icon

Môže mi lekár napísať do karty informáciu, aj keď si to neželám?

7. okt 2022

Ahojte,bola som prednedavnom u psychiatricky,ktorej som prezradila dovernu informaciu,ktoru som ju ale prosila,nech nepise nikam,ze si to nezelam.Vo ec som jej tonemusela hpvorit,nic by to nezmenilo na mojej diagnostike,nebolo to nic take dolezite.No ona mi to tam aj tak zapisala.Nic take dolezite to nebolo naozaj.Moze si to dovolit?Prosim nespochybnujte moj nazor o nedolezitosti tej zaznzmenanej veci,som si tym ista.Dakujem za rady.

Strana
z2
3katka151
7. okt 2022

Musí

dskjhfdlkdjhl
7. okt 2022

Cisto laicky si myslim, ze je na lekarovi, co do karty napise/nenapise. To, co sa pacientovi moze zdat ako malichernost, to moze v skutocnosti byt kludne nieco vazne.

autor
7. okt 2022

Do prcic,tak som nahnevana na seba potom,ze som mala taku doveru v ni.Obycajny podraz.No a nepotrebujem medicinske vzdelanie na to,aby som vedela,ze to nebolo naozaj podstatne.Clovek caka pomoc a akurat je rste viac frustrovany.

autor
7. okt 2022

Nemam ziadnu vaznu diagnozu,len stres.

domka222
7. okt 2022

Tak keď to nebolo také dôležité ako tvrdíš, môže ti to byť jedno, že to tam zapísala

evica17
7. okt 2022

A reči to potom tajis keď to nemá význam vraj podľa teba ? Podľa niekoho somarina a podľa druhého závazna vec. V rodine príbuzný sa vyhrážal smrťou a pre mňa záväzná vec,pre jeho dieťa a aj pre neho samotného malichernost

oskorusa
7. okt 2022

Spadá to do lekárskeho tajomstva, napísať to musí, ale tu informaciu vieš len ty a ona, bez tvôjho súhlasu sa to ani nik iný nedozvie. Dôveru môžeš mať v ňu naďalej, pripadne jej o týchto pochybnostiach priamo povedz, určite ti to vysvetlí. Držím palce

autor
7. okt 2022

Dobre,uz mi radsej nikto nic nepiste,skusim sa o tom este porozpravat radsej s lekarkou este raz.No mam zdravy usudok v tejto veci urcite.

veronika3110
7. okt 2022

a prečo ťa to tak trápi? Ved svoju zdravotnú kartu neukazuješ nikomu na počkanie, len lekárovi.. a lekár má zachovať lekárske tajomstvo a mlčanlivosť, takže to nikomu hovoriť nebude.. duplom nie, ak su to nejaké osobitné záznamy toho lekára, ktoré nejdú nikomu inému

autor
7. okt 2022

@oskorusa ake tajomstvo,ked ktokolvek otvori moju kartu elektronicky,tak si to moze precitat.

dskjhfdlkdjhl
7. okt 2022

A aky ktokolvek otvori Tvoju kartu elektronicky? Myslis lekara?

autor
7. okt 2022

@veronika3110 mam skusenost,ze od susedky zdravotnej sestry mal jej brat a nasledne pol dediny info z prvej ruky.

autor
7. okt 2022

@dskjhfdlkdjhl ano.Existuju aj male mesta.

h2
7. okt 2022

Keď to je tak strašne nedôležitá a nepodstatná informácia, načo si ju lekárke vôbec hovorila? Pre ňu dôležitá bola, keď ju zapísala do karty.

januska12323
7. okt 2022

Tvoju kartu vidí len lekár a ty. Ak potrebuješ posudok od neho k niekomu inému píše sa tam len súhrn diagnóz a výsledkov. Žiadne záznamy v zmysle žiarlim na susedu a mám z toho stresy tam nebudú.

autor
7. okt 2022

@evica17 pre mna nieco,o com nik nevie a nechcem to,no nijam tonepomoze diagnostike.

dskjhfdlkdjhl
7. okt 2022

Pozri, lekar to nesmie nikomu povedat-teda ak ma nieco skonzultovat s inym lekarom tak ano, ale nie klebetit o tom. Ak klebeti, tak potom sa z toho da vyvodit dosledok, pre toho lekara nie velmi pozitivny.

autor
7. okt 2022

@h2 no ved uz to lutujem.

veronika3110
7. okt 2022

ok, jedna baba povedala... ved ale ty si nebola u tej susedky či áno?

dskjhfdlkdjhl
7. okt 2022

Mna by fakt strasne zaujimalo, co take to bolo, ze to teraz lutujes a zaroven pises, ze to nie je nic dolezite.

h2
7. okt 2022

@dskjhfdlkdjhl Aj mňa 😁. Ale určite nám to nenapíše.

ali08
7. okt 2022

Tak jej povedz nech tu správu znici alebo to tam opravi napise znova bez teho co tam nechceš aby bolo

dskjhfdlkdjhl
7. okt 2022

@h2 a ved je anonym, mohla by😉

autor
7. okt 2022

@veronika3110 boli to interne informacie o mladej babe,co sa zrutila v skuskovom obdobi a skoncila na psychiatrii.

autor
7. okt 2022

@ali08 uz som vravela,skusim este

domka222
7. okt 2022

A si myslíš, že lekári v dnešnej dobe majú málo práce a všetci budú študovať tvoju kartu a šíriť klebety, že Janka z hornej dolnej tam má zapísanú takúto pre ňu nepostanú vec🤦‍♀️ a tá baba to má tiež v karte, tak čo riešiš?

trgypadl
7. okt 2022

@ali08 🤦‍♀️správy u lekára nie su trhaci kalendar

autor
7. okt 2022

@dskjhfdlkdjhl baby,nejdem to tu pisat.No nie som hlupa aspon sa za taku nepovazujem a viem posudit dolezitost tejto informacie pre akekolvek ucely lekarske.

autor
7. okt 2022

Prosim,uz mi nikto nic nepiste.Ja si to skusim vyriesit.

dskjhfdlkdjhl
7. okt 2022

Pozri, nikto nepise, ze si hlupa, ale zrejme nie si ani lekarka, takze dolezitost tej informacie je na posudeni lekarky-jej sa to ako hlupost asi nezdalo, ked to tam napisala. Ci si myslis, ze to urobila, aby nejaka zdravotna sestra mala material na dalsie klebety? A ano, viem citat, pises, ze Ti uz nemame pisat. Ale diskusia je verejna a mozno Ti neuskodi, ked sa nad tym zamyslis bez emocii.

Strana
z2