icon

Môže Gynex ovplyvniť menštruačný cyklus?

Dnes o 05:30

Mam 38 rokov. Menstruciu som doteraz mala presnu ako svajciarske hodinky. Mala som ale silne ovulacne bolesti a hrozne pms. Zacala som tento mesiac zaciatkom mesiaca brat kvapky gynex. Mam uz ale 38 den cyklu a menstruacia nikde. Pred dvoma tyzdnami som bola na gyneko preventivke, dr povedal ze vsetko vyzera dobre, ze podla usg ziadna menopause tak skoro nehrozi. Mohli tie gynex kvapky rozhadzat cyklus? Alebo je to uz perimenopauza? Mamine az okolo 50tky nastala menopauza. Jedine co sommsi na sebe vsimla je ze som za posledny rok pribrala 12 kg a to jem rovnako ako stale a hybem sa dokonca viacej ako minuly rok a neviem to nijako zhodit

anonym_1ec84a
Dnes o 05:42

Odporúčam endokrinológiu - štítnu žľazu + ostatné hormóny. Tam ti vedia urobiť komplet hormonálny profil.

autor
Dnes o 05:43
@anonym_1ec84a

Odporúčam endokrinológiu - štítnu žľazu + ostatné hormóny. Tam ti vedia urobiť komplet hormonálny profil.

@anonym_1ec84a stitnu mam ok, brala vseobecna v marci

anonym_1ec84a
Dnes o 05:54
@anonym_autor

@anonym_1ec84a stitnu mam ok, brala vseobecna v marci

@anonym_autor tak to je dobre, ostatné hormóny brala tiež?

anonym_79c096
Dnes o 06:00

@anonym_autor ahoj , ja mám čerstvých 37.tiez riešim podobne. Bola som na štítnej a teraz mi ide obvodná urobiť odbery na ten kortizol.. tak uvidíme
Vyšla mi aj spomalená štítna , ale len hranične. Tak uvidíme aká liečba bude

autor
Dnes o 06:01
@anonym_1ec84a

@anonym_autor tak to je dobre, ostatné hormóny brala tiež?

@anonym_1ec84a nie, to vseobecna nerobi a ked som sa oytala na gyneko tak povedal ze na to nevidi dovod

autor
Dnes o 06:01
@anonym_79c096

@anonym_autor ahoj , ja mám čerstvých 37.tiez riešim podobne. Bola som na štítnej a teraz mi ide obvodná urobiť odbery na ten kortizol.. tak uvidíme
Vyšla mi aj spomalená štítna , ale len hranične. Tak uvidíme aká liečba bude

@anonym_79c096 kortizol som si nechala brat ako samoplatca v medirexe a bol ok

anonym_1ec84a
Dnes o 06:09
@anonym_autor

@anonym_1ec84a nie, to vseobecna nerobi a ked som sa oytala na gyneko tak povedal ze na to nevidi dovod

@anonym_autor hormonálny profil si vieš nechať urobiť aj sama ako samoplatca. Robí to gynekológ, endokrinológ alebo teda vo vlastnej réžii.

denisa_deniska
Dnes o 06:12

Kvapky gynex vedia rozhodiť cyklus, nie môj prípad, ja som sa ich presne kvôli tomu rozhodla neužívať, ale veľa prípadov žien som čítala, keď som si to študovala.. ostatné ti poradiť neviem

anonym_95e3fa
Dnes o 06:16

@anonym_autor ja zas viem, že ak tvoja mamina mala menopauzu okolo 50-ky, tak ty tiež tak budeš mať

anonym_1ff5d7
Dnes o 06:20
@anonym_95e3fa

@anonym_autor ja zas viem, že ak tvoja mamina mala menopauzu okolo 50-ky, tak ty tiež tak budeš mať

@anonym_95e3fa Chcelo by sa spytat, ci aj mama mala perino ... Kedy zacala priberat (jeden zo znakov).

autor
Dnes o 06:26
@anonym_1ff5d7

@anonym_95e3fa Chcelo by sa spytat, ci aj mama mala perino ... Kedy zacala priberat (jeden zo znakov).

@anonym_1ff5d7 ona zacala priberat az v dochodkovom veku okolo 65-66. Ona si nepamata perimenopauzalne priznaky