icon

Môže isť o rosaceu?

kajus2227
21. apr 2026

Ahojte baby, môže ísť o rosaceu ? Natieram si to zatiaľ Cetaphilom a na vyrazky si dam zinok, len neviem čo to je za pliaga, dokola sa mi trošičku zlepši a zrazu začne jedného dňa pleť horieť páliť a zase červené vyhádzané, mávam aj hnisavé vyrážky 🫩

kajus2227
autor
21. apr 2026

@kajus2227 este taka lepsia foto....

anonym_b87a9a
21. apr 2026

Chod na kozne omg nie na modry konik

anonym_5ba771
21. apr 2026

vyzera to tak, mas zapal koze, chod na kozne na predpis dostanes mast

janetta20
Včera o 04:52

Nám nepomáha nič, ani doktori, už sme zúfalí

bbbublina
Včera o 05:44

To je taká rada, choď na kožné... Za milión. Predpokladám, že autorku to už napadlo. Ale dámy viete, aké termíny dávajú na kožné. Prednostný termín, ktorý si človek zaplatí je tak o štyri mesiace. Dovtedy čo? Tak napíše sem, aby mu niekto poradil lebo nechce toľko čakať, keď vás štipe, páli, svrbí tvár a ste červený, že aj slepý by to zbadal..

mimimoje
Včera o 07:02

áno môže to byť aj rosacea. Ak ešte nie si objednaná na kožné, tak ako prvú pomoc odporúčam vysadiť všetku kozmetiku vrátane čistenia, micelárky, krémov a makeupu. Potom mne pomohol Jarishov roztok (dá sa kúpiť v lekárni), len prikladať namočené tampóny a nejaký cica-krém (La roche possay, uriage, bioderma).

anonym_a17dea
Včera o 10:09
@janetta20

Nám nepomáha nič, ani doktori, už sme zúfalí

@janetta20 ani môjmu mužovi .. už je to rok čo sa s tým trápi. Užíva beloretin, každý mesiac chodí na kontroly a stále to ma po tvári.. raz menej, inokedy viac. Už bol ak na imunoalergo, hemato.. neprišli na nič.

anonym_6d1368
Včera o 10:38

@kajus2227 máš chronický zápal v tele. Skús protizápalovú stravu
https://etabletka.sk/protizapalova-strava-ako-s...
Zápal obyčajne zhoršuje cukor, sladkosti, biela múka, priemyselne spracované potraviny bez živín... a následok je https://www.brainmarket.sk/blog/syndrom-priepus...

anonym_33f025
Včera o 10:42

To nie je rosacea
Dcéra mala podobne a pomohli ATB

pokemonkaa
Včera o 13:56

Ja mám rosaceu, ale vyrážky nemám. Odporúčam si robiť obklady z Jarischovho roztoku (dostať kúpiť v lekárni, 1 dcl stojí cca. 1 euro). Označuje sa aj ako Solutio Jarisch.

kajus2227
autor
Včera o 16:43

Dakujem vam velmi krasne baby za odpovede, zaujimave su aj odpovede o moznom zapale v tele, to by ma ani nenapadli, pila som asi polroka dozadu aj caj na detox, fajcila som, prestala som s fajcenim, brala som aj probiotika, aj vitaminy, nevidela som vsak ziadne extra zlepsenie mozno trosku ale prisiel den alebo moment kedy mi zase horela tvar, palila a bola som tam kde predtym, zas pijem nejaky caj na zaludok, skusim mozno znova detox aj probiotika a uvidim, mne to uz trva dokopy realne 4 roky, pomedzi to 2 tehotenstva, ale zhorsilo sa najviac na túto podobu az polroka zhruba od porodu tretieho dietata, nie a nie sa toho zbavit, aj cajmi som dokonca potierala repikom, harmancekom.... vsetko ale uplne vsetko co som vyskusala vidim aj zlepsenie ale tak ze sa mozno cerven a drobne vyrazky stiahnu o 1 cm a po dlhsom pouzivani niecoho to bud udrziavam na lepsom stave alebo rovnakom ako na zaciatku ale nikdy sa nedostanem do bodu zeby zmizla vobec polovica nieto vsetko 😌😌😌

kajus2227
autor
Včera o 21:43

Dnes opäť možno ešte lepšia foto, strašná pliaga toto, zinok mi krasne vysusi normalne akne len za 1 noc ale toto ani akne nie je hrlboky okolo ktorych je cerven, toto mi zinok akosi abaolutne neriesi, akne hocijake to tiez nemoze byt 🥵