icon

Môže citrón spôsobovať fľaky na jazyku?

annakus
21. mar 2024

Ahojte chcem sa opýtať či niekto nemal niečo podobne mám takéto fľaky na jazyku 🫣 môže to byť z citronu lebo ten som teraz častejšie mala každý deň ale mávam to niekedy aj keď niesme chorí že mám takéto dva fľaky na jazyku niekedy 😕😞

Môže citrón spôsobovať fľaky na jazyku?
jumama
•
21. mar 2024

Mozu to byt afty. Najdi si niekde obrazky a popis, ako vznikaju, co je pricinou... niekedy bolia aj uzliny, ked su afty. Nebolia ta uzliny pri krku?

annakus
autor
•
21. mar 2024

@jumama som teraz chorá mám aj antibiotiká aj do nosa aj normálne tabletky, a nemám ani chuť 😕

egonsk
•
21. mar 2024

@annakus fiiiha ty mas ale velky jazyk 😄 ... su to zdurene pohariky, nepi a nejec ziadne citrusy dokial nebudes zdrava, t.j. bez ATB a este tyzden po nich aspon. Obdobne, ale este horsie sa mne vyhadze jazyk po banane - alergia. 🙂

annakus
autor
•
21. mar 2024

@egonsk 😃 ďakujem no dosť som pila čierny čaj s citrónom a zázvorový s citrónom tak to asi bude teda tým 🙈

zuzulkazu
•
21. mar 2024

@annakus nepotesim ta, mne toto zacalo po druhom tehu, nerobi sa mi to ked ked som chora ale hocikedy, bola som s tym u imuno a kade tade a nikto nic nezistil, niekedy to mam z rajcin, niekedy ovocie, orachy raz mi to vadi raz nie, tiez by som chcela poznat privinu ake neviem

annakus
autor
•
21. mar 2024

@zuzulkazu je to hrozné presne teraz to je nepríjemne dosť 😕 aj to boli keď prejdem po tom nejako 😕 ale keď ti nič nezistili tak to je zvláštne

egonsk
•
21. mar 2024

@annakus zazvor, citron, grep, mandarinky, pomaranc a aj banan, pripadne aj vlasske orechy si odpusti teraz a malo by sa ti to rychlo napravit. Aj rajciny by som obmedzil - zvlast tie dovozove nedozrete kysele bezchutove 😉 .. jo a skus odolat aj cerstve cibulke a cesnaku surovemu par dni.

danieli
•
21. mar 2024

Dcera to ma od narodenia, je na to aj nejaky odborny nazov, pracovne to doma volame geograficky jazyk, lebo sa jej tam tvoria rozne obrazce a mapy, je uplne zdrava, imunolaergologicka aj krcny zhodnotili, ze jednoducho niekto ma takyto jazyk, je to v poriadku, obcas ma na jazyku aj srdiecko, niekedy nic, inokedy dva fliaciky, kazde dva tri dni nieco ine

egonsk
•
21. mar 2024

@zuzulkazu alergolog ti nerobil testy?

wendy8989
•
30. jún 2026

@annakus Mapovitý jazyk ak je to ešte aktuálne. Dedičnosť,potravinové alergie,nevstrebateľnosť vitamínov z poškodeného čreva (napr. celiakia) doplniť B komplex,alebo kyselinu listovú,zinok na hojenie) Doplniť testy na potravinové alergie) Pre rýchlejšie hojenie bio gaja cmúlacie probiotiká určené na ústnu dutinu ( teraz neviem zelený alebo modrý obal)