najcastejsie zo stresu, som tazky astimatik casto chora ale nikdy sa mi plucne ochorenie neprejavovalo hrcou v krku pri dychani

dominika02011
autor
19. jan 2025

@kacena4 no na test na astmu ešte len som objednaná, ale ventolín mi nezaberá

domino25
19. jan 2025

@dominika02011 to môže byť už psychika, neuróza

tanika
19. jan 2025

@kacena4 ahoj prosim ta som po chorobe a objavili sa mi sťažené dychanie ako keby ki nievo sedelo na hrudníku , pocit ze sa nemôžem naplno nadýchnuť .
Je to astma ??? Alebo po zápale dutin dlho trvajúceho a teraz nasadené atb ze mi vysli plucne mykoplazmy. JOJ zžeby astma??? Ty to máš ako ??? Ďakujem

kacena4
19. jan 2025

@tanika astma je chronicke ochorenie pises ze to mas po chorobe takze asi je to sposobene chorobou, kym sa nespravy vysetrenie na astmu tazko zistit ci je to ona

dominika02011
autor
20. jan 2025

@tanika ja to nám už 2 mesiac sťažené dýchanie , bolest na hrudníku a bolest chrbtice hrudnej .
Do toho som ochorela , tak to tomu vôbec neprispieva , ale idem na test na astmu , tak uvidíme .
Je to nepríjemne už to dlho trvá .

tanika
20. jan 2025

@dominika02011 a bola si pred tymto chora ??? Lebo ja hej pripidujem to tomu. Silny Zapal dutin a zrejme zmutovany kovid tetu cez vianoce. Prosim ta napis mi ako si dopadla potom …

dominika02011
autor
21. jan 2025

@tanika no ja som bola aj chora , ale mala som to už pred chorobou . A ty to máš stále deň/noc ? Ozvem sa áno, dneska som mala fyzio, uvdíme , ale už neverim , že budem normálne dýchať / respektivne neviem kedy to bude .

tanika
21. jan 2025

@dominika02011 no mne zatekaju trocha hlieny ozaj trocha uz si myslim ze to je z toho …. Neviem chcem ist este jednemu orl lekárovi a uvifim co mi povie.

stanulienkat
21. jan 2025

Psychika. Uzkost, panicky atak. Ty si uz pisala, ze?

samknoris
2. jún 2025

Zdravim Čo vám pomohlo ?

slovakboy
2. jún 2025

@dominika02011 popíš lepšie to niečo v krku. Je to v hrdle? Tam kde sú mandle? Alebo horné priedušky? Alebo je to pocit akoby si mala v krku kŕč?