icon

Riešenie odmietnutia chirurgom mimo trvalého bydliska

12. júl 2025

Zdravim, svojho obvodneho lekara mam na opačnej strany slovenska (ked mi niečo je tak komunikujeme cez telefon pri tažkostiach cestujem k nej ) no a spravil sa mi absces takze potrebujem ist k chirurgovi lenže chirurgovia ma odmietli nakoľko su rozdeleni podla vseobecnych lekarov tuto v meste (trnava) nikdy som sa s tymto este nestrtla .. ako to mam riešiť ? Kam mam isť na chirurgiu? vezmu ma napr. v ba alebo nr???

gemerka17
•
12. júl 2025

Ani jeden chirurg ťa nemal právo odmietnuť. Nič také ako spádovosť neexistuje, treba im osviežiť pamäť a nedovoliť im trepať nezmysli. Ale vezmú ťa aj v BA, len treba nájsť príčetného lekára.

autor
•
12. júl 2025
@gemerka17

Ani jeden chirurg ťa nemal právo odmietnuť. Nič také ako spádovosť neexistuje, treba im osviežiť pamäť a nedovoliť im trepať nezmysli. Ale vezmú ťa aj v BA, len treba nájsť príčetného lekára.

@gemerka17 neviem prečo to takto funguje v trnave podla spadovosti strasne som ostala prekvapena ..

gemerka17
•
12. júl 2025
@anonym_autor

@gemerka17 neviem prečo to takto funguje v trnave podla spadovosti strasne som ostala prekvapena ..

@anonym_autor majú pacientov dosť a nechce sa im robiť. Presne preto. Dúfam, že niekto ti tu dá tip na BA, ktorý lekár s tým nemá problém. Ale inak keď ti tu niekto povie, kľudne sa ohraď. Netreba sa nechať odpinkať. Platbu za ošetrenie dostane lekár za každého pacienta rovnako či si z BA alebo KE, či buh vi odkiaľ.

mirokub
•
Odpoveď bola odstránená
•
anonym_752eac
•
12. júl 2025

Ty si mozes vybrat ktoremu lekarovi ist. Ale nie, nemusi ta zobrat. Zobrat ta musi len ten v tvojom obvode. Skusaj inych lekarov. Niekto ta vezme ci uz v NR alebo v BA. Poznam tento problem. Ja mam inde trvaly pobyt ale lekara som si uz presunula tam kde byvam. A stale obcas mavam problem s tym ze mam inde trvaly pobyt.

janage
•
12. júl 2025

Skus zavolať či napísať do svojej zdravotnej poisťovne, nech ta naviguju.
Alebo ak máš absces vacsi, chod na chirurgicku pohotovosť, že máš absces, nik ta nechcel z oslovených vyšetriť a máš obavy, že sa to zhoršuje. Inakj ja som mala po úraze napísané z urgentu, že o 3dni kontrola na spadovej chirurgii.

amonet
•
12. júl 2025

v nemocnici si skusila?

autor
•
12. júl 2025
@janage

Skus zavolať či napísať do svojej zdravotnej poisťovne, nech ta naviguju.
Alebo ak máš absces vacsi, chod na chirurgicku pohotovosť, že máš absces, nik ta nechcel z oslovených vyšetriť a máš obavy, že sa to zhoršuje. Inakj ja som mala po úraze napísané z urgentu, že o 3dni kontrola na spadovej chirurgii.

@janage skusala som aj pohotovost a tam ma poslali prec ze to nieje zivot ohrozujuce a mam ist nasledujuci den na polikliniku

janage
•
12. júl 2025
@anonym_autor

@janage skusala som aj pohotovost a tam ma poslali prec ze to nieje zivot ohrozujuce a mam ist nasledujuci den na polikliniku

@anonym_autor vrátila by som sa, že na poliklinika ma odmietli ošetriť tak ako ďalší 4 lekári, ktorých si oslovila.
A hovoríš o pohotovosti, či urgente?

janage
•
12. júl 2025

A napísala by som mail aj na zdravotnú poisťovňu a pekne s vytlacenou odpoveďou v ruke zašla za chirurgom. Zas keď je to niečo malé, nie veľmi bolestivé, počkáš do pondelka.
Pohotovosť riesi náhle zhoršenie stavu, urgent život ohrozujúce.

autor
•
12. júl 2025
@janage

A napísala by som mail aj na zdravotnú poisťovňu a pekne s vytlacenou odpoveďou v ruke zašla za chirurgom. Zas keď je to niečo malé, nie veľmi bolestivé, počkáš do pondelka.
Pohotovosť riesi náhle zhoršenie stavu, urgent život ohrozujúce.

@janage je to ze urgent chirurgia lebo ina pohotovsotna chirurgia tu nieje … a este dodali ze nemaju dostatocne stwrilne prostredie .. keby to nebolo bolestive tak to ani nerisiem alw to sa neda vydrzat

janage
•
12. júl 2025
@anonym_autor

@janage je to ze urgent chirurgia lebo ina pohotovsotna chirurgia tu nieje … a este dodali ze nemaju dostatocne stwrilne prostredie .. keby to nebolo bolestive tak to ani nerisiem alw to sa neda vydrzat

@anonym_autor vráť sa, môže slúžiť už niekto iný a povedz ze bolesť sa zhoršuje, ešte môžeš skúsiť v pondelok chirurgicku dennú ambulanciu v nemocnici. Že nie urgent ale nemocnicnu ambulanciu. Pripadne si zaplať súkromnú ambulanciu. Napr.procare skús.

janage
•
12. júl 2025

Alebo chirurgicku pohotovosť na Kramároch. Zajtra.

bielasovicka
•
12. júl 2025

Skus v senci

eestimlha
•
12. júl 2025

ja aj manzel sme boli u chirurga dr. Sokola, je vyborny, odporucam ho, ma rychle terminy https://www.navstevalekara.sk/lekari/chirurg-ch...

amonet
•
12. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ano dennu chirurgicku ambulanciu vramci tej casti kde je chirurgicky urgent. plus je tu medicentrum kde si to sice zaplatis lebo je to sukromne ale maju rychle terminy

anonym_d6e2e2
•
13. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor TN a PN sú prehnité do špiku.

taktotedanie
•
13. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor v nemocnici je snad chirurgicke odd

mamina7070
•
13. júl 2025

aky absces? lebo v poliklinike pri VUC je normalne traumatologia funguju v bezny den a normalne hned riesili aj s urazmi sa tam chodi je som mala absces 30 cm priemer hned rezali cistili chodila som tam ako na klavir
nie som priamo z trnavy

mimkax
•
13. júl 2025

@anonym_autor alebo skus sered, nie je to tak daleko a napriklad mudr. plezel si myslim ze by zobral

mk1111111111
•
13. júl 2025
@mamina7070

aky absces? lebo v poliklinike pri VUC je normalne traumatologia funguju v bezny den a normalne hned riesili aj s urazmi sa tam chodi je som mala absces 30 cm priemer hned rezali cistili chodila som tam ako na klavir
nie som priamo z trnavy

@mamina7070 jasne, aj mna tak osetrili, okamzite, stacil vymenny listok

janage
•
13. júl 2025
@mk1111111111

@mk1111111111 len či autorka výmenný lístok má. Moja obvodná už posiela VL elektronicky, väčšina dr. ale ostáva pri papierovom. Ten predpokladám autorka nemá.

mamina7070
•
13. júl 2025
@mk1111111111

@mk1111111111 mne povedali ze take veci ani vymenny listok netreba ze zbytocne som sla k vseobecnemu ze nabuduce rovno k nim
a vela tak tam bolo s urazmi a takymito vecami ale islo to sikovne robili viaceri mne vzdy iny to docistoval

mk1111111111
•
13. júl 2025
@mamina7070

@mk1111111111 mne povedali ze take veci ani vymenny listok netreba ze zbytocne som sla k vseobecnemu ze nabuduce rovno k nim
a vela tak tam bolo s urazmi a takymito vecami ale islo to sikovne robili viaceri mne vzdy iny to docistoval

@mamina7070 pise, ze s obvodnym komunikuje, tak VL nemoze byt problem