Môže mi lekár napísať do karty informáciu, aj keď si to neželám?
Ahojte,bola som prednedavnom u psychiatricky,ktorej som prezradila dovernu informaciu,ktoru som ju ale prosila,nech nepise nikam,ze si to nezelam.Vo ec som jej tonemusela hpvorit,nic by to nezmenilo na mojej diagnostike,nebolo to nic take dolezite.No ona mi to tam aj tak zapisala.Nic take dolezite to nebolo naozaj.Moze si to dovolit?Prosim nespochybnujte moj nazor o nedolezitosti tej zaznzmenanej veci,som si tym ista.Dakujem za rady.
Cisto laicky si myslim, ze je na lekarovi, co do karty napise/nenapise. To, co sa pacientovi moze zdat ako malichernost, to moze v skutocnosti byt kludne nieco vazne.
Do prcic,tak som nahnevana na seba potom,ze som mala taku doveru v ni.Obycajny podraz.No a nepotrebujem medicinske vzdelanie na to,aby som vedela,ze to nebolo naozaj podstatne.Clovek caka pomoc a akurat je rste viac frustrovany.
Nemam ziadnu vaznu diagnozu,len stres.
Tak keď to nebolo také dôležité ako tvrdíš, môže ti to byť jedno, že to tam zapísala
A reči to potom tajis keď to nemá význam vraj podľa teba ? Podľa niekoho somarina a podľa druhého závazna vec. V rodine príbuzný sa vyhrážal smrťou a pre mňa záväzná vec,pre jeho dieťa a aj pre neho samotného malichernost
Spadá to do lekárskeho tajomstva, napísať to musí, ale tu informaciu vieš len ty a ona, bez tvôjho súhlasu sa to ani nik iný nedozvie. Dôveru môžeš mať v ňu naďalej, pripadne jej o týchto pochybnostiach priamo povedz, určite ti to vysvetlí. Držím palce
Dobre,uz mi radsej nikto nic nepiste,skusim sa o tom este porozpravat radsej s lekarkou este raz.No mam zdravy usudok v tejto veci urcite.
a prečo ťa to tak trápi? Ved svoju zdravotnú kartu neukazuješ nikomu na počkanie, len lekárovi.. a lekár má zachovať lekárske tajomstvo a mlčanlivosť, takže to nikomu hovoriť nebude.. duplom nie, ak su to nejaké osobitné záznamy toho lekára, ktoré nejdú nikomu inému
@oskorusa ake tajomstvo,ked ktokolvek otvori moju kartu elektronicky,tak si to moze precitat.
@veronika3110 mam skusenost,ze od susedky zdravotnej sestry mal jej brat a nasledne pol dediny info z prvej ruky.
Keď to je tak strašne nedôležitá a nepodstatná informácia, načo si ju lekárke vôbec hovorila? Pre ňu dôležitá bola, keď ju zapísala do karty.
Tvoju kartu vidí len lekár a ty. Ak potrebuješ posudok od neho k niekomu inému píše sa tam len súhrn diagnóz a výsledkov. Žiadne záznamy v zmysle žiarlim na susedu a mám z toho stresy tam nebudú.
Pozri, lekar to nesmie nikomu povedat-teda ak ma nieco skonzultovat s inym lekarom tak ano, ale nie klebetit o tom. Ak klebeti, tak potom sa z toho da vyvodit dosledok, pre toho lekara nie velmi pozitivny.
Mna by fakt strasne zaujimalo, co take to bolo, ze to teraz lutujes a zaroven pises, ze to nie je nic dolezite.
Tak jej povedz nech tu správu znici alebo to tam opravi napise znova bez teho co tam nechceš aby bolo
@veronika3110 boli to interne informacie o mladej babe,co sa zrutila v skuskovom obdobi a skoncila na psychiatrii.
A si myslíš, že lekári v dnešnej dobe majú málo práce a všetci budú študovať tvoju kartu a šíriť klebety, že Janka z hornej dolnej tam má zapísanú takúto pre ňu nepostanú vec🤦♀️ a tá baba to má tiež v karte, tak čo riešiš?
@dskjhfdlkdjhl baby,nejdem to tu pisat.No nie som hlupa aspon sa za taku nepovazujem a viem posudit dolezitost tejto informacie pre akekolvek ucely lekarske.
Prosim,uz mi nikto nic nepiste.Ja si to skusim vyriesit.
Pozri, nikto nepise, ze si hlupa, ale zrejme nie si ani lekarka, takze dolezitost tej informacie je na posudeni lekarky-jej sa to ako hlupost asi nezdalo, ked to tam napisala. Ci si myslis, ze to urobila, aby nejaka zdravotna sestra mala material na dalsie klebety? A ano, viem citat, pises, ze Ti uz nemame pisat. Ale diskusia je verejna a mozno Ti neuskodi, ked sa nad tym zamyslis bez emocii.

Musí