Môže gauč spôsobovať akné na chrbte?
Kúpili sme byt čiastočne zariadený aj so starším, ale zachovalým gaučom. Predchádzajúci majitelia tvrdili, že gauč bol vytepovaný. Po asi 2 mesiacoch som sa vyhádzala na chrbte - nikdy predtým som akné na chrbte nemala. Chceli sme ho ešte chvíľu využívať, kým nenašetríme na nový. Už som naňho dala aj prehoz, ktorý periem každý týždeň, ale akné sa nezlepšuje. Sú to vyslovene také podkožné vyrážky na niektorých miestach alebo aj také obyčajné začervenané.. Nikde inde sa mi netvoria, len na chrbte. Skúšala som si chrbát umývať s garnierom proti akné ale nepomáha. Nie som si istá, či to môže byť tým gaučom, alebo niečím iným. Nezmenila som ani kozmetiku, ani stravovanie ani nič iné.. Vyhádzala som sa odkedy sme prišli do nového bytu. Neviete, čo by to mohlo byť? Ku kožnej sa chystám..
a kolko máš rokov ?
môže to byt aj horšie travenie
roztoče
alebo aj začinajuca perinomenopauza , vtedy sa vyhadzuje akne , môže nemusi , niekomu začina napr po 30 niekomu po 40 a niekomu začina po 45
nemyli si perinomenopauzu s menopauzou
@anonym_6175f4 mám 30 a nemyslím, že na mna ide perimenopauza :D nemam ani jeden z priznakov
podľa mňa to nie je gaučom 😀 to by mi reálne ani nenapadlo.. ale kľudne môže ísť o nejakú hormonálnu nerovnováhu, akné na chrbte je väčšinou z toho 🙂 skúsila by som si poriešiť to
podľa mňa to nie je gaučom 😀 to by mi reálne ani nenapadlo.. ale kľudne môže ísť o nejakú hormonálnu nerovnováhu, akné na chrbte je väčšinou z toho 🙂 skúsila by som si poriešiť to
@denisa_deniska mňa napadla nejaká alergia na roztoče.. ale neviem, ako hovorím, nikdy som nemala akné na chrbte kým sme sa nepresťahovali do nového bytu
@anonym_6175f4 mám 30 a nemyslím, že na mna ide perimenopauza :D nemam ani jeden z priznakov
@anonym_autor mne je to jedno
ale keby si mala alergiu na roztoče tak si vyhadzana po celom tele a po čase ležania na gauči by ta začalo všetko svrbiet
perinomenopauza kludne môže trvat 5-10 -aj 15 rokov a jedným z prvych priznakov su akne v dospelosti
ale tak mne je to jedno, tak ja som ich mala v 45 😂 a na tvari , čo narobíš
Šampón ? Ako tečie pri umývaní vlasov na chrbát
Skús zmeniť pracie prostriedky. Z toho sa často môžu upchávať póry na chrbte, hlavne nepoužívaj prášok ale gel a skús zmeniť značku

a kolko máš rokov ?
môže to byt aj horšie travenie
roztoče
alebo aj začinajuca perinomenopauza , vtedy sa vyhadzuje akne , môže nemusi , niekomu začina napr po 30 niekomu po 40 a niekomu začina po 45
nemyli si perinomenopauzu s menopauzou