Môže liek Sertralin spôsobovať ľahostajnosť?
Ahojte, priateľ už niečo vyše mesiaca užíva Sertalín Actavis na tetániu. Chcela by som sa spýtať, ak má niekto skúsenosti - môže tento liek spôsobiť lahostajnosť vo vzťahu. Liek zachytáva hormón šťastia a pacientovi by mal pomôcť v úzkostiach, strese a podobne. Neviem či je to len môj pocit, alebo naozaj tento liek môže zapríčiniť , že dotyčný ma vzťah “na háku” aj keď tvrdí, že nie a že mu nič nie je. Okrem toho je veľmi poridku milovný, a v poslednej dobe ma za všetko buzeruje ( položila som čisté handry na podla neho špinavé miesto) , no keď to urobí on je to v poriadku. Mám pocit , že sa točime stalé dookola a lieky mu mali pomôcť cítiť sa lepšie, čo sa aj cíti ( záchvaty nemá) ale riešime toto
Sertalin je antidepresivum. Kazdy clovek reagujena lieky inak,ale ano mam skusenost v rodine,kde tento liek sposoboval problem. Ukludnit ukludnil tam kde mal,ale vyvolal kopec inych problemov skrz tento akoby vedlajsi ucinok : clovek bez zivota,zaujmu, taky utlmeny clovek.
Co znamená, že ma vzťah na "háku"? Ak myslíš sexuálnu stránku, tak áno antidepresíva spôsobujú zníženie libida

@ndomini ano môže, clovek sa prosto cíti dobre pocitovo a nemá až takú potrebu kecať pretože sa cíti fajn aj riešiť problémy a ešte aj to, že ma nadhľad nad vecami keď berie takéto lieky takže nemá potrebu riešiť prkotiny, ono to potom fakt vyzerá, že je ľahostajný, neviem ci si pochopila co tým chcem povedať