Môže ma lekár odmietnuť informovať o výsledkoch?
Dobré ráno,
mám novú lekárku (sťahovala som sa za prácou do iného mesta na Slovensku) a bola som na prvom vyšetrení. Keď som sa opýtala, či mi budú volať s výsledkami alebo mám zavolať ja, povedala, že si musím zadať žiadosť o výsledky cez Návštevalekára. Lenže na tejto stránke je všetko spoplatnené. Keď dnes lekárke zavolám a ona mi znova povie, že musím ísť cez NL, môžem sa brániť? Však ide o moje zdravie, mám právo vedieť výsledky aj bez platenia, či?
Vopred ďakujem za odpoveď.
@anonym_autor určite máš právo vedieť svoje výsledky, ale taktiež súhlasím s tým, že ty si si vybrala lekára, ktorý funguje takto. On to môže mať spoplatnené, s tým nič neurobíš. Môžeš si to tam ísť skúsiť odsedieť. Zaujímalo by ma, aký je poplatok interpretácie výsledku?
ak si si vybrala lekára ktory funguje cez postal.... koho je to chyba? neplatis za vysledky ale za presny cas kedy sa ti venuje. dr. ti nemusi povedat výsledky po telefone. ma tam stovky pacientov a vyhľadať tvoje vysledky chvilu trva... preto sa mas objednat moze chciet mailovu komunikaciu akebo osobne.
@anonym_8c0dec Už som sa objednávala a musela som za to platiť. Veď som roky zamestnaný človek, odvádzam si zdravotné poistenie, prečo by som mala platiť nad rámec? Lekári predsa svoj plat majú - a počas pracovnej doby by sa mali venovať pacientom aj keď "to chvíľu trvá".
@anonym_autor určite máš právo vedieť svoje výsledky, ale taktiež súhlasím s tým, že ty si si vybrala lekára, ktorý funguje takto. On to môže mať spoplatnené, s tým nič neurobíš. Môžeš si to tam ísť skúsiť odsedieť. Zaujímalo by ma, aký je poplatok interpretácie výsledku?
@denisa_deniska Vybrala - lebo bola jedna z mála, ktoré ma zobrali aj bez trvalého pobytu v BA a zároveň neboli na druhom konci mesta. Ďakujem za radu, pôjdem do čakárne. 🙂
@anonym_8c0dec Už som sa objednávala a musela som za to platiť. Veď som roky zamestnaný človek, odvádzam si zdravotné poistenie, prečo by som mala platiť nad rámec? Lekári predsa svoj plat majú - a počas pracovnej doby by sa mali venovať pacientom aj keď "to chvíľu trvá".
@anonym_autor no máš pravdu ale keďže ľudia to akceptujú,tak čím ďalej viac lekarov takých bude
ono je to o tom ako daný lejár funguje...buď sa k nemu objednáš na čas alebo prídeš a budeš čakať....cez e-návštevu sa objednávaš na čas a je normálne že to sa spoplatňuje....treba ísť do čakárne a počkať si, hoci ideš len po výsledky....a nie , ty neplatíš za tie výsledky ale za čas na ktorý sa objendávaš....je to uplne legálne a normálne ak takto daný lekár ordunuje....nájdi si takého u ktorého všetci čakajú alebo dáva výsledky poobede.....
@anonym_autor
A v zdravotnom poistení máš čo?
@anonym_autor ja mám zase doktorku ktorá mi telefonicky nepredpise lieky len cez portál a tiež je to spoplatnené
..jedine prist osobne. Štve ma to ale zatiaľ soms a nenakopla zmeniť dr. Chodím tam osobné lebo v meste aj pracujem. Je to fakt na figu ale asi s tým nič nespravis
Minulý týždeň som bola na MR v štátnej nemocnici. Výsledky som si mohla pozrieť na nete, kde som musela zaplatiť 3€. Síce len 3€, ale aj tak. Neurológ je súkromný a ten tam registrovaný nie je, takže som ešte celý súbor posielala na jeho mail 🤦🏻♀️
@anonym_autor zmeň doktori a hotovo. Toto by som odmietla platiť
Lekári už nevedia čo od radosti s za čo by vyberali poplatky
ono je to o tom ako daný lejár funguje...buď sa k nemu objednáš na čas alebo prídeš a budeš čakať....cez e-návštevu sa objednávaš na čas a je normálne že to sa spoplatňuje....treba ísť do čakárne a počkať si, hoci ideš len po výsledky....a nie , ty neplatíš za tie výsledky ale za čas na ktorý sa objendávaš....je to uplne legálne a normálne ak takto daný lekár ordunuje....nájdi si takého u ktorého všetci čakajú alebo dáva výsledky poobede.....
@mogaa ale ona nehovorí o objednaní sa na vyšetrenie. Hovorí o tom, že ju lekár nechce po telefóne informovať o výsledkoch a má si ich pozrieť sama na nete za spoplatnený prístup.
@anonym_autor zmeň doktori a hotovo. Toto by som odmietla platiť
Lekári už nevedia čo od radosti s za čo by vyberali poplatky
@anonym_25e511 hm. Lebo lekárov je ako maku. Môžeš si vyberať.
@denisa_deniska Vybrala - lebo bola jedna z mála, ktoré ma zobrali aj bez trvalého pobytu v BA a zároveň neboli na druhom konci mesta. Ďakujem za radu, pôjdem do čakárne. 🙂
@anonym_autor ja na tvojom mieste sa obratim na zdravotnu poistovnu a aj na VUC, pretoze lekar ta ma informovat o vysledkoch vysetreni. Dokonca mas pravo byt onformovana osobne aj s vysvetlenim a navhom dalsieho postupu ak je to potrebne, nie citat si nejake hodnoty na nete, ktorym ty ako laik aj tak nerozumies a nevies ich komplexne zhodnotit.
Dievčatá, viete aké krásné auťáky majú naši lekári? ... naša si teraz kúpila za 90 000 ...😊👍
Ved sa vyber k doktorke a ti povie. Ja by som odmietla platiť. A treba ísť do zdravotnej poisťovne že
lekár ti odmietol povedať výsledky a pýta poplatok. Ak by som bola nespokojná hneď ju mením za iného lekára.
@anonym_autor ako ti môže povedať výsledky cez telefón, keď nemá istotu, že telefonuješ ty? Takto sa hocikto môže predstaviť tvojím menom a žiadať tvoje výsledky. To by sa ti ako páčilo keby trebárs tvoja šéfka či suseda zisťovali tvoje výsledky?
Neviem, či toto nespada do neoprávnených poplatkov, to sa dá asi zistiť na príslušnom samosprávnom kraji. V podstate ťa núti objednať cez portál za poplatok, čo asi je neoprávnený poplatok. Ak vyberá poplatky, musí ma vyveseny cenník pre pacientov.
Neviem, či toto nespada do neoprávnených poplatkov, to sa dá asi zistiť na príslušnom samosprávnom kraji. V podstate ťa núti objednať cez portál za poplatok, čo asi je neoprávnený poplatok. Ak vyberá poplatky, musí ma vyveseny cenník pre pacientov.
@april171 aj mne to príde uletené. Ved lekár dostáva od poisťovne mesačnú platbu za pacienta nie? Keď potom ochorie tak sa ma tiež objednať na platený termín? Neuveriteľné.
@anonym_autor ako ti môže povedať výsledky cez telefón, keď nemá istotu, že telefonuješ ty? Takto sa hocikto môže predstaviť tvojím menom a žiadať tvoje výsledky. To by sa ti ako páčilo keby trebárs tvoja šéfka či suseda zisťovali tvoje výsledky?
@bebebi Nie som taká sebestredná, aby som si nahovárala, že sa niekto zo širšieho okolia bude zaujímať o môj zdravotný stav.

ak si si vybrala lekára ktory funguje cez postal.... koho je to chyba? neplatis za vysledky ale za presny cas kedy sa ti venuje. dr. ti nemusi povedat výsledky po telefone. ma tam stovky pacientov a vyhľadať tvoje vysledky chvilu trva... preto sa mas objednat moze chciet mailovu komunikaciu akebo osobne.